Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Convenţie Naţională extraordinară a PDL în 30 iunie. Organizaţia Alba îl sprijină pe Vasile Blaga la conducerea partidului

Publicat

Duminică, de la ora 17.00, la Palatul Parlamentului s-a reunit din nou Colegiul National Director al PDL, în cadrul căruia au fost stabiliţi următorii paşi, în contextul demisiei în bloc a conducerii partidului, anunţată joi. S-a votat organizarea unei Convenţii Naţionale extraordinare a PDL, prin care va fi aleasă o nouă conducere.

UPDATE: Potrivit declaraţiilor lui Emil Boc, au fost stabiliţi paşii de urmat de privind strategia PDL de asumare a răspunderii în urma alegerilor, după demisia conducerii partidului. Aceştia sunt următorii:

  1. Convocarea Consiliului Naţional de Coordonare, marţi 19 iunie, ora 11.00, la Palatul Parlamentului. Va fi format din 9 reprezentanţi ai primelor organizaţii PDL din ţară, din punctul de vedere al rezultatelor la alegerile locale (n.r. – Alba, prin Mircea Hava ar intra la această categorie).
  2. Organizarea Convenţiei Naţionale Extraordinare în data de 30 iunie 2012, care va alege preşedintele PDL şi celelalte persoane din conducere
  3. Numărul de delegaţi care vor participa la această convenţie este de 1.450
  4. S-a aprobat derogarea pe vechime pentru cei care doresc să candideze în forul de conducere.

Cel mai bine poziţionat în preferinţele reprezentanţilor PDL pentru a-l înlocui pe Emil Boc la şefia formaţiunii politice este Vasile Blaga, care are şi sprijinul organizaţiei din Alba.

„Îl sprijinim pe Vasile Blaga la conducerea partidului. Am prefera să nu fie alegeri, pentru că nu este timp pentru aşa ceva, este o procedură greoaie, am prefera varianta interimatului. Emil Boc nu merita să-şi dea demisia, pentru că nu a făcut nimic rău pentru ţară, însă acesta a fost momentul, a mers la Cluj, unde oamenii l-au ales”, a declarat, vineri, Mircea Hava.

Pe lângă Mircea Hava, a cărui organizaţie a obţinut cel mai mare procent PDL din ţară (40.6%), la alegerile locale, liderii judeţeni din Mehedinţi  – Mihai Stănişoara, Neamţ – Gheorghe Ştefan şi Timiş – Constantin Ostaficiuc au susţinut organizarea unei convenţii extraordinare, în aproximativ două săptămâni şi conducerea partidului asigurată de Vasile Blaga.

Reprezentanţii PDL de la Braşov – George Scripcaru, Arad – Gheorghe Falcă şi Mureş – Dorin Florea vroiau alegeri interne, preferându-l pe Mihai Răzvan Ungureanu, pentru reconstrucţia dreptei pe scena politică internă.

Foştii lideri – Emil Boc, Elena Udrea şi Anca Boagiu -, dar şi şefii organizaţiilor de la Cluj – Daniel Buda şi Sălaj Lucian Bode susţin opţiunea conducerii colective.

Reamintim că, în 14 iunie, conducerea PDL şi-a dat demisia în bloc, inclusiv vicepreşedintele Mircea Hava. Motivul a fost legat de rezultatele obţinute de partid la alegerile locale din 10 iunie, prin care USL a câştigat majoritate în consiliile judeţene şi primării. Colegiul Director al PDL s-a reunit, joi, pentru prima dată după alegeri, după ce şefa Organizaţiei PDL Bucureşti, Elena Udrea, şi-a anunţat demisia.

Democrat-liberalii ar urma să se reorganizeze şi să creeze o strategie de recuperare, până la alegerile parlamentare, a votului negativ dat PDL la alegerile locale.

„Eu am spus că nu candidez în echipa de organizare a unei Convenţii, pentru că nu pot să candidez la preşedinţia partidului ca membru al unei echipe de organizare a unei Convenţii. Cel mai important e să rămânem uniţi, să avem o conducere care să nu poată fi contestată la alegeri”, a declarat, joi, Vasile Blaga, precizând însă că nu exclude candidatura sa la conducerea partidului.

Emil Boc nu va mai candida pentru funcţia de la vârful PDL, preferând să se ocupe în continuare de Primăria de la Cluj-Napoca.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax