Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Compania belgiană VCST inaugurează fabrica de la Alba Iulia. Investiția este de 30 milioane de euro

Publicat

Compania VCST Automotive Production Alba inaugurarează astăzi, oficial,  fabrica din Alba Iulia, ce reprezintă o investiţie de 30 de milioane de euro. În locaţia de pe Calea Ciugudului unde se produc roţi dinţate pentru Ford, Volkswagen, GM/TKP şi alţi clienţi se vor asigura 200 de locuri de muncă până în 2014. Evenimentul are loc luni, 8 iulie, în prezenţa autorităţilor şi judeţene şi a ambasadorului Belgiei în România.

Decizia companiei belgiene de a investi la Alba Iulia a fost luată în 2011. În noua fabrică se vor produce roţi dinţate pentru clienţii Paccar/DAF, Perkins/Caterpillar, Ford, GM/TKP şi VW.

Totalul investiţiei în Alba este estimat la 30 milioane de euro, în construcţii, infrastructură,  maşini şi echipamente, inclusiv o secţie de tratament termic. Fabrica are în prezent 77 de angajaţi, număr care va creşte până la 200, în 2014.

Potrivit precizărilor oferite de directorul fabricii, Alexandru Goia, deschiderea oficială are loc în prezenţa echipei manageriale VCST Belgia, a ambasadorului Belgiei în Romania, a oficialităţilor locale şi judetene, a reprezentanţilor instituţiilor locale şi guvernamentale, precum şi a clienţilor şi colaboratorilor VCST. În cadrul evenimentului, sunt cuprinse discursuri oficiale, dezvelirea plachetei VCST Alba, vizitarea fabricii şi discuţii libere.

VCST este o companie multinaţională cu sediul în Sint Truiden (Provincia Limburg),  Belgia, cunoscută pe plan mondial ca lider în proiectarea tehnologică şi execuţia de componente auto. A fost fondată în 1972, ca parte a grupului Volvo. Astăzi, compania ţinteşte o poziţie de top în piaţa de profil, ca furnizor de elemente de propulsie de mare precizie: roţi dinţate, arbori dinţaţi sau componente de frâna pentru clienţi OEM’s  sau furnizori Tier 1. Produsele sunt utilizate în motoare, transmisii şi sisteme de frână ABS, în autoturisme, camioane, vehicule şi utilaje comerciale.

VCST deţine fabrici în Belgia, Germania, Mexic, China, cu un total de 1.100 angajaţi şi vânzări de 145 milioane euro în 2012.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: MÂINE: Ambasadorul Belgiei, în vizită la Blaj. Discuţii pe teme economice cu primarul Gheorghe Rotar | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax