Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Înscrieri pentru Evaluarea națională a elevilor din clasa a VIII-a. În Alba au fost organizate 93 de centre de examen

Publicat

elevi

Au început înscrierile pentru elevii de clasa a VIII-a, în vederea participării la examenul de evaluare națională. Înscrierile se desfăşoară la secretariatele unităţilor de învăţământ.

În judeţul Alba, au fost organizate 93 de centre de examen, în care vor susţine probe scrise 3.897 absolvenţi de clasa a VIII- a. Examenele vor fi susţinute la Limba română, respectiv 72 elevi vor susţine probe de Limba maghiară, 27 – germană, testarea la matematică urmând să fie destinată tuturor elevilor înscrişi.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a pregătit patru centre de evaluare pentru tot judeţul: un centru la Aiud, două la Alba Iulia şi unul la Abrud.

Elevii vor susţine, în fiecare an, o singură sesiune în cadrul Evaluării Naţionale, cu probe de maxim 120 de minute, la Limba şi literatura română şi Matematică. În cazul elevilor din categoria minorităţilor naţionale, care au susţinut cursuri gimnaziale în limba maternă, este specificată proba la Limba şi literatura maternă. Aceştia vor primi subiectele de matematică atât în limba română, cât şi în cea maternă. Testele se susţin fără a fi necesară plata vreunei taxe.

Pot participa atât absolvenţii claselor a VIII-a din anul acesta, cât şi cei din anii anteriori, dar care nu au susţinut examen de capacitate, teste naţionale, teze cu subiect unic sau evaluare naţională. De asemenea, sunt acceptaţi elevii români din străinătate, în urma echivalării studiilor şi trecerea examenelor de diferenţă.

La Evaluarea Naţională, media generală se calculează luând în considerare şi notele mai mici de cinci.

Dacă aduc în sala de examen orice sursă ce ar putea fi utilă în rezolvarea subiectelor, elevii riscă să primească nota 1 pentru proba respectivă. Sunt menţionate la această categorie: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, dar şi aparate electronice de calcul sau de comunicare. Aceeaşi notă va fi trecută pe lucrare, dacă tentativa de fraudă sau faptul că elevul a copiat este dovedit ulterior.

Fiecare probă va începe la ora 9.00, moment în care vor fi deschise şi plicurile sigilate ce conţin subiectele de examen.

Programul Evaluării Naţionale 2011

10 iunie  – Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
13-15 iunie – Înscrierea la Evaluarea Naţională
20 iunie   –  Limba si literatura romană – proba scrisă
21 iunie – Limba şi literatura maternă – proba scrisă
22 iunie – Matematica – proba scrisă
24 iunie – Afişarea rezultatelor (până la ora 14.00)
24 iunie – Depunerea contestaţiilor (orele 14.00 -18.00)
25-26 iunie – Rezolvarea contestaţiilor
27 iunie  – Afişarea rezultatelor finale după contestaţii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax