Connect with us
Publicitate

Uncategorized

RADARE în CASCADĂ pe DN1, în Alba, Sibiu şi Braşov. Poliţiştii rutieri, „cu ochii” pe şoferii care circulă cu viteză excesivă

Publicat

radare Şoferii aflaţi în trafic joi, pe DN1, pe tronsoanele Alba, Sibiu şi Braşov vor fi monitorizaţi cu radare amplasate în cascadă de poliţiştii rutieri, în cadrul unei acţiuni de prevenire a accidentelor cauzate de viteza excesivă.

Acţiunea se derulează până la ora 20.00, de poliţiştii rutieri din Sibiu, Alba şi Braşov.

Iniţiativa poliţiştilor este urmare a numărului mare de accidente cauzate de viteza neadaptată la condiţiile de drum şi cele meteorologice, astfel că au ales astfel de acţiuni cu caracter preventiv.

Poliţiştii din Sibiu vor scoate „la şosea” toate autospecialele dotate cu radar. Acestea vor fi prezente atât pe DN1, cât şi pe drumurile judeţene şi în interiorul localităţilor.

Şoferii trebuie să ştie că, pe lângă viteza excesivă, poliţiştii vor sancţiona şi alte nereguli, de exemplu neportul centurii de siguranţă.

Comunicatul IPJ Sibiu: „În vederea creşterii gradului de siguranţă în trafic, în data de 25 septembrie a.c, între orele 7.00 – 20.00, pe linia combaterii excesului de viteză, poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu vor organiza şi desfăşura o acţiune cu caracter preventiv în sistem CASCADĂ, pe DN 1, tronsoanele Alba şi Braşov, în colaborare cu Serviciul Rutier Alba şi Serviciul Rutier Braşov.

Activităţile se vor derula în sistem integrat la nivelul întregului judeţ, iar poliţiştii vor utiliza toate dispozitivele de măsurare şi înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor şi vor acţiona pe drumurile naţionale şi europene care tranzitează judeţul, pe drumurile judeţene, dar şi în interiorul localităţilor, pe străzile şi căile cu risc ridicat de producere a accidentelor de circulaţie.

Poliţiştii vor urmări sancţionarea tuturor abaterilor de la prevederile legale referitoare îndeosebi la viteză, portul centurii de siguranţă, precum şi identificarea persoanelor care au comis infracţiuni la regimul circulaţiei sau de altă natură.

Principalul scop al activităţilor îl constitutie diminuarea numărului de evenimente rutiere cu consecinţe negative şi sensibilizarea populaţiei cu privire la riscurile la care sunt expuşi participanţii la trafic în cazul în care nu sunt respectate prevederile normelor rutiere.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax