Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ASTĂZI, termen limită pentru plata taxelor şi impozitelor locale aferente semestrului I al anului fiscal 2017, cu reducere de 10%. Detalii pentru contribuabili

Publicat

taxe si impozite alba Primăria Alba Iulia reaminteşte că vineri, 31 martie 2017 este termenul scadent pentru plata taxelor și impozitelor locale aferente semestrului I al anului fiscal 2017.

Pentru plata integrală a impozitelor datorate pentru anul fiscal 2017,  se acordă o bonificație (reducere) de 10% pentru persoanele fizice și 5% pentru persoanele juridice.

După această dată, se vor percepe majorări de înrârziere în cuantum de 1% pe lună sau fracțiune de lună pentru primul semestru al anului fiscal 2017.

În perioada 27– 31 martie, programul de încasări al Direcției Venituri din cadrul municipiului Alba Iulia, str. Ardealului nr. 1, este între orele 8.00 şi 17.00.

Contribuabilii din Alba au la dispoziţie mai multe modalităţi de plată. Pe lângă programul la ghişeele de la Impozite şi Taxe locale, mai pot face plata cu cardul. Plata cu cardul se poate face total sau parțial, la fel ca în cazul în care se plătește cu numerar și nu se percepe comision suplimentar la efectuarea tranzacției. Pe lângă taxe și impozite cetățenii își pot plăti și amenzile contravenționale doar pe baza datelor din procesul verbal.

Contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin internet trebuie să aibă un cont de internet banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar în lei din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat.

Pentru varianta de plată online, de pe portalul https://extranet.apulum.ro pot fi accesate doar informaţiile privind obligaţiile de plată personale. Achitarea online propriu-zisă se se realizează prin intermediul ghişeului virtual de plăţi, www.ghiseul.ro.

Modalităţile de plată a impozitelor şi taxelor locale sunt următoarele:

Plata electronică cu cardul prin intermediul ghişeului virtual de plăţi www.ghiseul.ro

Plata electronică folosind servicii de internet banking

Ordin de plată la bancă (C.U.I. 4562923)

Plata prin mandat poştal

Plata cu cardul (POS) la sediul Direcţiei Venituri

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax