Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ASTĂZI: Ziua internațională a familiilor. Tema din acest an, „Familii, educație și bunăstare”

Publicat

familieZiua internațională a familiilor este sărbătorită, anual, la 15 mai, pentru a marca importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor, fiind în același timp o oportunitate pentru a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă familiile la nivel mondial.

Tema din 2017 a Zilei internaționale a familiilor este, potrivit site-ului www.un.org, „Familii, educație și bunăstare”, care se concentrează asupra rolului familiilor și politicilor orientate spre familie în promovarea educației și bunăstării generale a membrilor lor. Tema a fost aleasă, în special, pentru a spori gradul de conștientizare a rolului familiilor în promovarea educației timpurii și a posibilităților de învățare pe tot parcursul vieții pentru copii și tineri, notează Agerpres.

Rolul acestei zile este de a sublinia importanța tuturor acelora din familie, indiferent că sunt părinți, bunici sau frați, precum și importanța educației părintești pentru bunăstarea copiilor. De asemenea, Ziua internațională a familiilor, în acest an, se va concentra asupra bunelor practici pentru echilibrul dintre muncă și familie în scopul ajutării părinților în rolurile lor educaționale și de îngrijire.

Cu prilejul Zilei internaționale a familiei, comunitățile din întreaga lume organizează o serie de evenimente de sensibilizare (workshop-uri, conferințe, programe de radio și de televiziune), inclusiv zile naționale dedicate familiei, cu rolul de a face vizibile problemele cu care se confruntă familiile.

sursa: ampress.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax