Connect with us
Publicitate

POLITICA

Atanasiu: Economia judeţului Alba este una dintre cele mai vulnerabile din România

Publicat

Preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu a declarat, la sfârşitul acestei săptămâni, că economia judeţului Alba şi a municipiului reşedinţă de judeţ este păguboasă. După ce a fost prezent la Topul Firmelor pentru anul 2009 – eveniment organizat, joi, de Camera de Comerţ şi Industrie Alba -, politicianul a spus că i-a fost confirmat încă o dată cât de fragilă este economia acestui judeţ.

“În judeţul Alba avem 1% firme mari, 93% microîntreprinderi, restul sunt întreprinderi mici şi mijlocii. Pe perioada de recesiune economică, microîntreprinderile, întreprinderile mici şi chiar şi cele mijlocii au mari probleme, pentru că acestea sunt cele mai vulnerabile în piaţă. Sunt cele care se înfiinţează cel mai uşor şi cele care dispar cel mai uşor.
Nu au capitaluri susbstantiale la înfiinţare, iar perturbările încasărilor curente pot duce la incapacitate de plată şi la dispariţia de pe piaţă”, a declarat Teodor Atanasiu.

Liberalul a spus că vinovate de dezastrul economic al acestui judeţ sunt toate administraţiile publice din ultimii 20 de ani, care au fost “incapabile să atragă agenţi economici, mari investiţii pe teritoriul acestui judeţ”.

“Stăm foarte prost la capitolul agenţi economici stabili, capabili să treacă peste perioada de criză. Vă daţi seama de ce judeţul Alba a fost unul dintre cele mai afectate pe ţară de această criză şi de ce am ajuns pe locul unu la şomaj în Transilvania şi pe doi, trei la nivel naţional. Va trebui ca, de acum încolo, să luăm ca prioritate dezvoltarea economică judeţeană, pe bazele agenţilor economici mari, investiţii sănătoase. Celilalţi oricum apar şi dispar în funcţie de capacitatea antreprenorială a celor care deţin afaceri mici”, a afirmat preşedintele PNL Alba.

Atanasiu a ţinut să precizeze că afacerile mari nu vin singure, că preşedintele Consiliului Judeţean şi primarul municipiului Alba Iulia trebuie să aibă proiecte locale prin care să găsească facilităţi în a atrage investitori.

“Marii investitori sunt curtaţi întotdeauna, ei nu vin peste noapte ca să se aşeze în Alba. Trebuie să fie atraşi aici de ceva, de oferta pe care o face administraţia publică către ei. Ori lipsa acestor oferte către marii investitori face ca economia judeţului să fie una dintre cele mai vulnerabile economii din România”, a conchis liberalul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax