Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Atenţie! Circul şi eu!” Campanie de conştientizare privind modul în care copiii percep traficul rutier

Publicat

„Atenţie! Circul şi eu!” Acesta este mesajul pe care copiii îl adresează participanţilor la trafic care, prin inconştienţa de care dau dovadă în unele cazuri la volan, pun viaţa în pericol.

În data de 26 octombrie 2011, în cadrul Campaniei naţionale „Atenţie! Circul şi eu!”, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Serviciul Rutier şi Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, va desfăşura o serie de activităţi prin care conducătorii auto vor fi informaţi privind modul în care copiii şi tinerii percep traficul rutier.

Astfel, între orele 10.45, – 11.15, poliţiştii vor fi prezenţi în trafic în zona Colegiului Tehnic „Dorin Pavel” din Alba Iulia, Liceului cu Program Sportiv Sebeş, Şcolii cu clasele I – VIII „Ovidiu Hulea” din Aiud şi a Colegiului Naţional „I. M. Klein” din Blaj, unde vor distribui broşuri conducătorilor auto.

Broşurile ce urmează a fi distribuite au fost realizate la iniţiativa Consiliului Interministerial de Siguranţă Rutieră şi conţin desene realizate de copii din toată ţara, care au fost premiate în cadrul Campaniei Naţionale de Educaţie Rutieră, dar şi mesaje ale acestora referitoare la modul în care percep traumele survenite în urma accidentelor rutiere.

De la începutul anului până în prezent, în judeţul Alba s-au înregistrat 13 accidente rutiere, în urma cărora un minor a decedat, unul a fost rănit grav şi 12 au fost răniţi uşor. Prin descrierea acestei realităţi, copiii îndeamnă conducătorii auto la însuşirea unui comportament preventiv necesar reducerii accidentelor rutiere şi asigurării siguranţei în trafic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax