Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Atenţie la escroci! Femeie de 60 de ani din Sebeş, victima unei înşelăciuni prin metoda “Accidentul”. Prejudiciul: peste 8.000 de lei

Publicat

poza prevenire inselaciune Noi cazuri de înşelăciune prin metoda “Accidentul”, în judeţul Alba. Poliţia Municipiului Sebeş a fost sesizată, miercuri, de doi cetăţeni care au reclamat faptul că au fost abordaţi de escroci. O femeie a căzut în plasa acestora şi a rămas cu un prejudiciu de peste 8.000 de lei.

Potrivit IPJ Alba, în 6 septembrie, Poliţia Municipiului Sebeş a fost sesizată de o femeie de 60 de ani, din municipiu, cu privire la faptul că a fost sunată de către un individ care a pretins că este procuror şi care i-a spus că fiica sa a provocat un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane.

Escrocul i-a cerut femeii suma de 20.000 lei, necesară pentru încheierea unui acord de împăcare între fiica acesteia și “persoana rănită pe trecerea de pietoni”.

Victima i-a comunicat apelantului adresa de domiciliu, iar la scurt timp, la uşa sa s-a prezentat un bărbat căruia i-a dat suma de 1.700 euro şi de 800 lei.

Tot miercuri, Poliţia Municipiului Sebeş a fost sesizată de către un bărbat din municipiu cu privire la faptul că, în data de 5 septembrie, a fost victima unei tentative de înşelăciune, cu acelaşi mod de operare cu cel descris mai sus. Bărbatul nu a dat crezare poveştii spusă de bărbatul de la celălalt capăt al firului şi a sesizat Poliţia.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba readuce în atenţia cetăţenilor câteva recomandări, pentru a nu deveni victime ale acestui tip de infracţiuni:

Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că ar avea calităţi oficiale.

Verificați, pe un număr de telefon cunoscut deja, dacă situaţia relatată este reală.

Nu efectuaţi niciun transfer bancar şi nu daţi bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la ușa dumneavoastră!

Sunaţi la poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau adresaţi-vă, imediat, unităţii de poliţie pe raza dumneavoastră de competenţă şi spuneţi despre ce este vorba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax