Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Atenţionări de la Poliţia Alba pentru şoferi şi pietoni. Reguli de respectat pentru evitarea accidentelor în condiţii de ninsoare

Publicat

centru trafic

centru, alba iulia iarna, oras, masini, oameni pe strada, ninsoare Având în vedere prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie şi precipitaţiile sub formă de ninsoare, din ultimele ore, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba atrage atenţia cu privire la necesitatea adoptării unei conduite preventive pe durata deplasărilor pe drumurile publice, precum şi importanţa respectării semnificaţiei indicatoarelor rutiere sau indicaţiilor poliţiştilor rutieri.

Totodată, este necesar să păstrați în mers o distanţă suficient de mare faţă de celelalte vehiculele, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frânați sau să virați brusc şi să utilizați, cu precădere, frâna de motor.

Folosiţi luminile de întâlnire permanent pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

Verificaţi dacă dispozitivele de iluminare şi semnalizare, ştergătoarele de parbriz şi instalaţiile de climatizare funcţionează corespunzător. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare.

De asemenea, verificaţi nivelul uleiului, combustibilul, antigelul şi lichidul de parbriz.

Nu uitaţi! Când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, conducătorii auto au obligaţia să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara acestora.

Fiţi mai atenţi la pietoni!

Pietonilor le recomandăm să evite să circule pe partea carosabilă şi să folosească pentru traversare numai trecerile pentru pietoni marcate şi semnalizate, asigurându-se temeinic înainte de a traversa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Rika fara frica

    miercuri, 11.01.2017 at 16:20

    Politia ar trebui urgent sa dea amenzi celor ce administreaza drumurile pentru ca nu sunt curatate si se intampla acidente in fiecare zi din cauza drumului necuratat ! nu sa faca de la caldurica declarati de tot felul ! vrem fapte nu vorbe ca sunteti platiti de noi cetateni !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax