|

Au promis NIMIC!!! Contract în alb pentru noii parlamentari de Alba. Fără obligații, fără performanță

ovidiuCinci boabe din păstaia PNL Alba și alte două boabe de pe ciorchinele scuturat al PSD vor fi validate în curând în Parlamentul României. Ce vor face acolo ar fi greu de bănuit, atât timp cât n-au promis nimic. Nici o dezbatere, nici o promisiune rezonabilă, nici o idee credibilă n-a rămas pe cortexul alegătorului de Alba, drept pentru care, nici o speranță.

În județele din regiunea noastră (mai ales Sibiu și Brașov), partidele mari au vorbit despre viitoarea capitală a regiunii și despre interesul candidaților pentru a o aduce în județele lor, proiecte concrete de infrastructură, dezvoltare urbană, strategii de lobby pentru turism etc. La noi, dezbaterea n-a fost, pentru că nu s-au găsit teme. Promisiunile încărcate de locuri comune au fost schițate vag. Ce-i drept, candidații ”au muncit mult” în campania electorală.  Munca asta nu înseamnă construcția vreunui proiect concret de care să își lege numele, ci o simplă plimbărică pe la ușile oamenilor, o campanie ”door to door” în timpul căreia candidații, mascați în ei înșiși, au forțat cutiile poștale ale alegătorilor, îndesând, peste facturi și maculatura contracandidaților, propriile materiale publicitare.

„Bună ziua, luați aici un flyer cu mine. Acesta sunt eu, aici. Nu, ceilalți nu candidează, doar mă susțin pe mine. Da, e Mircea Hava, dar nu candidează, nu! Nu, nu-l votați, eu candidez… Da, vă place de Dumitrel, dar nu candidează. Eu candidez, aici în mijloc, lângă primarul dumneavoastră. Nu, nici el nu candidează! Doamne, ce oameni!” – cam așa cred că a sunat discursul candidaților PNL. Nici n-au mai apucat să bage mare lucru cu spitalele și cu ”locurile de muncă bine plătite”, darmite cu ”o Românie prosperă și nu mai știu cum zicea Cioloș”.

Nici la PSD n-a apărut vreo idee originală în afara codexului cu banalități primit de la centru. Procedura a fost similară și la ei. Câteva vizite pe la ușile oamenilor, niște articole la ziar și gata! ”Luați un calendar pe 2017! Cu fața mea, să vă amintiți tot anul de mine. Iertați fotografia, arăt mai bine în realitate. Știu că un calendar e puțin, dar n-avem voie ulei, șlapi și găleți, nu ne lasă legea. Nici brichete, serviți un flyer! Cum greșit? Ce are sloganul <îndrăznește să crezi în România>? Aha, dumneavoastră personal sunteți ceangău fricos? Înțeleg, nu v-am nimerit, poate data viitoare…”

Adevărul este că nici noi nu i-am întrebat nimic pe politicienii de la poartă. Le-am luat flyerele și calendarele și le-am pus la gunoi, ne-am amuzat de infantilitatea afișelor, dar am fost prea bine crescuți ca să dăm drumul la câini. ”Dar a fost vot politic, s-au votat pensii și alte chestii sociale, n-aveam ce face”, sună regina explicațiilor pe care au găsit-o cele două partide. Nici un regret!

Concluzia e simplă: aleșii nu vor face nimic în următorii patru ani, pentru că n-au propus nimic. Față de alegători n-au nici o obligație, nu sunt condiționați de vreo performanță. La Alba, au primit un contract în alb.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=539156avatar Publicat de pe 19 decembrie 2016
Publicat în ACTUALITATE, EDITORIAL, Editorial, POLITICA.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Sasu Hani: Dimofte Cornelia…..Pentru cei care nu ştiu ( din cauza tinereţii …) şi pentru cei care nu vor...
  • Sasu Hani: ,,Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Alba a propus sancționarea conducerii...
  • Bomba Atomica: Primaru Hava e de vina ! tiganii il voteaza si el le da ajutoare sociale si ii apara de amenzi ! Cati...
  • maya: PSD s-aude?!
  • om: Mult as vrea si eu asta, Iulia!

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI