Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Au promis NIMIC!!! Contract în alb pentru noii parlamentari de Alba. Fără obligații, fără performanță

Publicat

ovidiuCinci boabe din păstaia PNL Alba și alte două boabe de pe ciorchinele scuturat al PSD vor fi validate în curând în Parlamentul României. Ce vor face acolo ar fi greu de bănuit, atât timp cât n-au promis nimic. Nici o dezbatere, nici o promisiune rezonabilă, nici o idee credibilă n-a rămas pe cortexul alegătorului de Alba, drept pentru care, nici o speranță.

În județele din regiunea noastră (mai ales Sibiu și Brașov), partidele mari au vorbit despre viitoarea capitală a regiunii și despre interesul candidaților pentru a o aduce în județele lor, proiecte concrete de infrastructură, dezvoltare urbană, strategii de lobby pentru turism etc. La noi, dezbaterea n-a fost, pentru că nu s-au găsit teme. Promisiunile încărcate de locuri comune au fost schițate vag. Ce-i drept, candidații ”au muncit mult” în campania electorală.  Munca asta nu înseamnă construcția vreunui proiect concret de care să își lege numele, ci o simplă plimbărică pe la ușile oamenilor, o campanie ”door to door” în timpul căreia candidații, mascați în ei înșiși, au forțat cutiile poștale ale alegătorilor, îndesând, peste facturi și maculatura contracandidaților, propriile materiale publicitare.

„Bună ziua, luați aici un flyer cu mine. Acesta sunt eu, aici. Nu, ceilalți nu candidează, doar mă susțin pe mine. Da, e Mircea Hava, dar nu candidează, nu! Nu, nu-l votați, eu candidez… Da, vă place de Dumitrel, dar nu candidează. Eu candidez, aici în mijloc, lângă primarul dumneavoastră. Nu, nici el nu candidează! Doamne, ce oameni!” – cam așa cred că a sunat discursul candidaților PNL. Nici n-au mai apucat să bage mare lucru cu spitalele și cu ”locurile de muncă bine plătite”, darmite cu ”o Românie prosperă și nu mai știu cum zicea Cioloș”.

Nici la PSD n-a apărut vreo idee originală în afara codexului cu banalități primit de la centru. Procedura a fost similară și la ei. Câteva vizite pe la ușile oamenilor, niște articole la ziar și gata! ”Luați un calendar pe 2017! Cu fața mea, să vă amintiți tot anul de mine. Iertați fotografia, arăt mai bine în realitate. Știu că un calendar e puțin, dar n-avem voie ulei, șlapi și găleți, nu ne lasă legea. Nici brichete, serviți un flyer! Cum greșit? Ce are sloganul <îndrăznește să crezi în România>? Aha, dumneavoastră personal sunteți ceangău fricos? Înțeleg, nu v-am nimerit, poate data viitoare…”

Adevărul este că nici noi nu i-am întrebat nimic pe politicienii de la poartă. Le-am luat flyerele și calendarele și le-am pus la gunoi, ne-am amuzat de infantilitatea afișelor, dar am fost prea bine crescuți ca să dăm drumul la câini. ”Dar a fost vot politic, s-au votat pensii și alte chestii sociale, n-aveam ce face”, sună regina explicațiilor pe care au găsit-o cele două partide. Nici un regret!

Concluzia e simplă: aleșii nu vor face nimic în următorii patru ani, pentru că n-au propus nimic. Față de alegători n-au nici o obligație, nu sunt condiționați de vreo performanță. La Alba, au primit un contract în alb.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax