Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Despre acces la un bloc în Tolstoi, repararea treptelor de la Casa de Cultură a Sindicatelor şi fântâni arteziene

Publicat

Primăria Alba Iulia oferă noi răspunsuri la întrebări adresate de cititorii Alba24, prin secţiunea „Audienţe Online„. De această dată, au fost comunicate informaţii despre amenajarea căii de acces din strada Septimius Severus spre un ansamblu de locuinţe colective de pe Calea Moţilor, starea avansată de degradare a treptelor Casei de Cultură a Sindicatelor şi funcţionarea fântânilor arteziene din zona Bulevardului Transilvaniei şi Parcul Sfânta Ecaterina.

Întrebare de la: Daniela Olteanu. Subiect: acces stradă

“În anul 2006, am cumpărat un apartament pe Calea Moţilor. Printre obligaţiile pe care le-a avut firma constructoare a fost accesul la bloc – se face de pe strada Septiumius Severus, care nu a ajuns nici în ziua de azi, din motivul că garajele din această zonă nu se pot strica. Noi intrăm zilnic prin curtea unde sunt depozitele, printre câini şi camioane, cu copii mici. Am dori să ştim când avem acces la stradă, ca persoanele civilizate, căci suntem plătitori de impozite şi taxe.”

Răspuns: “Odată cu investiţia municipalităţii de reabilitare platforme şi alei zona Tolstoi (A.C. nr.491/30.08.2012), garajele existente şi neautorizate din spatele blocurilor TOR 1-TOR 5 vor fi desfiinţate şi se vor pune în aplicare prevederile HCL nr. 303/27.09.2005, art. 1 şi HCL 157/30.04.2008, art.15. Cu privire la calea de acces din str. Septimius Severus spre ansamblul de locuinţe colective vizat în solicitare, precizăm că aceasta va fi amenajată până la nivelul taluzului. Suprafaţa de teren din vecinătatea ansamblului de locuinţe colective este proprietate privată, iar primăria nu poate desfăşura investiţii în aceste condiţii. Acest fapt ar fi trebuit să revină constructorului. În situaţia dată, calea de acces de pe taluz până la cea de pe domeniul public revine proprietarilor terenului. Acest lucru ar trebui relaţionat cu actualele modificări din zonă.

 

Întrebare de la: Dorina Borcău. Subiect: trepte în stare avansată de degradare

“Cetatea arată mult mai bine. Nu însă şi o clădire din marginea ei: Casa de Cultură a Sindicatelor. Sau, mai exact, treptele din faţa ei. Nu se poate face ceva cu ele?”

Răspuns: “Casa de Cultură a Sindicatelor nu se află în administrarea primăriei, astfel încât nu putem desfăşura investiţii în acest obiectiv. Casa de Cultură aparţine Asociaţiei Naţionale a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România.”

 

Întrebare de la: Călin. Subiect: Bulevardul Transilvania

“Fântâna de pe mijlocul bulevardului nu ar putea fi reglată să se oprească automat la ora 23.00 şi nu la 1.30 noaptea? Pe lângă faptul că poţi asculta meciurile de la terase, chiar şi la ora 0.30, asezonate cu strigături şi fluierături, mai este şi zgomotul de la fântână.”

 

Întrebare de la: Viorel. Subiect: fântâna arteziană

“De ieri funcţionează la parametrii normali (în sfârşit) fântâna arteziană din parcul Sf.Ecaterina, dar, pe perioada nopţii, ar trebui oprită. nu-şi are rostul şi produce şi zgomot. Mai bine s-ar uda parcul cu energia consumată.”

 

Răspuns: “S-au dereglat programatoarele fântânilor, din cauza căderilor de tensiune. S-au reprogramat să funcţioneze în intervalul 10.00-23.00.”

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. CRENCEA COSMIN

    marți, 11.09.2012 at 12:59

    Intrebare : Blocurile in care locuieste Daniela Olteanu nu sunt construite pe str Motilor ? nu ar trebui sa aiba acces in strada motilor ? cand a cumparat apartamentul pe unde i-a fst prezentat pe strada Severus ? pe principiul sa moara capra vecinului se strica garaje tot ale unor platitori de taxe unii de mult mai multi tmp decat Daniela Oltean

  2. CRENCEA COSMIN

    marți, 11.09.2012 at 13:03

    Intrebare : garajele din spatele blocurilor TOR de pe strada SEPTIMIUS SEVERUS se strica , foarte bine suntem pentru modernizare dar intrebarea este impozitul platit pe 2012 pe garajul demolat ce se intampla cu el ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax