Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Despre ANL, programul barurilor, limitări de viteză, canalizare, autorizaţii de construire şi iluminat public

Publicat

Noi răspunsuri de la Primăria Alba Iulia, privind solicitări de informaţii prin „Audienţe Online” despre probleme administrative. Blocurile ANL din oraş sunt în stadiu de finalizare, cu un nou termen de predare la 31 iulie, după care urmează aprobările în Consiliul Local. Au mai fost furnizate date privind respectarea orarului de funcţionare de către barurile amplasate la parterul blocurilor de locuinţe, limitări de viteză pe strada din spatele blocurilor dintre magazinul „Unirea” şi BCR, canalizarea de pe strada Armoniei din Oarda de Jos. De asemenea, puteţi citi detalii privind eliberarea autorizaţiilor de construire, montarea unor cişmele pe strada Mihai Viteazul şi iluminat public pe strada Scărişoara din Miceşti.

Întrebare de la: Costea Partenie; Subiect: ANL

“Vă rugăm să spuneţi o dată anume când se dau apartamentele, să ştim şi noi ce să facem, cumpărăm lemne pt. la iarnă sau nu, că am un copil şi îi trebuie căldura (că stau cu chirie). Vă mulţumim.”

Răspuns: “În 10 iulie 2012 s-a făcut recepţia blocurilor, însă constructorul are de executat unele remedieri, cu termen până la 31 iulie. Repartizarea locuinţelor se poate face doar după semnarea protocolului dintre ANL şi Consiliul Local şi predarea imobilelor către acesta din urmă. În acest moment, nu vă putem oferi o dată exactă în acest sens.”

 

Întrebare de la: Ştefan Luchian; Subiect: Baruri

“Când aveţi de gând să impuneţi respectarea Legii 61/1991 privind: respectarea orarului de funcţionare al barurilor amplasate la parterul blocurilor de locuinţe; eliminarea poluării fonice generate de respectivele baruri; respectarea orelor de linişte între 22.00 şi 6.00. Vă aduc aminte că şi noi suntem plătitori de taxe şi de impozite, nu numai barurile în cauză.”

Răspuns: “Toate barurile au fost atenţionate să respecte programul de linişte, conform Legii 61/2001 republicată. După ora 22.00, Poliţia Municipiului are competenţe de intervenţie în acest sens. Pentru reclamaţii, puteţi apela numărul 112.”

 

Întrebare de la: Andreea Oprea; Subiect: Viteza excesivă

“De când s-a reparat asfaltul din spatele blocurilor dintre Unirea şi BCR, mai toţi şoferii şi taximetriştii care vor să evite semafoarele o iau pe la noi, rulând cu viteză şi de obicei fără să se asigure daca nu sunt copii la joacă. Ţinând cont de faptul că în zonă este şi un parc de joacă, aţi putea instala nişte obstacole (speed bumps), pentru a le limita viteza acestor inconştienţi?”

Răspuns: “Vă mulţumim pentru sesizare. Am luat în considerare cerinţa dumneavoastră şi vom lua măsuri în acest sens.”

 

Întrebare de la: Paşca Maria; Subiect: Canalizare menajeră Oarda de Jos

“Având în vedere faptul că, în Oarda de Jos, pe o anumită zonă, s-a realizat canalizarea menajeră, am o întrebare: Am casă în construcţie şi intenţionez să o locuiesc până cel târziu în toamnă-iarnă, anul acesta. Se află pe strada Armoniei. Canalizarea s-a realizat până la vecinii noştri, aproximativ 150 m distanţă de casa mea. Menţionez faptul că zona respectivă este intravilan şi are PUZ aprobat şi am obţinut autorizatie de construcţie. În consecinţă, doresc să ştiu în ce condiţii şi când pot beneficia şi eu de canalizarea menajeră din zonă?”

Răspuns: “Proiectul de introducere a canalizării s-a realizat în anul 2009. Casa dumneavoastră nu figurează în plan, deoarece la acea dată nu avea încă autorizaţia de construcţie. Acest proiect prevede introducerea reţelei de canalizare numai până la familia vecină, iar din acel punct este necesară extinderea reţelei. În acest sens, vă rugăm să vă adresaţi operatorului Apă CTTA, pentru depunerea documentaţiei în vederea extinderii. Costurile vor fi suportate din buget propriu, deoarece Primăria nu dispune de fonduri la această dată.”

 

Întrebare de la: Mîndroc Filimon Călin; Subiect: Autorizaţii de construire pe strada Dinu Lipatti

“Când se vor da primele autorizaţii de construcţie pe această stradă, având în vedere că sunt deja construite 4 case fără autorizaţie. Având în vedere că există deja un PUZ aprobat, cerem să se intre în normalitate cu aceste aprobări.”

Răspuns: “Autorizaţia de construire se emite în baza documentaţiei pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii, elaborate în condiţiile prezentei legi, în temeiul şi cu respectarea prevederilor documentaţiilor de urbanism, avizate şi aprobate potrivit legii. Procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcţii începe odată cu depunerea cererii pentru emiterea certificatului de urbanism, în scopul obţinerii, ca act final, a autorizaţiei de construire şi cuprinde următoarele etape:

– emiterea certificatului de urbanism

– emiterea punctului de vedere al autorităţii competente pentru protecţia mediului pentru investiţiile care nu se supun procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului

– notificarea de către solicitant a autorităţii administraţiei publice competente cu privire la menţinerea solicitării de obţinere, ca act final, a autorizaţiei de construire, pentru investiţiile la care autoritatea competentă pentru protecţia mediului a stabilit necesitatea evaluării impactului asupra mediului şi a emis îndrumarul conform legislaţiei privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului

– emiterea avizelor şi acordurilor, precum şi a actului administrativ al autorităţii pentru protecţia mediului competente privind investiţiile evaluate din punctul de vedere al impactului asupra mediului

– elaborarea documentaţiei tehnice necesare pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii

– depunerea documentaţiei pentru autorizarea lucrărilor de construcţii la autoritatea administraţiei publice competente

– emiterea autorizaţiei de construire.

 

Întrebare de la: Oana Santa; Subiect: sursă de apă potabilă

“Îmi declin nemulţumirea ca cetăţeană a oraşului că pe toată strada Mihai Viteazul, mai ales în zona pietonală, nu există nici o cişmea stradală. E un mare minus, la fel şi pe bulevardul Transilvaniei. Bine că avem fântâni arteziene şi terase!”

Răspuns: “Proiectantul lucrărilor din zonă nu a prevăzut montarea de cişmele, însă o să analizăm solicitarea dumneavoastră.”

 

Întrebare de la: Bob Emilian; Subiect: Iluminat public

“Am rugămintea de a ne ajuta într-o problemă legată de iluminatul stradal din Miceşti, str. Scărişoara nr. 81A-E. Am făcut o sesizare şi la serviciul din primărie, dar nici azi, după 6 sesizări şi o lună şi jumătate, nu avem curent pe stradă. Am mai sesizat această problemă pe acest site, dar nu am primit răspuns (nu m-am calificat la un răspuns?). Revin cu precizarea că au fost la reparaţii domnii de la ELCO, însă au schimbat becul şi tot nu funcţionează, nefiind defect becul respectiv. Aştept răspuns.”

Răspuns: “Încă nu există un contract semnat cu un operator pentru întreţinerea iluminatului stradal. Procedura de licitaţie este în curs de desfăşurare, de aproximativ 1 an, însă aceasta s-a prelungit datorită contestaţiilor repetate. Momentan, colaborăm cu o firmă, însa partea de întreţinere nu este reglementată contractual. Toate acestea ne împiedică să-i somăm să acţioneze. Vă asigurăm însă că au fost sesizaţi în repetate rânduri cu privire la problema de pe strada Scărişoara.”

 

Întrebare de la: Stanciu Tiberiu; Subiect: iluminat

“Stimate domnule primar,

Felicitări pentru noul mandat. Sper ca după aceste alegeri câştigate să vă aplecaţi şi asupra cererilor cetăţenilor. În acest sens, înainte de alegeri am adresat şi eu o dorinţă. Am primit răspuns şi mi s-a indicat să fac o cerere prin asociaţia de proprietari. Am făcut această cerere, am depus-o la primărie şi tot aştept să se rezolve. Oare se va rezolva? Aştept!”

Răspuns: “Solicitarea dumneavoastră este transmisă spre soluţionare. Datorită volumului mare de muncă, operatorul SC Salprest nu a ajuns în zonă. Însă, în cursul acestei săptămâni se va remedia problema semnalată.”

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mindroc-Filimon Calin

    luni, 16.07.2012 at 18:14

    Raspunsul nu este concludent.Cele 4(patru)cladiri deja construite pe strada Dinu Lipatti credeti ca nu au avut toata documentatia necesara?Asteptam un raspuns concret nu generalitati.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax