Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Despre iluminat în Şanţurile Cetăţii, marcaje rutiere, modernizare DN74 şi control la un service auto

Publicat

Răspunsurile de la sfârşitul acestei săptămâni oferite de reprezentanţii Primăriei Alba Iulia pentru întrebările adresate de cititorii Alba 24, la secţiunea „Audienţe Online” se referă la mai multe aituaţii administrative. Puteţi consulta detalii privind asigurarea iluminatului public într-o zonă a Şanţurilor Cetăţii, perioada de efectuare a marcajelor rutiere în oraş, posibilitatea instalării unui proiector la Catedrala din apropiere de Schit, termen de finalizare al lucrărilor de modernizare la DN74, ieşire din municipiu spre Zlatna şi control la un service auto de pe strada Dr. Aurel Lazăr.

Întrebare de la: Dumitraş Ioan; Subiect: Observaţie

„Niciun angajat al primăriei nu vede ce se întâmplă pe strada Doctor Aurel Lazăr, unde există un atelier de reparaţii auto, service, cu fel şi fel de parcări, zgomot, miros de vopsea sau se face cu acordul poliţiei locale?”

Răspuns: „Poliţia Locală a desfăşurat verificări la SC Service Auto SRL de pe strada Dr. Aurel Lazăr, conform semnalării dumneavoastră. S-a constatat la faţa locului parcarea pe domeniul public a două autoturisme, care au primit avertisment. Reprezentanţii biroului comercial din cadrul primăriei vor verifica autorizaţia de funcţionare a service-ului auto, iar, în cazul în care se vor constata nereguli, se vor aplica măsurile legale care se impun.”

Completare: În urma investigărilor, s-a constatat că SC Service Auto SRL nu are acord de funcţionare. Astfel, în termen de 10 zile, trebuie să intre în legalitate. În caz contrar, îi va fi suspendată activitatea.”

 

Întrebare de la: Vlad Birau; Subiect: Marcaje

„Nu pot spune că am văzut ţara în lung şi lat, dar, din ce am văzut, stăm de la rău în jos la nivelul <marcaje stradale>. Toate benzile de delimitare, trecerile de pietoni, marcajele pt. parcare din oraş abia se mai văd. Pe lângă asta, mi se pare că se şterg foarte repede. Este programată în viitorul apropiat o reînnoire a marcajelor? (mai adaug doar că marcajul pietonal de la intersecţia V. Goldiş cu Bld. Revoluţiei este la fel de şters cu cel şters intenţionat – a fost scoasă din funcţiune o trecere de pietoni – prin urmare, pietonii le folosesc pe ambele, chiar dacă unul dintre ele nu mai este activ, adică nu mai e trecere de pietoni acolo.)

Întrebare de la: Marcel Pop; Subiect: Marcaje rutiere

„Când va începe trasarea marcajelor rutiere în oraş? Nu se mai văd defel.”

Răspuns: „Vineri, 3 august 2012, vor începe lucrările privind marcajele rutiere în tot municipiul. „

 

Întrebare de la: Oana Horincar; Subiect: iluminatul din Cetate

„Aş dori să ştiu de ce este atât de întuneric pe latura nordică a Cetăţii. Deşi este un punct important de acces în Cetate, nu există nici un stâlp de iluminat, de la intrarea în Caroline până la terenurile de tenis. Pe lângă faptul că am rămas închisă în Şanţurile Cetăţii la ora 21.30 seara (exact când e răcoare, în sfârşit, se închid porţile! Noroc cu cei de la RYMA, că m-au lăsat să ies pe la ei), am avut de înfruntat şi întunericul, până aproape de Pub 13. Este păcat ca aţi uitat de partea asta a Cetăţii, de acea poartă frumoasă la care nu aţi pus nici măcar un reflector… cât ar mai fi costat 10 stâlpi şi 2 reflectoare? Şi, vă rog, nu îmi spuneţi că asta face parte dintr-un proiect nefinalizat încă, pentru că nu va cred, e atât de simplu să rezolvaţi problema asta, doar să vreţi!”

Răspuns: „Întregirea reţelei de iluminat între accesul dinspre str. Gemina (Caroline) şi accesul în Şanţurile Cetăţii din partea estică a traseului se va realiza în cursul lunii august, după finalizarea lucrărilor de iluminat arhitectural din interiorul Cetăţii (Sala Unirii, Muzeul Unirii, Universitate, Biblioteca Bathyaneum etc). Între timp, SC Electrica Trans Sud – Sucursala Alba va executa lucrări de trecere a două linii de medie tensiune pe traseul subteran, în zona sesizată de dumneavoastră.”

 

Întrebare de la: Voropchievici Ioan; Subiect: Modernizare DN74

„Doresc să aflu când vor fi reluate lucrările de asfaltare a carosabilului. Până acum, este reabilitat doar pe jumătate.”

Răspuns: „Contractul privind modernizarea DN 74 are ca termen de finalizare luna martie 2013. Până la acea dată, întreg carosabilul va fi asfaltat.”

 

Întrebare de la: Bucur Gabriel; Subiect: iluminat

„Oare de ce nu se poate scoate în evidenţă capătul Bulevardului spre Schit, prin nişte proiectoare puse, care să bată pe catedrala nouă (a părintelui Buda)? Dacă vă plimbaţi seara şi vă uitaţi spre bulevard, de la un moment dat se termină brusc frumuseţea noastră de bulevard… eu zic că o să fie ceva frumos dacă se poate pune un proiector care să lumineze catedrala nouă de la Schit. Acelaşi lucru l-a solicitat de nenumărate ori şi domnul Constantin Sârbu, fostul director al Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, fără însă ca nimeni să îl ia în seamă. Aştept răspuns şi rezolvarea cât mai rapidă.”

Răspuns: „De circa un an de zile, există o licitaţie care nu este încheiată, datorită numeroaselor contestaţii. Până la finalizarea licitaţiei, nu se pot face lucrări de modernizare şi iluminat arhitectural.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax