|

AUDIENŢE ONLINE: Despre investiţii în cartierul Orizont şi asfaltări de străzi în mai multe zone din Alba Iulia

Primăria Alba Iulia a transmis răspunsuri la întrebările adresate de cititorii Alba24 prin secţiunea „Audienţe Online„. Este vorba despre precizări privind investiţii ale Primăriei în Cartierul Orizont şi asfaltarea străzilor Costache Negruzzi, Bucovinei şi Ciprian Porumbescu.

Întrebare de la Cristian Nicolae. Subiect: Investiţii Primărie în Cartierul Orizont

„Domnule angajat al Primăriei nu mi-aţi răspuns la întrebări, dar nu e problemă, am răbdare şi revin:

1.Ce a făcut Primăria pentru locuitorii din cartierul Orizont până acum, de când s-a înfiinţat acest cartier? Dar chestii concrete vă rog.

2. Cine se ocupă de situaţia câinilor vagabonzi din acest cartier? Ce soluţii are Primăria pentru această mare problemă pt. locuitorii de acolo?”

Răspuns:

„1. Referitor la întrebarea dumneavoastră, legată de Cartierul Orizont, ceea ce putem noi preciza este faptul că acest cartier este şi a fost dezvoltat din propria dorinţă a locuitorilor, într-o zonă de dezvoltare care a fost studiată de către un investitor privat. În această zonă, terenurile nu au fost în proprietate publică, astfel autoritatea locală n-a putut avea proiecte de infrastructură şi amenajare urbanistică.

2. Referitor la câinii vagabonzi din acelaşi cartier Orizont, vă putem spune că firma Salprest are în activitate acest aspect. În urma discuţiilor avute cu reprezentanţii de acolo, ne-au precizat că au fost în teren, s-au prins unii câini, dar vin alţii. Acţiunea se desfăşoară în continuare. Se intervine pe domeniul public, dar nu se poate interveni pe cel privat (curţi, terenuri).”

Întrebare de la: Neamţu Ioan. Subiect: Asfaltarea străzii Costache Negruzzi

„Ni s-a comunicat anterior că str. Costache Negruzzi urmează să fie asfaltată în cursul anului 2013. Vă rugam să ne precizaţi dacă, în momentul de faţă, există un proiect aprobat în acest sens.”

Răspuns: „Strada Costache Negruzzi a devenit publică recent, perioadă în care nu s-au putut dezvolta proiecte în zona respectivă. Va face obiectul unor proiecte viitoare. Ca să vă faceţi o idee, pentru anumite zone din municipiu, proiectele sunt elaborate înainte cu 3-4 ani de a fi implementate.

 

Întrebare de la: Pop Ana. Subiect: Asfaltare stradă

„Când se asfaltează strada cu Poşta şi Serviciul Social din Centru? Sunt nişte gropi imense în centrul oraşului.”

Răspuns: „Când vorbiţi de strada cu Poşta şi Serviciul Social, credem că vă referiţi la strada Bucovina. Această stradă nu poate fi sistematizată până când nu se definitivează platforma centrală, construcţiile prevăzute în zona Centrul Civic, conform PUZ, aprobat în 2011. Aici există amplasamente aflate încă în instanţă sau exproprieri.”

 

Întrebare de la: Mira Dorina. Subiect: Asfaltare străzi

„Ce şanse sunt să fie asfaltate străzile care dau în Calea Moţilor? În speţă str. Ciprian Porumbescu.”

Răspuns: „Strada Ciprian Porumbescu este o stradă privată. Străzile între Alba Iulia şi Miceşti sunt în mare parte private şi, până când nu există un grad de dotare edilitară completă, ele nu pot face obiectul unor proiecte pentru care să se susţină finanţarea.”

 

Întrebare de la: Păcurar Petru. Subiect: parcare maşini neînmatriculate

„Locuiesc în Alba Iulia pe str. George Bariţiu. Plătim parcare, aici sunt parcate 2 maşini de ceva vreme, aduse de afară, care încurcă circulaţia. Proprietarul nu locuieşte aici, ci la alt bloc. Vreau să ştiu dacă, legal, se plăteşte vreo taxă.”

Răspuns: „Din datele prezentate de dumneavoastră, nu se poate face identificare pentru a răspunde la întrebare. Eventual, dacă ne puteţi furniza mai multe informaţii despre numărul locurilor ocupate sau despre proprietarul maşinilor şi numărul de înmatriculare al acestora, vă vom comunica cele solicitate.”

 

URL scurt: http://alba24.ro/?p=138645avatar Publicat de pe 30 octombrie 2012
Publicat în ADMINISTRATIE, Audiente Online, EVENIMENT.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

2 comentarii pentru “AUDIENŢE ONLINE: Despre investiţii în cartierul Orizont şi asfaltări de străzi în mai multe zone din Alba Iulia”

 1. „Referitor la întrebarea dumneavoastră, legată de Cartierul Orizont, ceea ce putem noi preciza este faptul că acest cartier este şi a fost dezvoltat din propria dorinţă a locuitorilor, într-o zonă de dezvoltare care a fost studiată de către un investitor privat. În această zonă, terenurile nu au fost în proprietate publică, astfel autoritatea locală n-a putut avea proiecte de infrastructură şi amenajare urbanistică.”
  Legat de acest raspuns dat de dumneavoastra am si eu o intrebare: De ce platim atunci, impozitele la PRIMARIE pentru locuinte, de ce nu le platim investitorului privat???? Cand e vorba de luat bani de la cetateni nu conteaza unde locuim, dar cand e vorba de facut o investitie in interesul cetatenilor, Primaria se face ca ploua…si n-avem decat sa ne descurcam…ca doar e cartier „privat.”. Aberatii si minciuni, ca de obicei…..

 2. Mira Dorina
  avatar

  Pe strada Ciprian Porumbescu sunt toate dotarile editilare (apa, curent electric, iluminat public si gaz) in afara de canalizare. Odata ce au fost platite si trase aceste utilitati (pe cheltuiala locuitorilor de pe aceasta strada) acestea au fost „donate” furnizorilor respectivi. Asta inseamna ca este strada privata si este o scuza pentru Primarie de a nu o asfalta????

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

 • maya: PSD s-aude?!
 • om: Mult as vrea si eu asta, Iulia!
 • Apocalipsa lui Rika: cat mai mult daca se poate sa ploua cu gheata cat oul de strut ! nu e pacat sa strica tot in...
 • Cris: Pacat ca nu era nimeni la volanul masinii negre sa treaca peste el cat s-a prefacut „victima”. Ar...
 • Mario: Bună ziua. Am și eu o întrebare, dacă am lucrate 9 luni în ultimii 2 ani,am o problema și nu am mai putut sa...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI