Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Despre locuri de parcare, locuinţe în zona industrială, amenajări la Schit, blocuri ILF şi marcaje pentru biciclişti

Publicat

Cititorii Alba24 primesc în continuare răspunsuri de la Primăria Alba Iulia la sesizări transmise prin „Audienţe Online„. Sunt prezentate precizări ale administraţiei locale privind locuri de parcare pe strada Ştefan cel Mare, contracte pentru unele locuinţe din zona industrială, planificări pentru amenajări la Schit, accesul la blocurile din apropierea ILF Depozite, liniştea publică vizavi de stadion, marcaje pentru pistele de biciclete din Şanţurile Cetăţii, dar şi mirosuri insuportabile din cauza canalizării, în proximitatea Blocului 280 din centru.

Pe parcursul zilei de marţi, 10 iulie, reprezentanţii Primăriei au mai transmis răspunsuri privind lucrările la drumul spre Miceşti, canalizare în Oarda de Jos (strada Dumbrăviţei), finalizarea lucrărilor la Bazinul Olimpic şi tăierea unui nuc pe strada Toporaşilor.

Întrebare de la: Nichimiş Alexandru; Subiect: mafia gunoiului sau a parcărilor?

„Bună ziua, din luna ianuarie, un cetăţean din blocul 10 de pe str. Ştefan cel Mare a vrut să ia parcare cu plată pe cele două locuri din colţul blocului, i s-a spus că nu se poate pt. că sunt pentru gunoi, a fost dus cu preșul, de 6 luni ne tot spune că va pune gunoiul, acest domn a fost sunat și de o doamnă care a spus că au sosit <cuştile>, dar, din nou minciuni, aceste locuri au fost date pt. maşini, şi voi iar minţiţi, domnilor şi doamnelor!”

Răspuns: „Primarul Municipiului Alba Iulia a dispus începerea unei cercetări interne, pentru a stabili situaţia reală şi concretă în cazul semnalat. Vă vom comunica rezultatele în cel mai scurt timp cu putinţă.”

Întrebare de la: Anghel Alin, Subiect: Întrebare

„În zona industrială avem apă, gaz, canalizare şi cam tot ce trebuie, dar un singur lucru nu avem şi nu ne ajută nimeni: de ce nu ne faceţi contracte la locuinţele ce le avem de la părinţii noştri sau bunicii noştri, ca să avem şi noi contracte pe casă şi terenurile care le avem, faceţi cumva să se facă după cum s-a promis acuma câţiva ani,  prin 2000-2002.”

Răspuns: „Primăria nu este abilitată să încheie astfel de contracte. Totuşi, vă sfătuim să desemnaţi un reprezentant al cetăţenilor aflaţi în situaţia semnalată cu care să putem discuta punctual în legătură cu soluţionarea temeinică şi legală a plângerii dumneavoastră. În momentul în care aţi desemnat acest reprezentant, vă rugăm să vă adresaţi direct la cabinetul primarului.”

Întrebare de la: Muntean Ioan, Subiect: Zona de agrement de la Schit

„Am citit în presă despre planurile de reamenajare şi modernizare a zonei de agrement de la Schit, ştrandul şi Terasa Viilor. Planurile sunt foarte frumoase, dar punerea în executare lipseşte cu desăvârşire. În urmă cu un an şi jumătate, purtătorul de cuvânt al Primăriei dădea asigurări că, <în procent de 90%, lucrările încep în vara aceasta> (adică 2011). Prin urmare, doresc să ştiu care este stadiul acestui proiect aprobat de Consiliul local în 2011 şi când vom avea un ştrand şi o zonă de agrement decentă în zona Schit. Dacă problema e lipsa finanţării, când se organizează licitaţia pentru identificarea unor investitori? Pentru că, în mod sigur, vor veni investitori dacă Primăria va organiza o licitaţie transparentă şi corectă. Pentru mulţi albaiulieni, lipsa unei zone de agrement corespunzătoare e o problemă şi o nemulţumire foarte serioasă, mai ales în condiţiile caniculei actuale. Iar spaţiile din Cetate, în care s-a investit foarte mult nu asigură deloc acest aspect al relaxării şi răcoriri pe timp de vară.”

Răspuns: „Proiectul ştrandului de la Schit este definitivat şi poate fi consultat sau oferit în copie, la sediul Primăriei. Dorim ca acesta să fie pus în aplicare cât mai curând posibil. Din păcate, nu vă putem oferi o dată certă în acest caz, dar cu siguranţă obiectivul va fi atacat cel mai târziu anul viitor.”

Întrebare de la: Gota Claudiu, Subiect: Intrare cele 2 blocuri din curtea ILF Depozite

„Bună ziua, vă adresez întrebarea în numele celor peste 40 familii care locuiesc în cele 2 blocuri din curtea ILF Depozite Danerom – Nicki Ardeal, Calea Moţilor nr 106B şi care au peste 20 de copii între 1 şi 3 ani şi care zilnic sunt supuse unor adevărate aventuri cu cărucioarele de copii, printre TIR-uri şi motostivuitoare cu marfă şi câinii de la depozite, care atacă oamenii:

Când se vor darâma ultimele garaje ilegale din Alba Iulia, din spatele blocurilor de pe strada Septimius Severus, ultimele 2 blocuri pe stânga, la intrarea dinspre centru a Stadionului Unirea, pentru a se face cale de acces auto şi pietonal către cele 2 blocuri, ca pentru nişte oameni civilizaţi şi plătitori de taxe ai municipiului Alba Iulia?”

Răspuns: „Antreprenorul (constructorul) respectivelor blocuri avea obligaţia să pună la dispoziţia cumpărătorilor toate informaţiile legate de condiţiile de acces la viitoarele proprietăţi. Conform aprobărilor în vigoare, accesul a fost solicitat prin tranzitarea zonelor comerciale la care faceţi referire. O cerere în numele tuturor locuitorilor ar putea fi punctul de plecare în identificarea unei noi soluţii de acces.”

Întrebare de la: Marius Vasile, Subiect: linişte publică

„În fiecare seară de joi sau vineri şi sâmbătă, la Fast food Fat Boy îi tulburată liniştea publică de către tinerii veniţi din club şi nimeni nu intervine în această problemă.”

Răspuns: „Am transmis sesizarea dumneavoastră Poliţiei Locale. Sesizările care privesc Poliţia Locală se pot face la numărul de telefon 0258/819096, 24 de ore din 24.”

Întrebare de la: Anca Belaşcu, Subiect: marcaj pista biciclete

„Aş vrea să ştiu de ce nu marcaţi pista de biciclete din Şanţurile Cetăţii? E foarte frustrant pentru biciclişti să tot claxoneze şi să roage oamenii să se dea la o parte. Mulţi dintre aceştia devin chiar agresivi verbal, reproşând bicicliştilor că ei nu ar circula pe unde trebuie, că nu au văzut nicăieri însemne care să marcheze pista. Nu toată lumea înţelege că o pistă de biciclete e fără întreruperi şi bănci… şi nu-i poţi da omului nici un argument atunci când spune că nu e marcaj.

Mulţumesc şi sper că acest lucru se va remedia cât de curand. Ştiu că lucrările în şanţuri nu au fost finalizate, dar, dacă s-a dat în folosinţă pista, trebuie şi marcată corespunzător, pentru a nu exista confuzii.”

Răspuns: „Cunoaştem acest neajuns, urmând ca situaţia să fie remediată cât mai curând.”

Întrebare de la: Sabin, Subiect: canale

„Pe strada N. Titulescu, în zona Blocului 280, e un miros insuportabil din cauza canalelor.”

Răspuns: „Am anunţat operatorul local Apa CTTA cu privire la sesizarea dumneavoastră.”

Întrebare de la: Gica Lica; Subiect: sunteţi mincinoşi

„Aţi spus că în 48 ore avem răspunsurile. E un fals plecat de la Hava, care va avea soarta lui Băsescu.”

Răspuns: „Au existat numeroase situaţii când, la foarte scurt timp după oferirea unor răspunsuri, s-a revenit cu aceeaşi temă în discuţie. Vă rugăm consultaţi arhiva online alba24. Există elemente care uneori fac dificilă explicarea unei situaţii semnalate în decurs de 48 de ore. Este posibil ca anumite teme să necesite mai mult timp pentru documentare.”

Întrebare de la: Popa Ilie, Subiect: drum

„Revin cu întrebarea legată de drumul spre Miceşti, întrucât se pare că lucrarea este

abandonată. Dacă, înainte de alegeri erau o grămadă de muncitori, acum este unul, unde şi unde, care se face că lucrează. Nu m-ar deranja, dar zilnic trec pe acolo de 2 ori şi gropile, şanţurile îşi pun amprenta asupra autoturismelor. Chiar nu se poate determina firma asta să termine de asfaltat până la Miceşti, unde-i gata sau sunt ceva interese ascunse şi aici? Încercaţi şi voi să treceţi pe acolo.”

Răspuns: „În ultima perioadă, pe traseul canalizării executate anterior lucrărilor de drumuri de către un alt operator, care nu a fost angajat de către Primărie, ci de către Apa CTTA, s-au observat tasări ale fundaţiei drumului, fapt pentru care nu poate fi aşternut asfaltul. În acest moment, trebuie consolidate zonele cu cedare.”

Întrebare de la: Jibetean Ioan, Subiect: Canalizare Oarda

„Locuiesc în Oarda de Jos, pe strada Dumbrăviţei la nr. 81 şi am o mare nelămurire în ce priveşte lucrările de canalizare din Oarda de Jos. Circulă zvonuri că instalaţia de canalizare de pe strada Dumbrăviţei va fi făcută doar până în dreptul pasarelei care trece peste vale. Noi, locuitorii de dincolo de pasarelă, dorim să aflăm cu exactitate dacă vom beneficia de canalizare (aşa cum ni s-a promis) şi, dacă da, atunci când vor începe lucrările de introducere a acesteia.”

Răspuns: „Până în luna octombrie (termenul de finalizare al contractului), se va finaliza şi tronsonul între pod şi limita intravilanului. Din motive tehnice care privesc forajul de subtraversare în zona podului, lucrările s-au amânat, fiind necesară o nouă soluţie privind traseul conductei în zona podului. Apa CTTA (Autoritatea de Implementare) este obligată să aleagă un nou traseu pentru subtraversarea văii.”

Întrebare de la: Claudiu Alexandru, Subiect: Bazinul olimpic

„Bună ziua, vă rog să estimaţi cu o cât mai mare precizie când se va deschide bazinul olimpic şi ce program de funcţionare va avea pentru public.”

Răspuns: „Nu putem să vă oferim o dată exactă la care va fi redeschis bazinul olimpic, deoarece costul lucrărilor de renovare nu sunt suportate de Primărie, ci de Compania Naţională de Investiţii. Însă vă asigurăm că am făcut toate demersurile necesare pentru a fi finalizate lucrările în această vară.”

Întrebare de la: Popescu Alexandru; Subiect: pom

„Bună ziua, aş vrea să ştiu de ce s-a tăiat nucul din spatele blocurilor Ct2, Ct3 de pe strada Toporaşilor. Pomul era în perfectă stare. Vă mulţumesc.”

Răspuns: „Asociaţia de proprietari numărul 25 a înaintat o cerere privind tăierea acelui nuc. Cu avizul Direcţiei Agricole Alba, cererea a fost aprobată la data de 6 aprilie 2012.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax