Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Despre reabilitarea străzii Septimius Severus şi animale de companie

Publicat

Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia au transmis răspunsuri cititorilor Alba24 privind reabilitarea străzii Septimius Severus şi un caz concret în care sunt implicate animale de companie. Alte întrebări pot fi adresate la secţiunea „Audienţe Online„.

Întrebare de la: Cosuta Claudiu; Subiect: cartier

„Când se încep lucrările de reabilitare a străzii Septimius Severus?”

Răspuns: „În prezent suntem în faza de evaluare a ofertelor. Estimăm că până la sfârşitul lunii iulie se va încheia contractul, în cazul în care nu vor fi contestaţii. Însă, în zonă vor avea loc şi lucrări de înlocuire reţea apă şi alte lucrări mai complexe, nu doar reabilitarea străzii Septimius Severus.”

De la: Gheorghita Opris, Subiect: Oare va pasa de liniştea noastră

„Am depus două sesizări referitoare la câinii de curte ai fam. Iancu, Costea şi Hangu, care locuiesc la casele situate între Primărie şi blocul unde locuiesc eu, respectiv str. N. Bălcescu, dar nu s-a luat nici o măsură, cu toate că, în conformitate cu HCL este interzisă creşterea animalelor şi păsărilor în zonele A şi B, noi fiind în zona B.

Mă întreb, oare aceste HCL sunt pentru toţi locuitorii municipiului sau numai pentru unii?

Dacă conducerea primăriei este de părere că HCL sunt date pentru toţi locuitorii, atunci sper ca, prin deciziile ce le vor lua faţă de cele trei familii, ai căror câini latră chiar la geamul dormitoarelor celor ce locuim bloc, să putem să locuim în linişte în propriile locuinţe.”

Răspuns: „Având în vedere sesizarea dumneavoastră, înregistrată la Primăria municipiului Alba Iulia sub numărul 49546/194/02.07.2012, vă aducem la cunoştinţă faptul că, în conformitate cu prevederile HCL nr. 138/2007 privind stabilirea sancţiunilor pentru faptele care constituie contravenţii în domeniul bunei gospodăriri a municipiului Alba Iulia, lit. C, pct. 2, este interzisă creşterea animalelor şi păsărilor în zonele centrale (A şi B) a municipiului, cu excepţia animalelor de companie.

În conformitate cu Legea  nr. 60 din 24 martie 2004 privind ratificarea Convenţiei europene pentru protecţia animalelor de companie, semnată la Strasbourg la 23 iunie 2003, Cap. 1, art. 1(1) în termenii prezentei convenţii, înţelegem prin animal de companie orice animal deţinut sau destinat a fi deţinut de către om, în special pe lângă casă, pentru agrement sau companie.

Luând în considerare cele prezentate mai sus şi, în urma controlului efectuat la adresele respective, vă comunicăm faptul că nu s-a constatat nicio faptă de natură contravenţională în sensul celor prevăzute de HCL nr. 138/2007.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. marian ioan

    luni, 09.07.2012 at 13:22

    de ce nu se mai lucreaza pe strada Zlatnei din cartierul Micesti,nu se mai paveaza nici macar un metru patrat , de trei luni nimic nimic, nimic. Parca domnu primar spunea ca este gata pana la alegeri dar intrebarea noastra este cand mai muncesc si pe la noi pe strada pe partea stanga in micesti …….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax