|

AUDIENŢE ONLINE: Din nou despre blocurile ANL şi Bazinul Olimpic, dar şi detalii despre amenajarea parcului din faţa Catedralei

Dat fiind faptul că întrebările adresate de cititorii Alba24 la secţiunea „Audienţe Online” se referă în continuare la subiecte dezbătute şi de interes local, cum ar fi darea în folosinţă a apartamentelor din blocurile ANL şi finalizarea lucrărilor la Bazinul Olimpic, reprezentanţii Primăriei revin cu precizări. În plus, sunt oferite detalii privind amenajarea parcului din faţa Catedralei Reîntregirii.

Întrebare de la: Daniela Halalae. Subiect: Locuintele ANL

„Aş dori şi eu un răspuns cert cam pe când se vor repartiza locuinţele, căci vine iarna şi noi nu suntem mutaţi. De câteva luni, suntem duşi cu zăhărelul că se vor da şi nimeni nu ne dă nici un răspuns, apartamentele stau goale şi noi dăm sute de lei chirii la alţii, pe când am putea sta în apartamentele care trebuiau deja locuite, nu se gândeşte nimeni că în apartamentele alea noi trebuie să ne facem mobilă şi nu avem bani să o facem aşa, dintr-o dată, pe toată, avem copiii la şcoală şi la grădiniţă şi pur şi simplu nu ne mai putem permite să trăim tot în chirie, abia avem bani de trai şi chirii şi, mai ales că vine iarna, ce vom face?”

 

Întrebare de la: Marcu Cosmin. Subiect: ANL

„Aş vrea să ştiu şi eu, dacă sunt după locul 60, am vreo şansă să primesc locuinţă anu acesta? Pe când se finalizează lucru, pe când anunţaţi repartizarea lor, sunt mulţi care plătesc chirie, nimeni nu mai spune nimic, toată lumea se fereşte să dea nişte răspunsuri, am dori şi noi să ştim odată ce se întâmplă cu ele, când le daţi în folosinţă şi cum îi anunţaţi pe cei care primesc repartiţie?”

 

Întrebare de la: Anonim. Subiect: Blocurile ANL

„Pe când se vor da ANL-urile, că stăm şi aşteptăm un răspuns şi nu ne dă nimeni, vă rog domnule primar, daţi apartamentele în folosinţă, că nu mai putem fi duşi de nas, vă bateţi joc de oameni şi ţineţi apartamentele goale şi oamenii se chinuie să supravieţuiască cu copii la şcoală şi grădiniţă, vine iarna şi nu mai putem plăti chirii şi cheltuieli şi şcoala şi grădiniţa şi să trăim; o să venim pe scări la primărie, dacă ne mai prostiţi mult. Vă rog insistent să rezolvaţi problema cât mai repede.”

 

Răspuns: „Banii alocaţi de Guvern la începutul acestui an pentru diverse programe, proiecte naţionale sosesc tot mai greu din Capitală, motiv pentru care administraţia locală din Alba Iulia se află în imposibilitatea de a mai avansa termene exacte de finalizare a unor lucrări. Procedura este în felul următor:constructorul emite către primărie factura pentru lucrările efectuate, noi o trimitem în copie către minister, care ia act de valoarea lucrării efctuate şi apoi virează banii primăriei, care plăteşte constructorului sumele respective. Avem o restanţă de 3 luni de zile, ceea ce ne duce în imposibilitatea respectării termenului predării acestui obiectiv, care iniţial a fost estimat să se facă în toamna acestui an. Incertitudinile planează în continuare, pentru că nu există nicio comunicare oficială din partea ministerului, în care să se certifice faptul că aceşti bani vor fi viraţi. Repartizarea locuinţelor sociale se poate face doar după recepţia lucrării.

În privinţa blocurilor ANL, revenim cu explicaţia întârzierii repartiţiilor. Testele de gaz şi ale instalaţiilor termice nu au fost efectuate de către constructor. Primăria nu poate repartiza locuinţele fără această verificare, existând riscuri majore de producere a unor evenimente nedorite. În cursul acestei săptămâni, se doreşte finalizarea acestor testări.”

 

Întrebare de la: Dorina Borcau. Subiect: Strada Nicolae Iorga

„După cum ştiţi, strada Nicolae Iorga, de la Hotel Cetate la Catedrală, a fost redeschisă de curând. Dar între noul sens giratoriu creat acolo şi Catedrală, strada trece prin alt loc, nu pe marginea parcului, ca înainte.Ce se va face între actuala stradă şi parc, unde acum este doar pământ?

Răspuns: „În zona respectivă se va extinde parcul.”

 

Întrebare de la: Anton Alexandru. Subiect: Întrebare

„Domnule primar, bazinul olimpic în ce stadiu este, când ne putem bucura şi noi de bazin de mişcare, relaxare, sunt studenţi care tot întreabă.”

Răspuns: „Aşa cum am răspuns în repetate rânduri, Bazinul Olimpic nu se află în proprietatea Primăriei. Dacă Compania Naţională de Investiţii ne-ar restitui Bazinul Olimpic, atunci l-am putea amenaja cu banii noştri, însă acest lucru nu se întâmplă.”

Foto: arhivă

URL scurt: http://alba24.ro/?p=135327avatar Publicat de pe 18 octombrie 2012
Publicat în ADMINISTRATIE, Audiente Online, EVENIMENT.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

3 comentarii pentru “AUDIENŢE ONLINE: Din nou despre blocurile ANL şi Bazinul Olimpic, dar şi detalii despre amenajarea parcului din faţa Catedralei”

 1. in legatura cu bazinul olimpic: s-au incercat formalitati de restituire a bazinului, macar? daca da, ar fi de interes public, nu?

 2. Dorina Borcau
  avatar

  Un lucru minunat ca extindeti Parcul Cetate! Bravo!

 3. DE CE MINTITI CU NERUSINARE CA NU S-AU FACUT PROBELE DE GAZ SI TESTELE TERMICE DE CATRE CONSTRUCTOR ,DEOARECE CONSTRUCTORUL A VENIT SI AU EFECTUAT PROBELE ,AU PREDAT DOCUMENTELE S-A FACUT RECEPTIA ,IAR ACUM TOATA DOCUMENTATIA ESTE TRIMISA LA ANL BUCURESTI PT SEMNATURI SE ASTEAPA DOCUMENTATIA DE LA BUCURESTI SA VINA INAPOI LA PRIMARIA ALBA PT PROTOCOL. ODATA SEMNAT PROTOCOLUL ,URMEAZA SA PREDAM NOI BENEFICIARII NOI HARTI PT COMPLETARA DOSARULUI , DUPA CARE SE FACE REPARTITIA. CEL TARZIU PANA PE DATA 10-15 NOIEMBRIE 2012 DACA TOTUL DECURGE BINE VOM FI MUTATI. TOATE ACESTE INFORMATII SANT DATORITA REPORTAJULUI FACUT DE REALITATEA TV ALBA, INSISTENTELOR TELEFONICE CATRE ANL BUCURESTI, CATRE CONSTRUCTOR, AUDIENTEI LA PREFECTUL DE ALBA DE CATIVA BENEFICIARI INTERESATI DE ACESTE LOCUINTE SI INTERVENTIEI PERSONALE A D-LUI ALBANI

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

 • maya: PSD s-aude?!
 • om: Mult as vrea si eu asta, Iulia!
 • Apocalipsa lui Rika: cat mai mult daca se poate sa ploua cu gheata cat oul de strut ! nu e pacat sa strica tot in...
 • Cris: Pacat ca nu era nimeni la volanul masinii negre sa treaca peste el cat s-a prefacut „victima”. Ar...
 • Mario: Bună ziua. Am și eu o întrebare, dacă am lucrate 9 luni în ultimii 2 ani,am o problema și nu am mai putut sa...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI