Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Primăria Alba Iulia răspunde la întrebările și sesizările locuitorilor, transmise prin intermediul Alba24.ro

avatar

Publicat

Primăria Alba Iulia revine cu răspunsuri la unele întrebări adresate în ultima perioadă de cititorii Alba24 prin intermediul secţiunii „Audienţe Online”. Pe lângă precizări privind circulaţia dificilă pe unele străzi din Oarda şi Partoş, administraţia locală oferă detalii privind anumite propuneri formulate de locuitori – amenajarea unei turbine eoliene pe Mamut, desfiinţarea parcărilor pe marginea Bd. Revoluţiei şi construirea unor spaţii etajate în acest scop, reglementarea opririi autovehiculelor pe strada Vasile Goldiş sau a taxiurilor lângă sediul spitalului.

Întrebare de la: Marc Aurelian. Subiect: Strada Ion Lăncrănjan

Locuiesc pe strada Ion Lăncrănjan şi doresc să adresez două întrebări domnului primar:

1. Când se va rezolva problema asfaltării acestei străzi?

2. Tot legat de această stradă, dacă primăria are măcar cunoștință că în capătul străzii este o nouă groapă de gunoi şi nimeni nu vrea să ia vreo măsură, de ani de zile. Este o imagine deplorabilă, de lumea a treia. În speranța că veți lua măsuri, vă mulţumesc în numele tuturor locuitorilor de pe această stradă.

Răspuns: Proiectul pentru strada Ion Lăncrănjan și extinderea acesteia se poate realiza doar după aprobarea PUG-ului. Pe această stradă încă nu sunt finalizate exproprierile.

Referitor la groapa de gunoi din capătul străzii, vă rugăm să sesizați Garda de Mediu pentru depozitele ilegale de gunoi.

 

Întrebare de la: Nicolae. Subiect: Noroi cât vezi cu ochii

Aş dori să îmi răspundeţi la următoarea întrebare: dacă se aprobă un proiect de executare a unei lucrări, de exemplu introducerea curentului electric pentru parcul dendrologic pe str. Varese şi Nazaret Ilit, să se refacă şi drumul după terminarea lucrărilor: după topirea zăpezii sau ploaie suntem nevoiţi să înotăm prin noroi, avem copii care merg la şcoală, înainte de începerea lucrărilor drumul era foarte bun.

Răspuns: Referitor la aceste lucrări, i-am atenționat în repetate rânduri pe constructori. O să insistăm în continuare în vederea soluționării problemei.

 

Întrebare de la: Gheorghe Nicolae. Subiect: Străzi Oarda

Ce se mai ştie despre asfaltarea străzilor din Oarda? Avem mare nevoie ca aceste străzi să fie reparate/asfaltate, pentru că sunt într-o stare jalnică, mai ales în această perioadă.

Întrebări cu subiect similar au transmis şi alţi cititori Alba24 (Vasile, despre strada Cedrului „(…) nu se poate circula cu mai mult de 10km/h pentru că literalmente, în orice moment de timp, cel puţin o roată este în groapă şi este imposibil să eviţi. Ca să nu mai pomenesc de faptul că, atunci când se dezgheaţă, abia poţi ţine maşina pe drum, din cauza noroiului, iar când se depune mai multă zăpadă trebuie să curăţăm cu lopeţile (aproximativ 1km de drum)” sau Tănăsescu Goerge, despre strada Dacilor, din cartierul Partoş, „(…) putem merge pe stradă doar cu cizme de cauciuc, noi plătim taxe şi impozite…”)

Răspuns: În aceste zile (4 feb 2013), firmele care au executat lucrările de canalizare vor completa cu agregate (balast și piatră) zonele în care s-au semnalat surpări. Totodată, vor reprofila și șanțurile. În cazul cartierului Oarda, firma responsabilă este „Hidroconstrucția”, iar în cazul cartierului Partoș, responsabilitatea îi revine firmei „Dafora”.

 

Întrebare de la: Borzescu George. Subiect: turbine eoliene

De ce nu se montează o turbină eoliană sau mai multe pe Mamut, iar energia electrică să fie folosită la iluminatul Cetăţii sau, de ce nu, a întregului oraş? A se vedea turbina eoliană de la Şeuşa, comuna Ciugud.

Răspuns: Acesta reprezintă un posibil proiect de dezvoltare, însă trebuie realizat un studiu de impact la nivelul întregului municipiu. Din păcate, încă nu există norme metodologice care să clarifice regularizarea energiei între cea produsă și cea consumată. Aceste eoliene pot produce mai multă energie decât se consumă, iar o autoritate publică nu poate comercializa curentul. O situație similară, care reflectă lipsa normelor, este și cea cu cele 1714 panouri foto – voltaice montate pe clădiri publice care produc anual cca 315 MWH și din care este recunoscut doar consumul înregistrat în perioada de funcționare a unităților. Vacanțele (în cazul școlilor) și zilele de sărbătoare nu sunt recunoscute de către „Electrica”.

Cu toate acestea, este un proiect de viitor.

 

Întrebare de la: Pop Claudiu. Subiect: parcare taxi

Lângă staţia de taxi de lângă spital, taxi-urile blochează banda de mers, încurcând circulaţia, rămânând doar o bandă de circulaţie. În fiecare zi, sunt parcate pe banda de circulaţie, deoarece acestea nu mai au loc în staţia de taxi şi opresc pe bandă din dreptul acesteia, încurcând tot traficul. Sper să puteţi face ceva privind această situaţie!

Răspuns: Vă mulțumim pentru sesizare. Am transmis mai departe solicitarea dumneavoastră Poliției Române, autoritatea responsabilă în acest caz.

 

Întrebare de la: Daniel Horvath. Subiect: Circulaţia pe Bd. Revoluţiei 1989

Pe Bd. Revoluţiei 1989 se circulă foarte greu. Cel mai bine ar fi să se interzică parcarea pe Bd. Revoluţiei 1989, pe porţiunea cuprinsă între str. Vasile Goldiş şi Stadion. Ne tot plângem de locuri de parcare. S-ar găsi, dar toţi vor să parcheze în casa scării, dacă se poate. Şi în Sibiu, şi în Cluj, şi în Brasov sunt destule bulevarde pe care nu se parchează. La noi de ce nu se poate?

Întrebare de la: Borzescu George. Subiect: Parcări

De ce nu se interzice parcarea pe Bulevardul Revoluţiei 1989, între Calea Moţilor şi strada Lalelelor, pentru a se descongestiona traficul şi să se construiască parcări subterane şi etajate în spatele blocurilor, în următoarele zone unde sunt deja amenajate parcări: în spatele celor două blocuri turn, în formă de potcoavă din zona intersecţiei de la stadion, în spatele blocurilor din zona „Mercur”, în capătul străzii Poligonului, de către Bulevardul Revoluţiei, cu acces din strada Vânătorilor, în zona pieţei, în spatele blocurilor de la intersecţia străzii Toporaşilor cu Bd. Revoluţiei, în spatele blocului vis a vis de Liceul militar, în faţă la fosta policlinică: se poate vedea Bulevardul Horea, care are patru benzi, din care se parchează numai pe una dintre ele şi se circulă foarte bine pe el.

Răspuns: Între str. Calea Moților și str. Lalelelor, pe ambele sensuri ale Bd. Revoluției 1989 sunt sediile Spitalului Județean Alba, cabinete medicale, precum și alți agenți economici care necesită atât aprovizionare, cât și asigurarea de spații pentru autovehiculele clienților. Sunt analizate toate propunerile care vin din partea cetățenilor municipiului.

 

Întrebare de la: Bogdan. Subiect: circulaţie

S-a publicat un articol în care d-nul Vasile Crişan prezenta ca opţiune realizarea unui nou sens giratoriu în secţiunea Fortuna – Piaţa Cetate. Acolo mai sunt încă două astfel de sensuri giratorii şi nu cred că mai este necesar încă unul. Propun ca soluţie interzicerea parcării pe acea porţiune de drum şi realizarea a 2 benzi de mers (ca o soluţie, s-ar putea amenaja o parcare etajată în stânga spitalului, actuala piaţă volantă de legume.. ce credeţi?).

Răspuns: Domnul Vasile Crișan a propus introducerea unui sens giratoriu la intersecția Bd. Revoluției 1989 cu str. Cloșca. Sugestia dumneavoastră va fi analizată.

 

Întrebare de la: Dumitraş Ion. Subiect: Parcări

Pentru a doua oară vă întreb când rezolvaţi problema parcărilor de pe trotuarul străzii Vasile Goldiş. Trebuie să se întâmple un accident şi poate după aceeea să eliberaţi trotuarul de maşini. De ce numai pe Goldiş se parchează pe trotuar, chiar la uşa blocului unde locuiesc, ce face poliţia locală?

Răspuns: Conform OUG 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice, art. 144, pct. 2, administratorul drumului public poate permite oprirea sau staționarea, parțial sau total, a unui vehicul pe trotuar, cu respectarea marcajului, iar, în lipsa acestuia, numai dacă rămâne liber cel puțin un culoar de minimum 1 m lățime înspre marginea opusă părții carosabile, destinat circulației pietonilor. Poliția Locală Alba Iulia respectă reglementările legislației în vigoare privind circulația autovehiculelor pe drumurile pe drumurile publice.

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
10 Comentarii

10 Comments

 1. avatar

  alexst23

  miercuri, 06.02.2013 la 17:43

  ce ne puteti spune despre locuintele sociale de langa stadion?se vor finaliza daca s,au taiat banii pentru acestea?

 2. avatar

  elena

  joi, 07.02.2013 la 12:41

  Daca pe fonduri europene, se pot face proiecte de exemplu pentru iluminatu.O strada privata poate face un proiect pentru a obtine finanatare in acest sens? Intreb pentruca s ar parea ca nu mai in zone rurale. Sau nu stiu bine poate.Am avea nevoie de asa ceva ca lat fel nu avem curent pentru a locui in casele pe care ni le am construit. Si Ce sa facem. Intrucat Trasul curentului e foarte scump.

 3. avatar

  anti-borzescu george

  sâmbătă, 16.02.2013 la 19:08

  Borzescule , daca nu te staisfac raspunsurile Primariei la cele doua intrebari ale tale , nu-i bai , incearca la Guvern !

 4. avatar

  rosca horia

  sâmbătă, 08.06.2013 la 14:34

  locuiesc in spate la cinema dacia si tin sa va anunt ca pe langa faptul ca a-ti pus ghenele de gunoi in fata blocului nici iarba nu a fost tunsa de cel putin 2 ani . poate se tunde iarba si la noi cei care platim impozite.. un grup de contribuabili.

 5. avatar

  dan

  joi, 12.12.2013 la 22:29

  de ce nu continuati aceasta rubrica „audiente online” in prezent?

  • avatar

   moderatorul de serviciu

   vineri, 13.12.2013 la 03:52

   pentru ca s-a sucit primaria. nu mai vrea

   • avatar

    dan

    vineri, 13.12.2013 la 10:45

    ok.merci.

    e un lucru normal. de ce sa-i deranjam cu tot felul de intrebari „stupide” pe nenorocitii astia imbuibati care fac ce vor cu banii nostri …

 6. avatar

  Costel

  duminică, 12.01.2014 la 14:26

  Simplu!!! Deranjati … de aia!!!

 7. avatar

  maria

  miercuri, 29.01.2014 la 15:50

  Ma intereseaza daca str. Cutinei din Oarda de jos apartine de primarie s-au e str privata

 8. avatar

  radu

  vineri, 01.08.2014 la 10:42

  Buna ziua am si eu o intrebare am o casa pa str Salaj din Alba Iulia si am inteles ca sa facut proiect pentru curent pe Nazaret Illit si sa si castigat licitatia si trebuiau sa demareze lucrarile in primavara 2014 dar am inteles ca nu a eliberat primaria autorizatie sa sape strada.puteti sa imi spuneti mai multe caci suntem mai multe famili interesate.Va multumesc anticipat!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

Șoferii care folosesc telefonul mobil sau camera pentru a face filmări vor risca o amendă de câteva sute

avatar

Publicat

Șoferii care folosesc telefonul mobil sau camera pentru a face filmări vor risca o amendă de câteva sute de lei, potrivit unui proiect de act normativ înregistrat recent la Senat. În plus, dacă din cauza filmatului alte persoane sunt puse în pericol, șoferii vor risca să-și piardă permisul auto pentru trei luni.

Propunerea legislativă pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice a fost înregistrată marți la Senat pentru dezbatere. Ca să se aplice, aceasta trebuie să treacă de Parlament și de șeful statului.

Concret, proiectul prevede introducerea unei amenzi pentru șoferii care folosesc telefoane mobile sau camere pentru a face filmări în timp ce se află la volanul mașinii. Aceasta va fi de două sau trei puncte-amendă, adică, în prezent, 290 sau 435 de lei, la care se vor adăuga și două puncte de penalizare.

Pe deasupra, dacă în timp ce filmează șoferul săvârșește o faptă care pune alte persoane în pericol, acesta va risca să-și piardă permisul auto pentru o perioadă de 90 de zile.

Bine de știut este că proiectul face referire la dispozitivele ținute efectiv cu mâna în timp ce sunt folosite, nu la cele care pot fi fixate pe bord sau pe parbriz, de exemplu.

Atenție! Proiectul de lege NU se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie adoptat de Parlament, promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial.

sursa: avocatnet.ro

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Locuinţele sociale vor putea fi cumpărate de chiriaşi, în rate, fără dobândă. PROIECT, la Senat

avatar

Publicat

Locuinţele sociale ar putea fi vândute chiriaşilor după un an de la data încheierii contractului de închiriere, la cererea acestora. Suma va putea fi achitată şi în rate, fără dobândă, potrivit unui proiect legislativ inițiat la Senat. Mai mult, chiriașii care sunt și funcționari publici vor avea reducere.

Legea locuinței nr. 114/1996 prevede acum că locuinţele sociale nu pot fi vândute, dar acest articol se referea, în fapt, la vânzarea către terțe persoane, conform scopului inițial al actului normativ, citat de inițiatorii proiectului în expunerea de motive. De asemenea, se argumentează că spre deosebire de locuințele sociale, cele alocate prin ANL pot fi vândute către chiriași:

“Vânzarea acestora ar fi benefică atât pentru locator cât și pentru locatar, în ceea ce privește întreținerea locuințelor, mai ales că persoanele care stau cu chirie nu au niciun interes să facă eforturi financiare pentru a face eventuale reparații.”

Inițiatorii consideră că suma plătită drept chirie ar putea fi considerată ca avans, iar restul ratelor să fie achitate pe o perioadă de mai mulți ani.

Potrivit proiectului, locuințele sociale pot fi vândute chiriașilor care dețin locuința în baza contractului de închiriere, la cerea acestora, după trecerea unei durate de un an de la încheierea contractului de închiriere.

Cererea de cumpărare este aprobată de autoritatea publică locală în termen de 10 zile calendaristice, iar contractul de vânzare-cumpărare se încheie în termen de 10 zile calendaristice de la data aprobării cererii de cumpărare, în caz contrar chiriașul având dreptul la despăgubiri materiale.

Prețul de vânzare al locuinței nu poate depăși 30% din limita minimă a prețului prevăzut de Institutul Național de Statistică la data vânzării – cumpărării.

Prețul de vânzare se achită în rate egale neproducătoare de dobânzi, în termen de maximum 30 de ani, prin plata efectuată la casieria sau în contul Trezoreriei unității administrativ teritoriale, fără internmediul vreunei instituții de creditare bancară. Cumpărătorul poate să achite prețul mai repede decât durata stabilită.

Ratele lunare neproducătoare de dobânzi nu pot depăși 10% din venitul net realizat pe membru de familie, de titularul contractului de vânzare-cumpărare și de familia acestuia avut la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare, cu excepția în care cumpărătorul consimte altfel.

Funcționarii publici vor cumpăra locuința socială la preț de vânzare 20% din limita minimă a prețului INS, conform proiectului. De la data cumpărării, locuințele sociale nu se vor putea înstrăina timp de 10 ani.

Dacă va fi votată și în plenul Camerei Deputaților și va fi adoptată, chiriașii din locuințele sociale care dețin contracte de închiriere încheiate înainte de intrarea în vigoare a acestei legi, vor putea depune cererea de cumpărare la data intrării în vigoare a legii sau ulterior, dacă a trecut cel puțin un an.

sursa: legestart.ro, senat.ro

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

LIVE: Urmele DEZASTRULUI lăsat de viitura care a lovit satele din județul Alba

avatar

Publicat

O noapte lungă și grea au avut de trecut localnicii din Șard, Ighiu, Bucerdea, Circău și Țălna, satele care au fost lovite de viitura de vineri. Sunt cele mai mari inundații din ultimii 45 de ani spun oamenii. Peste 400 de case au fost inundate, zeci de mașini și utilaje agricole au fost păcute praf, sute de animale moarte, mai mulți oameni au fost evacuați și transportați la spital în stare de șoc, drumurile au fost închise și chiar distruse pe kilometri întregi.

Apa a ras tot ce i-a stat în cale spre durerea localnicilor care nu au avut cum să facă față naturii dezlănțuite. Doar o minune a făcut să nu fie și victime omenești, iar mulți dintre localnici o spun ca și cum ar fi primit doar un avertisment. Natura măcelărită de drujbe s-a răzbunat. Rădăcinile butucilor de la copacii tăiați fără discernământ nu au mai oprit torentul de  pe munte ci au pornit la vale odată cu apa, măturând totul în cale. 

”Doamne ajută/ Doamne ferește” – așa se salută acum între ei cei cărora apa le-a luat aproape totul. Toți trăiesc cu teama că la fiecare ploaie mai serioasă natura se va dezlănțui din nou.

Pe unii viitura i-a prins acasă și s-au adăpostit pe unde au putut. „Ne-am urcat în pod când a venit apa. Am stat acolo, eram neputicioși. Ne-a dus porumbu, ne-a dus găinile” povesteșe cu lacrimile în bărbie o femeie.

O altă femeie povestește că nu a fost acasă și a văzut dezastrul abia când s-a întors. „Eram la lucru. Am venit prin pădure pentru că aveam fata cea mică acasă. Am crezut că mor”

În timp ce se uita la utilajele care încercau să scoată nămolul din curte, o femeie repeta: Necaz mare avem, necaz mare.

Spune că nu nici măcar n-a fost zgomot mare în momentul în care a veniut viitura.

„A auzit fata din casă că au a pocnit ceva afară și a ieșit să vadă ce e. Atunci a și pornit apa și a umplut curtea. Nici m-am putut face nimic. Omu meu e bolnav, la pat, și mă gândem ce fac cu el că eu mă urc în pod dar el nu se poate mișca. A dat Dumnezeu și n-a mers chiar până la el a pat” spune femeia trecută de 70 de ani.

„Necaz mare”, asta spunea și un bărbat care se odihne în lopadă după ce toată ziua a încercat să-și curețe curtea. Este printre cei puținii care au scăpat de furia apelor și doar curtea i-a fost inundată, casa a scăpat.

„Dintr-o dată am auzit o bubuitură. Nu ne așteptam pentru că a plouat un pic, dupaia dintr-o dată a venit de sus de la munte. Când a venit a doua oară a luat mașina vecinului și un Jeep. Am avut aici 12 paleți de BCA, pe toți i-a luat apa. În curte a intrat și mi-a scos în drum lemnele tăiate” povesteșe un alt localnic.

În toate saltele afectate de viitură se muncește încă de azi noapte pentru a face lumină. Pe lângă oamenii echipajele de la ISU, jandarmi, militarii, Crucea Roșie, echipaje de la gaz se află încă de la primele ore ale dimineții în teren pentru a-i ajuta pe localnici să scoată apa din cuți și case.

VEZI: Peste 400 de case inundate, 20 de mașini distruse de viituri, 3 persoane izolate. Bilanțul DEZASTRULUI în ALBA

Un detașament format din 21 de militari și 5 mijloace tehnice acționează în zona localităților Ighiu și Bucerdea Vinoasă din județul Alba pentru deblocarea drumurilor și înlăturarea efectelor produse de viituri.

FOTO-VIDEO: Imagini de COȘMAR după viitura de la Bucerdea și Cricău. Mai multe persoane, la spital în stare de șoc

Oamenii nu mai au apa, viitura a inundat fântânile și a rupt rețeaua de apa. În ajutorul lor, cinci angajaţi şi voluntari ai organizaţiei s-au deplasat cu 2 autospeciale în localităţile Cricău şi Bucerdea Vinoasă şi vor asigura necesarul de apă potabilă pentru familiile afectate, fiind planificată distribuirea a peste 1.400 de sticle de apă potabilă.

Potrivit ISU, în județul Alba s-au continuat acțiunile de intervenție pentru înlăturarea efectelor inundațiilor produse în data de 22 iunie 2018 după cum urmează:

loc. Cricău, com. Cricău: 23 de subsoluri unde s-a evacuat apa, s-au decolmatat 500 m rigolă la drumuri comunale;
loc. Șard, com. Ighiu: 8 subsoluri și curți, s-a evacuat apa;
loc. Bucerdea, com. Ighiu: 15 subsoluri, curți, s-a evacuat apa, se intervine pentru cu utilaje grele pentru decolmatarea albiei și regularizarea cursului pe Valea Bucerzii, decolmatarea unui podeț și evacuarea unui autoturism acoperit de aluviuni;
loc. Micești, mun. Alba Iulia: 3 subsoluri și curți, s-a evacuat apa.
În urma informării primite de la SDEE Electrica, s-a reluat alimentarea cu energie electrică pe raza com. Ighiu și com. Cricău, la această oră nu mai sunt utilizatori nealimentați.

Forțe de intervenție ISU Alba: 7 ofițeri, 34 subofițeri, 7 autospeciale, 1 autospecială grupă operativă, 3 autospeciale de muncă operativă, 7 motopompe, 1 ambulanță SMURD, unelte genistice (lopeți).

Forțe în sprijin: IPJ Alba: 6 agenti cu 3 echipaje auto; IJJ Alba: 2 ofițeri, 24 subofițeri, 2 autocamioane, unelte genistice; ISU SB: 1 of, 17 subofițeri, 1 microbuz, 1 autospecială, 2 motopompe transportabile, unelte genistice (lopeți); ISU HD: 18 subofițeri, 1 microbuz, 1 autospecială, 2 motopompe transportabile, 1 instalație de potabilizare a apei, unelte genistice (lopeți); ISU CJ: 19 subofițeri, 1 microbuz, 1 autospecială, 2 motopompe transportabile, unelte genistice (lopeți); ISU BH: 1 subofițeri, 1 autospecială, 2 motopompe transportabile, 1 instalație de potabilizare a apei; Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Alba: 3 persoane cu 2 motopompe; Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ighiu: 8 persoane cu 3 buldoexcavatoare; Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Cricău: 4 persoane cu 1 buldoexcavator;

U.M. 01684 Alba Iulia: 3 ofițeri, 20 subofițeri, 1 buldoexcavator, 1 autobasculantă, 1 automacara 12,5 to, 2 autocamioane pentru transport efective și unelte genistice(lopeți); Sistemul de Gospodărire al Apelor Alba: 5 persoane cu 1 buldoexcavatoar, 1 excavator, 1 autocamion; Electrica: 3 persoane cu 1 auto; E-on Gaz: 15 persoane cu 4 auto.

Se intervine în continuare pentru înlăturarea efectelor negative.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Dragnea le cere iertare românilor din pușcării. Primă reacție după condamnarea la 3 ani și 6 luni de închisoare

avatar

Publicat

Liviu Dragnea a avut vineri după-amiază o primă reacție la condamnarea sa la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman. Acesta a spus că rămâne președintele PSD, a Camerei Deputaţilor şi a coaliţiei de guvernare şi că va merge „până la capăt”. Liderul PSD a mai atras atenția că social-democraţii au greşit având o atitudine procedural corectă în Parlament, iar de acum vor fi „mult mai fermi şi mai radicali” cu legile justiției. Totodată, Dragnea a făcut o declarație care a atras atenția: le-a cerut scuze „miilor de români care stau în puşcărie pe un articol neconstituţional”

VEZI: Liviu Dragnea, CONDAMNAT la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare de ÎCCJ. Decizia nu este definitivă

Liviu Dragnea a făcut aceste declaraţii la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, care a avut loc în biroul său din Parlament, ci nu în sala grupului PSD, acolo unde era anunţat. El a venit în faţa jurnaliştilor împreună cu ceilalţi lideri ai partidului, între care Viorica Dăncilă, Gabriela Firea, Olguţa Vasilescu, Paul Stănescu, Marian Neacsşu, Rovana Plumb, Mihai Fifor, Codrin Ştefănescu.

El a spus că le-a transmis colegilor săi din PSD că obiectivele lui răman aceleaşi: programul de guvernare să fie pus în practică, iar statul paralel să fie zdrobit.

„Şi va fi zdrobit. Miilor de români care stau în puşcărie pe un articol neconstituţional, alţii sunt târâţi pe la DNA şi prin tribunale pe acelasi articol sovietic le cer iertare că s-a lungit atât de mult modificarea Codului penal. Poate nu o să mă ierte. Maniera de a avea o abordare procedural corectă s-a dovedit una greşită, pentru că în Parlament nu se mai poate vorbi de adoptarea procedurii normale, dezbateri, adoptare si promulgare”, a mai spus Liviu Dragnea.

Sursa: News.ro

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Mai multe conducte de gaz au fost rupte de viitură la Bucerdea. Se lucrează la remedierea situației

avatar

Publicat

Ca urmare a fenomenelor meteo extreme, respectiv a revărsărilor de ape de vineri, alimentarea cu gaze naturale a localităţii Bucerdea Vinoasă din judeţul Alba a fost afectată parţial, mai multe conducte de distribuţie a gazelor naturale fiind rupte de viitură.

Pentru îndepărtarea oricărui potenţial pericol, mai multe echipe au intervenit  şi au sistat alimentarea cu gaze naturale la aproximativ 150 dintre consumatorii din localitate.

Aflate în teren, 6 echipe ale Delgaz Grid lucrează la acest moment pentru reluarea serviciului de distribuţie a gazelor naturale, acesta începând cu ora 12.00 pentru majoritatea consumatorilor.

„Echipele companiei fac tot posibilul, dată fiind situaţia dificilă din teren, să realimenteze câţi mai mulţi consumatori în cursul zilei de astăzi.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie” a transmis Delgaz Grid.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate