Contacteaza-ne si pe

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Primăria Alba Iulia răspunde la întrebările și sesizările locuitorilor, transmise prin intermediul Alba24.ro

Publicat

Primăria Alba Iulia revine cu răspunsuri la unele întrebări adresate în ultima perioadă de cititorii Alba24 prin intermediul secţiunii „Audienţe Online”. Pe lângă precizări privind circulaţia dificilă pe unele străzi din Oarda şi Partoş, administraţia locală oferă detalii privind anumite propuneri formulate de locuitori – amenajarea unei turbine eoliene pe Mamut, desfiinţarea parcărilor pe marginea Bd. Revoluţiei şi construirea unor spaţii etajate în acest scop, reglementarea opririi autovehiculelor pe strada Vasile Goldiş sau a taxiurilor lângă sediul spitalului.

Întrebare de la: Marc Aurelian. Subiect: Strada Ion Lăncrănjan

Locuiesc pe strada Ion Lăncrănjan şi doresc să adresez două întrebări domnului primar:

1. Când se va rezolva problema asfaltării acestei străzi?

2. Tot legat de această stradă, dacă primăria are măcar cunoștință că în capătul străzii este o nouă groapă de gunoi şi nimeni nu vrea să ia vreo măsură, de ani de zile. Este o imagine deplorabilă, de lumea a treia. În speranța că veți lua măsuri, vă mulţumesc în numele tuturor locuitorilor de pe această stradă.

Răspuns: Proiectul pentru strada Ion Lăncrănjan și extinderea acesteia se poate realiza doar după aprobarea PUG-ului. Pe această stradă încă nu sunt finalizate exproprierile.

Referitor la groapa de gunoi din capătul străzii, vă rugăm să sesizați Garda de Mediu pentru depozitele ilegale de gunoi.

 

Întrebare de la: Nicolae. Subiect: Noroi cât vezi cu ochii

Aş dori să îmi răspundeţi la următoarea întrebare: dacă se aprobă un proiect de executare a unei lucrări, de exemplu introducerea curentului electric pentru parcul dendrologic pe str. Varese şi Nazaret Ilit, să se refacă şi drumul după terminarea lucrărilor: după topirea zăpezii sau ploaie suntem nevoiţi să înotăm prin noroi, avem copii care merg la şcoală, înainte de începerea lucrărilor drumul era foarte bun.

Răspuns: Referitor la aceste lucrări, i-am atenționat în repetate rânduri pe constructori. O să insistăm în continuare în vederea soluționării problemei.

 

Întrebare de la: Gheorghe Nicolae. Subiect: Străzi Oarda

Ce se mai ştie despre asfaltarea străzilor din Oarda? Avem mare nevoie ca aceste străzi să fie reparate/asfaltate, pentru că sunt într-o stare jalnică, mai ales în această perioadă.

Întrebări cu subiect similar au transmis şi alţi cititori Alba24 (Vasile, despre strada Cedrului „(…) nu se poate circula cu mai mult de 10km/h pentru că literalmente, în orice moment de timp, cel puţin o roată este în groapă şi este imposibil să eviţi. Ca să nu mai pomenesc de faptul că, atunci când se dezgheaţă, abia poţi ţine maşina pe drum, din cauza noroiului, iar când se depune mai multă zăpadă trebuie să curăţăm cu lopeţile (aproximativ 1km de drum)” sau Tănăsescu Goerge, despre strada Dacilor, din cartierul Partoş, „(…) putem merge pe stradă doar cu cizme de cauciuc, noi plătim taxe şi impozite…”)

Răspuns: În aceste zile (4 feb 2013), firmele care au executat lucrările de canalizare vor completa cu agregate (balast și piatră) zonele în care s-au semnalat surpări. Totodată, vor reprofila și șanțurile. În cazul cartierului Oarda, firma responsabilă este „Hidroconstrucția”, iar în cazul cartierului Partoș, responsabilitatea îi revine firmei „Dafora”.

 

Întrebare de la: Borzescu George. Subiect: turbine eoliene

De ce nu se montează o turbină eoliană sau mai multe pe Mamut, iar energia electrică să fie folosită la iluminatul Cetăţii sau, de ce nu, a întregului oraş? A se vedea turbina eoliană de la Şeuşa, comuna Ciugud.

Răspuns: Acesta reprezintă un posibil proiect de dezvoltare, însă trebuie realizat un studiu de impact la nivelul întregului municipiu. Din păcate, încă nu există norme metodologice care să clarifice regularizarea energiei între cea produsă și cea consumată. Aceste eoliene pot produce mai multă energie decât se consumă, iar o autoritate publică nu poate comercializa curentul. O situație similară, care reflectă lipsa normelor, este și cea cu cele 1714 panouri foto – voltaice montate pe clădiri publice care produc anual cca 315 MWH și din care este recunoscut doar consumul înregistrat în perioada de funcționare a unităților. Vacanțele (în cazul școlilor) și zilele de sărbătoare nu sunt recunoscute de către „Electrica”.

Cu toate acestea, este un proiect de viitor.

 

Întrebare de la: Pop Claudiu. Subiect: parcare taxi

Lângă staţia de taxi de lângă spital, taxi-urile blochează banda de mers, încurcând circulaţia, rămânând doar o bandă de circulaţie. În fiecare zi, sunt parcate pe banda de circulaţie, deoarece acestea nu mai au loc în staţia de taxi şi opresc pe bandă din dreptul acesteia, încurcând tot traficul. Sper să puteţi face ceva privind această situaţie!

Răspuns: Vă mulțumim pentru sesizare. Am transmis mai departe solicitarea dumneavoastră Poliției Române, autoritatea responsabilă în acest caz.

 

Întrebare de la: Daniel Horvath. Subiect: Circulaţia pe Bd. Revoluţiei 1989

Pe Bd. Revoluţiei 1989 se circulă foarte greu. Cel mai bine ar fi să se interzică parcarea pe Bd. Revoluţiei 1989, pe porţiunea cuprinsă între str. Vasile Goldiş şi Stadion. Ne tot plângem de locuri de parcare. S-ar găsi, dar toţi vor să parcheze în casa scării, dacă se poate. Şi în Sibiu, şi în Cluj, şi în Brasov sunt destule bulevarde pe care nu se parchează. La noi de ce nu se poate?

Întrebare de la: Borzescu George. Subiect: Parcări

De ce nu se interzice parcarea pe Bulevardul Revoluţiei 1989, între Calea Moţilor şi strada Lalelelor, pentru a se descongestiona traficul şi să se construiască parcări subterane şi etajate în spatele blocurilor, în următoarele zone unde sunt deja amenajate parcări: în spatele celor două blocuri turn, în formă de potcoavă din zona intersecţiei de la stadion, în spatele blocurilor din zona „Mercur”, în capătul străzii Poligonului, de către Bulevardul Revoluţiei, cu acces din strada Vânătorilor, în zona pieţei, în spatele blocurilor de la intersecţia străzii Toporaşilor cu Bd. Revoluţiei, în spatele blocului vis a vis de Liceul militar, în faţă la fosta policlinică: se poate vedea Bulevardul Horea, care are patru benzi, din care se parchează numai pe una dintre ele şi se circulă foarte bine pe el.

Răspuns: Între str. Calea Moților și str. Lalelelor, pe ambele sensuri ale Bd. Revoluției 1989 sunt sediile Spitalului Județean Alba, cabinete medicale, precum și alți agenți economici care necesită atât aprovizionare, cât și asigurarea de spații pentru autovehiculele clienților. Sunt analizate toate propunerile care vin din partea cetățenilor municipiului.

 

Întrebare de la: Bogdan. Subiect: circulaţie

S-a publicat un articol în care d-nul Vasile Crişan prezenta ca opţiune realizarea unui nou sens giratoriu în secţiunea Fortuna – Piaţa Cetate. Acolo mai sunt încă două astfel de sensuri giratorii şi nu cred că mai este necesar încă unul. Propun ca soluţie interzicerea parcării pe acea porţiune de drum şi realizarea a 2 benzi de mers (ca o soluţie, s-ar putea amenaja o parcare etajată în stânga spitalului, actuala piaţă volantă de legume.. ce credeţi?).

Răspuns: Domnul Vasile Crișan a propus introducerea unui sens giratoriu la intersecția Bd. Revoluției 1989 cu str. Cloșca. Sugestia dumneavoastră va fi analizată.

 

Întrebare de la: Dumitraş Ion. Subiect: Parcări

Pentru a doua oară vă întreb când rezolvaţi problema parcărilor de pe trotuarul străzii Vasile Goldiş. Trebuie să se întâmple un accident şi poate după aceeea să eliberaţi trotuarul de maşini. De ce numai pe Goldiş se parchează pe trotuar, chiar la uşa blocului unde locuiesc, ce face poliţia locală?

Răspuns: Conform OUG 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice, art. 144, pct. 2, administratorul drumului public poate permite oprirea sau staționarea, parțial sau total, a unui vehicul pe trotuar, cu respectarea marcajului, iar, în lipsa acestuia, numai dacă rămâne liber cel puțin un culoar de minimum 1 m lățime înspre marginea opusă părții carosabile, destinat circulației pietonilor. Poliția Locală Alba Iulia respectă reglementările legislației în vigoare privind circulația autovehiculelor pe drumurile pe drumurile publice.

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
10 Comentarii

10 Comments

 1. alexst23

  miercuri, 06.02.2013 la 17:43

  ce ne puteti spune despre locuintele sociale de langa stadion?se vor finaliza daca s,au taiat banii pentru acestea?

 2. elena

  joi, 07.02.2013 la 12:41

  Daca pe fonduri europene, se pot face proiecte de exemplu pentru iluminatu.O strada privata poate face un proiect pentru a obtine finanatare in acest sens? Intreb pentruca s ar parea ca nu mai in zone rurale. Sau nu stiu bine poate.Am avea nevoie de asa ceva ca lat fel nu avem curent pentru a locui in casele pe care ni le am construit. Si Ce sa facem. Intrucat Trasul curentului e foarte scump.

 3. anti-borzescu george

  sâmbătă, 16.02.2013 la 19:08

  Borzescule , daca nu te staisfac raspunsurile Primariei la cele doua intrebari ale tale , nu-i bai , incearca la Guvern !

 4. rosca horia

  sâmbătă, 08.06.2013 la 14:34

  locuiesc in spate la cinema dacia si tin sa va anunt ca pe langa faptul ca a-ti pus ghenele de gunoi in fata blocului nici iarba nu a fost tunsa de cel putin 2 ani . poate se tunde iarba si la noi cei care platim impozite.. un grup de contribuabili.

 5. dan

  joi, 12.12.2013 la 22:29

  de ce nu continuati aceasta rubrica „audiente online” in prezent?

  • moderatorul de serviciu

   vineri, 13.12.2013 la 03:52

   pentru ca s-a sucit primaria. nu mai vrea

   • dan

    vineri, 13.12.2013 la 10:45

    ok.merci.

    e un lucru normal. de ce sa-i deranjam cu tot felul de intrebari „stupide” pe nenorocitii astia imbuibati care fac ce vor cu banii nostri …

 6. Costel

  duminică, 12.01.2014 la 14:26

  Simplu!!! Deranjati … de aia!!!

 7. maria

  miercuri, 29.01.2014 la 15:50

  Ma intereseaza daca str. Cutinei din Oarda de jos apartine de primarie s-au e str privata

 8. radu

  vineri, 01.08.2014 la 10:42

  Buna ziua am si eu o intrebare am o casa pa str Salaj din Alba Iulia si am inteles ca sa facut proiect pentru curent pe Nazaret Illit si sa si castigat licitatia si trebuiau sa demareze lucrarile in primavara 2014 dar am inteles ca nu a eliberat primaria autorizatie sa sape strada.puteti sa imi spuneti mai multe caci suntem mai multe famili interesate.Va multumesc anticipat!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Clubul Rotary a sărbătorit 113 ani de existență prin lansarea a 113 lampioane în Cetatea Alba Carolina

Publicat

Membrii clubului Rotary au sărbătorit vineri, 23 februarie, 113 ani de la înființarea mișcării mondiale. Momentul a fost marcat la Alba Iulia prin lansarea a 113 lampioane în Cetatea Alba Carolina și proiectarea semnului Rotary pe Sala Unirii. Au participat membri ai cluburilor Rotary din Alba, Sighet, Râmnicu Vâlcea, Civitas Solis, Cozia, Rotaract și Interact.

Sâmbătă, la Alba Iulia va avea loc cartarea (înființarea oficială) primului club Rotary de copii din Alba Iulia, Rotakids, și al șaselea din țară. Nașii, cum se numesc în limbajul rotarienilor, sunt cei de la clubul Ripensis Timișoara.

Principalele obiective ale clubului Rotakids Alba Iulia:

1. Dezvoltare personală
2. Ajutarea comunității

Proiectele Rotakids de până acum: Membrii clubului Rotakids Alba Iulia din dorința de a ajuta și alții copii, s-au gândit la un proiect pentru cei care suferă de poliomielită. Proiectul constă într- o carte de colorat, schițele fiind facute de membrii clubului.

Cartea a fost vândută și cu banii au fost cumpărate 50 de vaccinuri contra poliomielitei.

Un alt proiect pe care l-au derulat a fost ”Crăciun în familie”. Voluntarii clubului RotaKids Alba Iulia au dorit să aducă un zâmbet pe fața celor care suferă de scleroza multiplă din județul Alba. Membrii clubului au confecționat globuri de craciun. Așa au adnat bani pentru pachetele de Crăciun care au fost donate către 12 persoane din cadrul Asociației SM Speromax Alba.

Rotary International este o organizație de caritate cu 1,2 milioane de membri (care se autodenumesc rotarieni) constituiți în peste 35.000 cluburi în aproape toate țările din lume. Cluburile Rotary sunt accesibile pentru persoane din toate culturile și etniile, și nu sunt afiliate cu nicio organizație politică sau religioasă.

Activitatea rotarienilor se extinde peste rotarieni ca persoane fizice și cluburi Rotary, incluzând și alte persoane care au ca scop să servească, aducându-și contribuția la activitatea organizației. Grupuri,  precum Rotaract, Interact, și Rotary Community Corps, servesc alături de cluburile care sponsorizează, având ca scop îmbunătățirea calitatea vieții în comunitățile lor.

Primele cluburi Rotary au fost înființate cu zeci de ani în urmă (1905- Evaston-Chicago, Illinois, USA), urmărind acelasi scop, de a servi comunitatea, deci a fi la dispozitia semenilor.

Organizarea cluburilor Rotary este una simplistă. Clubul este condus de un presedinte care își păstrează poziția timp de un an. Membrii sunt aleși pe criteriul profesionalismului, al calității morale în viața socială, de familie și afaceri.

Primul club Rotary a aparut în România la București în 1929, fiind urmat imediat de alte două Cluburi în Cluj Napoca și Timisoara. În anul 1936 în România existau 9 Clubury Rotary și se creează Districtul 84. Deși efectul actiivtății și acțiunilor Cluburilor Rotary se făceau simțite pe întreg teritoriul țării, acestea au fost interzise în perioada regimului autoritar.

Cluburile Rotary se reînființează în anul 1992 cu clubul din București, urmând apoi reînființarea cluburilor din celelalte mari orașe. În prezent Districtul 2241 România și Republica Moldova numără 92 de cluburi și 2720 de membri.

Clubul Rotary Alba Iulia a fost înființat în iunie 1995 și numără în prezent 44 de membri aleși din diferite domenii de activitate, după criteriile promovate de Cluburile Rotary.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

BNR: Indicele ROBOR la 6 luni a ajuns vineri la 2,42%, cel mai mare nivel din octombrie 2014

Publicat

Indicele ROBOR la 6 luni a crescut vineri la 2,42%, cel mai mare nivel din octombrie 2014, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR). Pe de altă parte, indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat la 2,09% pentru a treia zi consecutiv.

ROBOR la 3 luni, indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei, a stagnat la 2,09% pentru a treia zi consecutiv. Marţi, acesta a urcat la 2,09%, cel mai mare nivel din 27 decembrie 2017, când a atins pragul de 2,10%.

Indicele ROBOR la 6 luni a crescut, însă, vineri la 2,42%, cel mai mare nivel din 31 octombrie 2014, când a fost 2,45%.

ROBOR la 6 luni reprezintă rata dobânzii platită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale și este utilizat în calculul dobânzilor la unele credite ipotecare standard.

La începutul lunii februarie, BNR a crescut rata dobânzii de politică monetară de la 2% la 2,25% pe an.

La sfârșitul anului 2017, economiştii avertizau că, cel mai probabil, indicele ROBOR va continua creşterea şi în 2018, iar leul nu se va opri din trendul de depreciere în raport cu euro, ceea ce va pune o presiune suplimentară pe creditare. În acest context, economiştii consideră că vor exista atât persoane fizice, cât şi firme care nu vor mai putea să se împrumute sau să ramburseze împrumuturi deja luate, ceea ce ar putea duce la creşterea numărului de insolvenţe.

sursa: digi24.ro

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Dragobete 2018: LISTA neagră a cadourilor. Daruri pe care românii nu mai vor să le primească

Publicat

O treime dintre români vor să ofere cadou o cină și un film, iar aproape un sfert se gândesc să dăruiască articole de parfumerie și cosmetică, potrivit unui studiu recent.

Citește și Iubește românește de Dragobete 2018. MESAJE pentru persoana iubită de Ziua Îndrăgostiților la români

Românii mai dăruiesc de Dragobete articole de îmbrăcăminte – 16% și, respectiv, bijuterii și accesorii – 15%. De asemenea, 6% dintre respondenți își pregătesc bagajele, fiind gata de o excursie alături de persoana iubită.

În căutarea cadourilor, 41% dintre români vor alege centrele comerciale tip „mall”, puțin peste o treime optează pentru comenzile online, iar 18% aleg calea supermarket-ului. Ca metodă de plată, mai mult de jumatate au pregătit numerar, 37% preferă cardul, iar 8% plata ramburs, la livrarea cadoului prin curier.

Deşi toţi îşi doresc cadouri, sunt câteva daruri care au ajuns pe lista neagră.

Pe primul loc în topul cadourilor pe care românii nu mai vor să le primească sunt jucăriile din pluş – 30% dintre români au răspuns că ar prefera să nu mai primească astfel de cadouri.

Nici cănile, șterse de pe lista preferințelor de 21% dintre români, și nici lumânările parfumate – 18% – sau seturile de duș – 17% – nu au mai mult succes în aces an.

Șapte din 10 români vor sărbători tradiționalul Dragobete, iar peste o treime alocă între 5 și 10% din venituri pentru cadourile făcute persoanei iubite, în ziua de 24 februarie, potrivit unui sondaj desfășurat de Provident la nivel național, pe un eșantion de 1.344 de respondenți.

Ca valoare, cei mai mulți români alocă între 51 și 100 de lei – 35%, iar darurile între 101 și 200 de lei sunt preferate de peste un sfert dintre aceștia. Aproximativ 8% dintre respondenți vor da cadouri de peste 301 lei.

Pe lângă cei 37% dintre români care sunt pregătiți să aloce 5-10% din veniturile lunare unui cadou de Dragobete, o treime vor plăti maximum 5% din venituri. Mai generoși, 7% dintre respondenți sunt gata să dea peste 20% din venituri pentru un dar potrivit pentru persoana iubită.

sursa: realitatea.net

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Programul Prima Casă 2018 a fost lansat. Garanţii de 2 miliarde de lei acoperite de stat, în acest an

Publicat

Programul Prima Casă 2018 a fost lansat oficial, după ce Ministerul Finanţelor a dat acordul pentru distribuirea plafonului de 2 miliarde de lei, potrivit unui anunţ al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) anunta lansarea Programului Prima Casă 2018, ca urmare a primirii, din partea Ministerului Finanțelor Publice, a acordului de distribuire pentru plafonul de 2 miliarde lei.

În premieră, în acest an alocarea plafonului total între finanțatorii participanți în Programul Prima Casă a fost realizată cu aplicarea criteriilor și procedurii de evaluare a activității desfășurate de finanțatori în anul 2017, în funcție de ponderea garanțiilor acordate de fiecare finanțator în totalul garanțiilor acordate în cadrul programului în anul precedent. Se asigură astfel implementarea unui criteriu calitativ, de optimizare a procesului de accesare a programului de către beneficiari.

„De-a lungul celor zece ani de derulare, Programul Prima Casă a fost adaptat gradual la tendintele pieței și la nevoile consumatorilor, dovedindu-se astfel unul dintre cele mai de succes programe guvernamentale. Dintr-o perspectivă socială, Programul Prima Casă a extins accesul la creditul ipotecar către segmentul persoanelor tinere, cu vârste până în 35 de ani, cu efect direct în crearea unei premize de stabilitate pentru tânăra generație. Pentru a veni în întâmpinarea beneficiarilor, FNGCIMM a demarat în cursul anului trecut implementarea unor proiecte destinate simplificării procesului de analiză și facilitării accesului la informații direct din site-ul instituției”, a declarat Alexandru Petrescu, director general al FNGCIMM.

Programul Prima Casă 2018 va fi derulat prin intermediul a 15 bănci finanțatoare: Bancpost, Banca Comercială Română, BRD – Groupe Societe Generale, CEC Bank, Credit Agricole Bank România, Garanti Bank, ING Bank, Leumi Bank România, Marfin Bank, OTP Bank România, Piraeus Bank, Raifeissen Bank, Banca Românească, Banca Transilvania, Unicredit Bank.

Noua strategie de alocare a plafoanelor se aliniază cu reducerea graduală a intervenției statului în procesul de creditare ipotecară prin garantare, anunțată prin Strategia Programului Prima Casă 2017-2020, în contextul dezvoltării pieței creditului ipotecar și a creșterii accesului populației la produsele standard ale băncilor.

Plafonul total al garanțiilor ce pot fi emise în anul 2018, potrivit art.1 alin. (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 60/2009, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 368/2009, cu modificările și completările ulterioare, este în cuantum de 2 miliarde lei și a fost aprobat în data de 15 ianuarie 2018 prin Hotărârea de Guvern nr.2/2018.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Calendar competiţional CS Unirea Alba Iulia, 2018. Turneele și campionatele la care participă sportivii

Publicat

CS Unirea Alba Iulia, subordonat Ministerului Tineretului și Sportului, prezintă calendarul competițional 2018, astfel încât susținătorii celor peste 120 de sportivi legitimați ai clubului să știe când sunt programate concursurile.

De asemenea, CS Unirea Alba Iulia, care are în prezent șapte secții active, face precizarea că la anumite competiții datele sunt nesigure și pot suferi modificări pe parcursul anului, pe care le va anunța din timp.

”Cele peste 50 de medalii și numeroasele locuri onorante obținute la competiții naționale și internaționale în 2017 ne obligă, ca și în acest an, să ținem sus stindardul și să nu facem doar acte de prezență cum am arătat că nu ne stă în caracter. Pregătirea sportivă de la începutul anului a fost intensă, iar sportivii noștri așteaptă cu entuziasm și determinare primele competiții și, deopotrivă, primele clasări pe podium. Napoleon Bonaparte spunea în urmă cu 200 de ani că << Modestia este calitatea celor care nu au calități >>. Ne place să ne purtăm cu modestie, dar cu siguranță nu o vom face în competiții pentru că avem calități”, a spus directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

Calendar competițional 2018/ Secții

Atletism

27-28 ianuarie: Campionatul Naţional de Juniori II București

24 februarie: Campionatul Naţional de sală, Juniori I București

3-4 martie: Campionatul Naţional – etapa finală Juniori II București

25 martie: Campionatul Naţional de Marș Iarnă S, T, J1, J2, J3 și C1 Alba Iulia

30-31 martie: Campionatul Naţional – Copii 1, 2 și 3 etapa finală București

14 aprilie: Campionatul Naţional de Cros J2, J3, C1, C2 și C3 Botoșani

14 aprilie: Campionatele Balcanice de Marș Pirot-Serbia

5-6 mai: Cupa Mondiala de Marş Taicang-China

12-13 mai: Campionatul Naţional de Juniori II etapa 1 București

19-20 mai: Campionatul Naţional – Copii 1,2 si 3 etapa zona B,CJ, CT

26-27 mai: Campionatul Naţional Școlar București

9-10 iunie: Campionatul Naţional – Copii 1, 2 si 3 etapa finală București

10 iunie: Campionatul Naţional de Marş 20 km, S, T și J1 Pitești

16-17 iunie: Campionatul Naţional de Juniori II etapa finală Pitești

10-15 iulie: Campionatul Mondial de Juniori I Tampere – Finlanda

7-12 august: Campionate Europene Seniori Berlin – Germania

Septembrie – Pregătire sportivă

27 octombrie: Campionatul Naţional de Marş 10 km Fete S şi T

Campionatul Naţional de Maraton S şi T București – octombrie

Noiembrie – Pregătire sportivă

Decembrie – Pregătire Sportivă

Haltere

Ianuarie – Februarie: Pregătire sportivă

13-17 martie: Selecție program MTS J21*20 şi J3 Bascov

17-21 aprilie: Calificare Seniori Bascov

15-19 mai: Campionatul Naţional de Juniori II 13-15 ani finala Botoșani

15-19 mai: Campionatul Naţional de Juniori II 9-12 ani finala Botoșani

19-23 iunie: Campionatul Naţional de Juniori II 16-17 ani Finala Alba Iulia

10-14 iulie: Campionatul Naţional de Tineret Calificări Onești

7-11 august: Campionatul Naţional de Tineret Finala Constanţa

4-8 septembrie: Campionatul Naţional de Seniori Finala și Speranțe Olimpice J3 Arad

Octombrie – Pregătire Sportivă

6-10 noiembrie: Campionatul Naţional de Juniori I Finala Bascov

Decembrie – Pregătire sportivă

Tenis de masă

22-24 februarie: Campionatul Naţional de Echipe Seniori DIV. B retur Buzău

26 martie – 1 aprilie: Campionatul Naţional de Echipe Seniori Semifinale Superliga Div. A+B Tur

1-8 aprilie: Campionatul Naţional de Echipe Seniori Semifinale superliga Div. A+B Ret Mai – Pregătire sportivă

1-3 iunie: Campionatul Naţional de Echipe Seniori Finala Superliga Dv. A +B Tur + Retur

15-17 iunie: Concurs național calificare în DIV B Seniori Mediaș

Iulie – Pregătire sportivă

August – Pregătire sportivă

30 august – 1 septembrie: Campionatul Naţional de Echipe Seniori Div B Bistrița

Octombrie – Pregătire sportivă

Noiembrie – Pregătire sportivă

Decembrie – Pregătire sportivă

Box

27 februarie-3 martie: Campionatul Naţional U22, Tg. Jiu

5-10 martie: Cupa României finala C, J, T, S Feminin

19-24 martie: Cupa României finala T, Masculin

10-15 aprilie. Cupa României Finala Cadeți, Masculin

23-28 aprilie: Cupa României Finala Juniori, Masculin

1-6 mai: Cupa României Finala Seniori, Masculin

Iunie: Centura de Aur a României Seniori (M+F)

Iulie – Pregătire sportivă

13-18 august: Campionatul Naţional de Tineret, Masculin Finala

27 august – 2 septembrie: Campionatul Naţional C, J, T, S Feminin Finala

3-8 septembrie: Campionatul Naţional de Juniori, Masculin Finala

22-27 octombrie: Campionatul Naţional Cadeți, Masculin Finala

22-27 noiembrie: Campionatul Naţional Seniori, Masculin Finala Alba Iulia

Decembrie – Pregătire sportivă

Judo

Februarie – Participare Cupa Transilvania, U13, U15, U18 Cluj – Napoca; participare Campionatul Naţional Juniori II Cadeţi, U18 indiv. Arad

9-11 martie: Campionatul Naţional Finala Juniori III U15 individual + echipă Rm. Vâlcea

30 martie – 1 aprilie: Campionatul Naţional Finala Juniori I U21 individual Focşani

Aprilie – Participare Cupa Euroregiuni copii U10,11,12,13

Mai – Pregătire sportivă

1-3 iunie: Campionatul Naţional Finala Juniori IV U13 (individual + echipă) Sibiu

8-10 iunie: Campionatul Naţional Finala Copii U11 (individual + echipă) Mangalia

22-24 iunie: Campionatul Naţional Juniori 4 U13 echipe Satu Mare

Iulie – Pregătire sportivă

August – participare Cupa Drobeta U13, 15, 18; participare Campionatul Naţional Ne Waza U15, 13,11 Ploiești

Septembrie – Pregătire sportivă

12-14 octombrie: Campionatul Naţional Finala Ne Waza Indiv U15, 13, 11 Ploiești

20-22 octombrie: Cupa Muresul CIS Gas U11,13,15 Tg. Mureş

Campionatul Naţional Finala Individual Ne Waza U23 Turnu Severin

Noiembrie – Pregătire sportivă

Decembrie – Participare Festivalul Românesc de Judo U10-U21

7-9 decembrie: Cupa CSM ARAD U11,13,15

Powerlifting

Ianuarie – Februarie: Pregătire sportivă

31 martie – 1 aprilie: Campionatul Naţional de Powerlifting Juniori I, Juniori II, Seniori, Masters (M+F) Alba Iulia

Aprilie – Pregătire sportivă

5-12 mai: Campionatele Europene de Powerlifting Juniori I, Juniori II, Seniori (M+F) Pilsen, Cehia

Iunie – Pregătire sportivă

3-7 iulie: Campionatele Europene de Powerlifting, Masters (M+F) Pilsen Cehia

8-14 iulie: Campionatele Mondiale Universitare (M+F) Potchefstroom Africa Sud

August – Pregătire sportivă

2-8 septembrie: Campionatele Mondiale de Powerlifting Juniori I, Juniori II (M+F) Potchefsroom

30 septembrie – 6 octombrie: Campionatele Mondiale de Powerlifting, Masters (M+F) UlanBator Mongolia

9-13 octombrie: Campionatele Mondiale de Împins din Culcat, Juniori I, Seniori, Masters (M+F) Hamm – Luxemburg

4-10 noiembrie: Campionatele Mondiale de Powerlifting, Seniori (M+F) Halmstad – Suedia

17-18 noiembrie: Campionatul Naţional de Împins din Culcat, Juniori I, Juniori II, Seniori, Masters (M+F) Alba Iulia

Decembrie – Pregătire sportivă

Orientare

Ianuarie – Februarie: Pregătire sportivă

23-25 martie: Boroka Cup Ungaria

6-9 aprilie: Velikden Cup 2WRE Bulgaria

14-15 aprilie: Campionatul Naţional Parc – Oraş FCN Semimaraton Tg. Jiu

28 aprilie – 1 mai: FCN pe Echipe, Selecţie Seniori Poiana Brașov

5 mai: Alergare montană ECOMARATHON Moeciul de Sus

5-13 mai: Campionatul European Seniori Elveția

26-28 mai: Cupa României WRE-Md Comarnic

8-10 iunie: Campionatul Naţional O-MTB Hunedoara

16 iunie: Retezat Skyrace Cheile Butii

23-24 mai: Lavaredo Ultra Trail Italia

8-14 iulie: JWOC TOUR Ungaria

21-22 iulie: Eiger Ultra Trail Elveţia

19-22 iulie: Transilvania Open Cluj Napoca

27-29 iulie: PO+Ld+Rogaining Victoria

4-11 august: Campionat Mondial Letonia

18-19 august: Cupa Electrosistem Po+Ld Baia Mare

22-26 august: SEEOC-SEEMOC Slovenia

30 august-2 septembrie: Campionatul Naţional PO+Sp+Md, Ld, St Alba Iulia

8-9 septembrie: Campionatul Naţional O_MTB_ULD şi Sp Baia Mare

28 august – 30 septembrie: Campionatul Naţional Noapte Ştafeta mixtă Craiova

22-23 octombrie: Cappadocia Ultra Trail Turcia

Noiembrie – Decembrie: Pregătire sportivă

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate