Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Răspunsuri de la Primăria Alba Iulia. Despre drumurile din Oarda, parcări de biciclete şi plantări de panseluţe în oraş

Publicat

Primăria Alba Iulia oferă cititorilor Alba24 informaţii drept răspuns la unele probleme administrative sesizate la secţiunea „Audienţe Online”. Au fost adresate întrebări privind lucrările de reabilitare a drumurilor din Oarda, parcări de biciclete în Cetatea Alba Carolina, plantări de panseluţe în oraş şi amenajarea unor străzi şi cartiere. Vă prezentăm datele noi transmise de administraţia locală. Alte întrebări pot fi trimise prin utilizarea formularului „Am şi eu o întrebare, domnule primar”.

Întrebare de la: Petrut Petru; Subiect: Drumul din Oarda de Sus

„Domnule primar, am şi eu o întrebare, nu credeţi că drumul din Oarda trebuie făcut mai repede, cine ne va da nouă bani pentru faptul că un an de zile am circulat cu maşina numai prin gropi, oare treaba aceasta nu trebuia să fie făcută mai eficient pentru noi, locuitorii cartierului Oarda? Oare trebuiau să fie sparte toate străzile, nu se putea face pe tronsoane?”

Răspuns: „În Oarda de Jos s-au desfăşurat 3 proiecte independente. S-a executat extinderea reţelei de canalizare menajeră cu finanţare din fonduri nerambursabile şi cu termene de execuţie condiţionate de condiţiile tehnice. Pentru a micşora discomfortul cetăţenilor, Primăria a executat din bugetul local înlocuirea reţelei de apă. Lucrările de modernizare drum nu se puteau finaliza înaintea executării acestor utilităţi. Pentru modernizarea drumului s-au pregătit documentaţiile necesare pentru scoaterea la licitaţie în vederea executării lucrărilor. Lucrările de execuţie sunt în curs de validare.”

Întrebare de la: Flaviu Topan; Subiect: Parcare biciclete

„În momentul de faţă, în Cetatea Alba Carolina nu există parcări pentru biciclete (nici în zona şanţurilor, nici în zona dintre Poarta 3 şi Catedrale). Nu cred că este nevoie să fac şi o pledoarie a utilităţii acestor parcări. Exemple de parcări de biciclete avem în cazul Kaufland sau Alba Mall.

O altă problemă în acest domeniu este că nu sunt marcate pistele de biciclete şi în majoritatea cazurilor pietonii circulă pe ele din această cauză.”

Răspuns: „După ce se vor finaliza lucrările de reconfigurare a circulaţiilor din Cetatea Alba Carolina, vor fi montaţi şi suporţi pentru biciclete şi se vor marca cu plachete metalice pistele de biciclete.”

Întrebare de la: Ion Vinţan; Subiect: Spaţii verzi

„Nu sunt horticultor, dar în faţa blocului cineva plantează panseluţe primăvara şi ele înfloresc până toamna târziu, când dă îngheţul. De ce din rondourile de la intersecţia din centru (mag. Unirea) au fost smulse panseluţele după doar o lună şi ceva de la plantare?”

Răspuns: „Panseluţele au fost plantate în toamna anului trecut. În primăvara anului 2012 au fost completate cele furate între timp, înlocuindu-se ulterior cu flori de vară.”

Întrebare de la: Alba Cosmin; Subiect: Cartierul Orizont

„Ce trebuie făcut şi de către cine pt. ca primăria noastră, a tuturor cetăţenilor din Alba Iulia, să preia drumurile din cartierul privat, să zicem, Orizont? Să beneficiem şi noi de avantajele care decurg din acest lucru, aşa cum s-a întâmplat şi în alte cartiere private din oraş, Meridian, de exemplu.”

Răspuns: „Pentru preluarea unui drum privat, TOŢI coproprietarii drumului trebuie să facă o cerere la Consiliul Local pentru donaţie la care se anexează planul de situaţie cu drumul avizat de OCPI şi extrasul de carte funciară cu categoria de folosinţă drum, Consiliul Local urmând să accepte donaţia solicitată.”

Întrebare de la: Dobrea Ilisie; Subiect: Lipsa borduri la trotuar, str. Doinei, nr. 1 A si C

„Pe str. Doinei, nr. 1 A si C, lipsesc bordurile de la trotuar pe porţiune de circa 3 m., la accesul în curtea unde este blocul de apartamente 1 C. Acolo s-a format o groapă şi pavajele s-au mişcat. Acest lucru creează probleme autoturismelor care intră în curte.

Mentionez ca acolo au birourile cateva firme, printre care si a noastra (S.C. Rabe Sistem Depozitare SRL). Dorim să ştim cine este responsabil de această problemă şi dacă se poate rezolva…

Vă scriu în numele locatarilor şi a agenţilor economici, plătitori de taxe, de la ambele imobile.”

Răspuns: „Vă mulţumim pentru sesizare. În cursul săptămânii viitoare se va interveni pentru remedierea problemei.”

Întrebare de la: Ioan, Subiect: Str. Sliven

„Întrebare: de ce pe strada Sliven nu acţionează utilajele la îndreptarea străzii când se face pe str. Varese, măcar să beneficiem de nivelare, că de pietruit am făcut-o toţi proprietarii terenurilor.”

Răspuns: „Primăria are în derulare un contract privind lucrări de <Întreţinerea curentă şi periodică a drumurilor din Municipiul Alba Iulia – pietruiri>, conform căruia, pe parcursul anului 2012, vom interveni cu lucrări de reprofilare şi pietruire a străzilor pietruite din municipiu, în funcţie de numărul de locuinţe construite şi locuite în zonele respective.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax