|

AUDIENŢE ONLINE: Răspunsuri de la Primăria Alba Iulia. Despre ţarcurile pentru depozitarea gunoaielor şi subvenţia la căldură

Reprezentanţii Primăriei au transmis răspunsuri la întrebări adresate prin secţiunea „Audienţe Online” privind spaţiile special amenajate pentru locatarii de la bloc, pentru depozitarea gunoiului şi subvenţia de căldură pentru persoanele cu venit minim.

Întrebare de la: Rusu Călin. Subiect: Spaţii amenajate pentru depozitarea gunoiului menajer

„La data de 3 noiembrie 2009 se anunţa cu surle şi trâmbiţe amenajarea unor spatii de depozitare a gunoiului menajer. Citez: <La aceste containere au acces doar locuitorii din zonă. Ţarcurile sunt puse sub lacăt, iar cheia o deţin doar proprietarii>. <Iniţiativa amenajării unor astfel de spaţii aparţine Primăriei Alba Iulia şi a fost pusă în practică în colaborare cu societatea Salprest. Eurocontainerele destinate gunoiului menajer, contractate de către asociaţiile deproprietari, sunt amplasate în interiorul unor ţarcuri acoperite şi închise>, a precizat Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al primăriei.

Până aici, totul e perfect, dovadă de civilizaţie, am primit şi cheie de la asociaţia de locatari, doar că după vreo două luni, adică de prin ianuarie 2010, un isteţ care nu avea chef să poarte cheia la el a stricat încuietoarea şi de atunci nu mai închide nimeni ţarcul respectiv. Oare aşa trebuie? Tot timpul acolo se adună căutătorii de comori – freganii – care aruncă pe lângă containere ce nu le trebuie şi lasă în urmă un peisaj demn de Groapa Glina sau Pata Rât. Se pot lua măsuri? Că, sincer să fiu, aşa e la fiecare ţarc amenajat.”

Răspuns: „Ţarcurile amenajate pentru depozitarea gunoiului menajer sunt în administraţia asociaţiilor de proprietari. Din păcate, Primăria nu poate interveni într-un contract comercial pe care o asociaţie îl are cu un furnizor de servicii de salubritate şi nici nu poate dispune înlocuirea încuietorilor. Cu alte cuvinte, ţine de spiritul civic al fiecăruia să pastreze un bun creat pe domeniul public. Totuşi, depozitarea necorespunzătoare a gunoiului pe domeniul public poate fi soluţionată prin depunerea unei reclamaţii.”

 

Întrebare de la: Raul Constantinescu. Subiect: Subvenţie căldură

„Vă rog să-mi spuneţi dacă un pensionar care locuieşte singur într-un apartament, foloseşte pentru încălzire centrala termică pe gaz şi are o pensie de 670 ron şi nu are alte bunuri de valoare (barci, auto, conturi) se încadrează pentru primirea de ajutor la încălzire pe perioada rece.”

Răspuns: „Ne pare rău, dar nu vă încadraţi, deoarece venitul net pe membru de familie, prevăzut în OUG 70/2011 privind ajutoarele de încălzire nu poate să depăşească 615 ron.”

URL scurt: http://alba24.ro/?p=142494avatar Publicat de pe 14 noiembrie 2012
Publicat în ADMINISTRATIE, Audiente Online, EVENIMENT.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

2 comentarii pentru “AUDIENŢE ONLINE: Răspunsuri de la Primăria Alba Iulia. Despre ţarcurile pentru depozitarea gunoaielor şi subvenţia la căldură”

 1. hodis mircea
  avatar

  ce se mai aude cu programul de reabilitare termica a blocurilor ??

 2. domnul constantinescu, poate pana in iarna va mai taie astia din pensie si poate asa o sa va incadrati si dumneavoastra…

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

 • ab2000: Curios cum multe din aceste doamne fac parte dintr-un anumit partid (ghici ciuperca care-i). Si mai curios...
 • Papura V.: ICCJ a admis sesizarea si a decis ca nu constituie infractiune conducerea pe drumurile publice a unui...
 • vara: Multumim din inima
 • roco: Se fura motorina din utilaje pe toate tronsoanele noii autostrazi in draci si nimeni nu ia nici o masura ! Cum...
 • Petru: Te-ai trezit si tu vorbind. Cand a fost Cosmeanu acolo, al cui era ANRE-UL asta. PNL cumva? Sau uitasi ca tu...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI