|

AUDIENŢE ONLINE: Răspunsuri la întrebări privind dirijarea circulaţiei cu semafoare şi indicatoare şi iluminatul public

Cititorii Alba24 au transmis la secţiunea „Audienţe Online” sugestii şi întrebări privind direcţionarea circulaţiei rutiere şi pietonale în mai multe zone din oraş, printre care în apropierea Hotelului „Cetate” sau intersecţia de la Magazinul „Unirea” şi cea dintre strada Vânătorilor cu Bd. Revoluţiei. Mai mult decât atât, un cetăţean atrage atenţia că nu sunt suficiente indicatoarele rutiere amplasate în oraş, iar cei care tranzitează municipiul întâmpină dificultăţi în orientare. În plus, sunt semnalate zone ce rămân în continuare „în beznă”, din cauza iluminatului public deficitar. Vedeţi în continuare răspunsurile transmise de reprezentanţii Primăriei Alba Iulia.

Întrebare de la: Daniel Horvath. Subiect: Semafoare Hotel „Cetate”

„Bună ziua. Întrebarea mea este de ce semafoarele de la Hotel <Cetate> nu pot fi reglate ca alte semafoare? De ce, când e verde la şoferi, e verde şi la pietoni? E foarte incomod.

O altă întrebare: De ce la alte semafoare din oraş, unde este posibil (ex. zona Unirea), nu se pune semafor de verde intermitent?”

Răspuns: „Semaforul de la Hotel <Cetate> a fost programat cu 3 timpi de lucru. Crearea unui timp suplimentar ar prelungi perioada unui ciclu complet cu aproximativ 30 de secunde sau scăderea timpilor de circulaţie rutieră pe artera principală (Bd. 1 Decembrie 1918) cu aproximativ 18 secunde pe sensul de parcurgere.

Intersecţia de la Magazinul <Unirea> nu are dotat un semafor cu <verde intermitent>, din cauza circulaţiei pietonale foarte intense şi a riscului mărit de accidente. Rezolvare: odată cu demararea lucrărilor pentru <PUZ – Zona Centrală>, se va realiza un <sens giratoriu> care va rezolva problemele de circulaţie rutieră şi pietonală din zonă.”

 

Întrebare de la: Popescu Andrei. Subiect: Intersecţia str. Vânătorilor cu Bd. Revoluţiei

„Deoarece semaforul nu mai funcţionează de foarte mult timp, nu s-ar putea amenaja un sens giratoriu?”

Răspuns: „Semaforul de la intersecţia Bd. Revoluţiei cu str. Vânătorilor a fost oprit deoarece s-a constatat că, fără acest semafor, circulaţia rutieră în această intersecţie este mai fluentă. Traficul rutier pe artera principală este segmentat prin celelalte automate de dirijare situate în zona Pieţei Cetate şi Stadion, permiţând atât pietonilor, cât şi vehiculelor care ies din străzile secundare să acceseze Bd. Revoluţiei. Municipiul Alba Iulia nu are în vedere realizarea unui sens giratoriu în această intersecţie, în anul 2013.”

 

Întrebare de la: Ceres Ion. Subiect: Indicatoare

„Vă sugerez să amplasaţi mai multe astfel de indicatoare rutiere de orientare… adesea sunt oprit şi întrebat pe stradă: <Spre Cluj, e bine?>”.

Răspuns: „În general, pe toate intersecţiile de drumuri principale din municipiu sunt indicatoare de orientare pentru direcţiile de deplasare. Toate intersecţiile semaforizate şi sensurile giratorii au indicatoare de orientare. Vă rugăm să specificaţi intersecţiile care le considerati deficitare, deoarece în funcţie de acestea se întocmesc şi indicatoarele de orientare.”

 

De la: Andreea Gligor. Subiect: Iluminat public str Ion Lăncrănjan… din nou

„Dle primar, în 13 septembrie 2012 aţi răspuns unei întrebări pe care v-am adresat-o cu privire la iluminatul public pe str. Ion Lăncrănjan, menţionând că în 20 de zile se va semna contractul cu privire la concesionarea serviciului de iluminat public. Evident că de atunci şi până acum noi suntem tot fără lumină pe stradă, pe o stradă plină de câini vagabonzi şi cu un istoric <drăguţ> în ceea ce priveşte numărul spargerilor din locuinţe. Mă indoiesc că 2 becuri nu pot fi schimbate chiar acum. Dacă e atât de greu să fie schimbate, nicio problema, spuneţi-ne şi ne urcăm noi pe stâlpi să le schimbăm. Doar nu ar fi ceva bizar, având în vedere că instituţia pe care o conduceţi uită că şi pe această stradă locuiesc sute de oameni care ar trebui să beneficieze de serviciile publice care cad în sarcina dumneavoastră. Aştept totuşi un răspuns, chiar dacă acesta ar fi o îndemnare de a asigura chiar noi, locuitorii străzii, iluminatul public.”

Răspuns: „Nici astăzi, 24.10.2012, contractul de delegare a serviciului de iluminat public nu poate fi semnat. Vom reveni cu solicitarea dumneavoastră la firma care s-a angajat să ne sprijine până la semnarea contractului, pentru a remedia defecţiunile în cel mai scurt timp.”

 

Întrebare de la: Marius Crişan. Subiect: Iluminat stradal

„De câteva luni de zile, becul de pe stâlpul de iluminat stradal de pe Bd. Horea (peste drum de Bezinăria Euroil) este ars şi, ca urmare, după lăsarea serii este foarte întuneric în această zonă.

Răspuns: „Stâlpul la care faceţi referire este alimentat cu curent electric printr-un cablu subteran defect. Întrucât nu a fost semnat contractul de delegare a serviciului de iluminat public, lucrările de întreţinere s-au limitat la înlocuirea consumabilelor. Pentru repunerea în funcţiune a iluminatului de pe acest stâlp, este nevoie de decopertarea şi înlocuirea cablului defect, acţiune pe care deocamdată nu o putem realiza.”

Foto: arhivă

URL scurt: http://alba24.ro/?p=136661avatar Publicat de pe 24 octombrie 2012 şi actualizat pe 25 octombrie 2012.
Publicat în ADMINISTRATIE, Audiente Online.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

2 comentarii pentru “AUDIENŢE ONLINE: Răspunsuri la întrebări privind dirijarea circulaţiei cu semafoare şi indicatoare şi iluminatul public”

 1. De ce nu primesc raspuns la intrebarile mele pe care le-am adresat in aceasta sapt.si sapt ttecuta referitoare la cartierul Orizont?Este deja a treia oara cand adresez aceste intrebari fara a primi raspuns?Deci,stimata redactie…?

 2. dancea cristian
  avatar

  Intrarea in localitatea Alba Iulia dinspre Cluj nu are indicator de intrare in localitate sau indicator de limitare de viteza….conform indicatoarelor ce sant amplasate inaintea sensului giratoriu de la intrare ,ne aflam pe un drum E81…deci avem dreptul sa circulam cu viteza de drum european…dar intalnim radarul care ne amendeaza pentru depasirea vitezei de 50km/ora…e legal sa fim amendati? sau de ce nu se monteaza indicatoare sa stim si noi unde ne aflam si cu ce viteza trebuie sa circulam !!!!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

 • maya: PSD s-aude?!
 • om: Mult as vrea si eu asta, Iulia!
 • Apocalipsa lui Rika: cat mai mult daca se poate sa ploua cu gheata cat oul de strut ! nu e pacat sa strica tot in...
 • Cris: Pacat ca nu era nimeni la volanul masinii negre sa treaca peste el cat s-a prefacut „victima”. Ar...
 • Mario: Bună ziua. Am și eu o întrebare, dacă am lucrate 9 luni în ultimii 2 ani,am o problema și nu am mai putut sa...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI