Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

AUDIO: Înregistrare ambientală cu comisarul Berbeceanu și procurorul Chirilă, despre o anchetă care viza Kronospan, îngropată din lipsa dotărilor și a timpului

Publicat

Traian Berbeceanu O înregistrare ambientală în care se disting vocile comisarului Traian Berbeceanu și procurorului Costel Chirilă, arată cât de greu este să anchetezi ”mafia lemnului”, când nu ai dotări. Comisarul îi mărturisește procuroului cum a fost nevoit să lase baltă o investigație care viza Kronospan și mai ales furnizorii de materie primă ai acestei companii. Dosarul a fost închis de procurorul Mircea Adrian. ”N-am putut să mai facem față” spune Berbeceanu, care i se plâge procurorului de nivelul foarte mare de muncă pe care l-a depus BCCO în alte dosare. 

Acesta se plânge de lipsa mașinilor de teren și îi spune procurorului Chirilă că în acest caz, ”tehnica” nu este suficientă, fiind nevoie de deplasări la fața locului, de documentare și de strângerea de probe din teren. ”Trebuie mașini de teren acolo și trebuie stat mult, nu așa. Aveam dosarul dar m-o copleșit ăla cu țigările și n-am mai putut (…) Am vrut să iau 5-6 și să mergem la munte, să prindem perioada aia, să mergem ca turiști cu corturile și să stăm în pădure. Tre să prinzi imediat după exploatare, să vezi cu ce mijloace merge, să-l oprească jos…” îi spune Berbeceanu.

Potrivit înregistrării, în cauză a mai fost sub lupă și o firmă din Aiud, ALREDIA SRL, aparținând omului de afaceri Sorin Beniamin Docea, alături de alte două firme din Valea Jiului.

Procurorul Chirilă îi sugerează lui Berbeceanu reluarea investigațiilor pe perioada de vară, când se exploatează mai mult dar Berbeceanu îi răspunde că cele mai importante sunt lunile august și septembrie, după cum ”reiese din interceptări”.

Nu este clar contextul în care a fost făcută înregistrarea și nici modul în care a ajuns publică, însă se poate deduce că la data respectivă Berbeceanu era încă șeful BCCO iar procurorul Costel Chirilă era la DIICOT.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Liviu S.

    marți, 25.07.2017 at 14:51

    Traian Berbeceanu, un actor care joacă de mult timp un personaj al „omului corect şi cinstit”. Cine este adevăratul Traian Berbeceanu, omul din spatele măştii?

    Pentru că acum toată lumea îi ştie numele, vreau să merg dincolo de minciunile şi scuzele lui, să confrunt subiectul cu elemente din dosarul „utilajelele”, instrumentat de Traian Berbeceanu, cu scopul de a descoperi adevărul. Pentru că trebuie să ştim, odată pentru todeauna, cine este adevăratul Berbeceanu.
    Procurorul MIRCEA ADRIAN (fost procuror șef DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara) și ofițerului de poliție TRAIAN BERBECEANU (fost șef al Brigăzi de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia) au instrumentat urmărirea penală în dosarul penal nr. 72D/P/2010 al DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara.
    Procurorul MIRCEA ADRIAN cu complicitatea ofițerului de caz TRAIAN BERBECEANU, deși existau probe concrete și verificabile care atestă existența unor fapte penale, au decis soluția de disjungere față de numiții TOMUȚA FLORIN-ALEXANDRU, PAȘTIU NICOLAE, BĂDESCU VASILE, MĂCĂRESCU SEVER-OLIMPIU și alții, în dosarul penal cu nr. de mai sus, formându-se un nou dosar penal cu nr. 46D/P/2011. Ulterior, după aproximativ 2 ani și 6 luni, s-a decis soluția de scoatere de sub urmărire penală sau neîncepere a urmăririi penale față persoanele menționate mai sus, deși existau probe concrete pentru inculparea acestora și tragerea la răspundere penală.
    Procurorul MIRCEA ADRIAN cu complicitatea ofițerului de caz TRAIAN BERBECEANU, deși au luat la cunoștință de săvârșirea unor infracțiuni, împrejurări de comitere și persoane implicate, aceștia i-au ajutat să scape de răspunderea penală (abuz în serviciu și favorizarea infractorului).
    Aspectele menționate mai sus conțin descrieri exacte și complete ale unor fapte și indică dovezi certe, probe concrete și verificabile, care atestă existența faptelor relatate, el poate fi valorificat ca temei pentru sesizarea din oficiu a organelor de anchetă.

    Dovezi certe, probe concrete și verificabile, care atestă existența faptelor relatate sunt publicate online la următoarele adrese:

    https://schiauliviu.wordpress.com/

    https://www.facebook.com/AcuzatiiFabricateDeTraianBerbeceanu/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax