Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Autoritatea Națională pentru Turism: Mai mult de jumătate din agențiile de turism nu au asigurare. Situația din Alba

Publicat

plaja-bulgaria-shutterst Fiți atenți de unde vă cumpărați biletele de vacanță. Mai mult de jumătate dintre agențiile de turism din România nu au polița de asigurare și astfel funcționează ilegal, se arată într-un raport al Autorității Naționale pentru Turism. Fără asigurare, turiștii riscă să rămână fără banii plătiți pe vacanță, în cazul în care agenția se închide. Potrivit datelor, în județul Alba, până în 9 august 2016, erau înregistrate 19 agenții de turism care nu au făcut dovada poliței de asigurare. Cele mai multe dintre acestea au sediu sau puncte de lucru în Alba Iulia, dar sunt și firme din Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir, Rimetea, Teiuș, Zlatna sau Vințu de Jos.

Autoritatea Națională pentru Turism a publicat pe site-ul turism.gov.ro lista agenţiilor de turism ce deţin licenţa de turism valabilă, dar care nu şi-au actualizat informațiile referitoare la Polița de asigurare valabilă privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere şi/sau a sumelor achitate de turişti pentru achiziţionarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilităţii sau a falimentului agenţiei de turism.

Lista cuprinde peste 1.900 de puncte de lucru ale agențiilor care nu au făcut dovada deținerii poliței de asigurare. Potrivit datelor, în județul Alba, la data de 9 august 2016 erau 19 agenții de turism care nu au făcut dovada poliței de asigurare. Este vorba despre operatori economici care au sediu sau puncte de lucru în Alba Iulia dar sunt și firme din Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir, Rimetea, Teiuș, Zlatna sau Vințu de Jos.

Vezi aici lista agențiilor de turism care nu au polița de asigurare (9 august 2016)

Autorităţile îi sfătuiesc pe clienţi să nu cumpere bilete fără să se asigure că agenţia respectivă are licenţă şi asigurare.

Autoritatea Națională pentru Turism a publicat, de asemenea, lista agențiilor licențiate, care cuprinde peste 1.700 de puncte de lucru ale operatorilor economici.

Vezi aici lista agențiilor de turism licențiate (9 august 2016)

Potrivit legii, este interzisă desfăşurarea de activităţi turistice specifice agenţiilor de turism de către operatorii economici cu licenţa de turism expirată sau fără deţinerea poliţei valabile de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere şi/sau a sumelor achitate de turişti pentru achiziţionarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilităţii sau a falimentului agenţiei de turism.

Nerespectarea acestei prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 20.000 la 40.000 lei și cu retragerea licenței de turism.

surse: turism.gov.ro, profit.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax