Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Autorităţile din Alba au „undă verde” de la Ministerul Culturii pentru preluarea cinematografelor „Dacia” şi „Columna”

Publicat

Vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman are veşti bune pentru cinefilii din Alba. Acesta a purtat discuţii cu ministrul Culturii şi susţine că a primit acordul acestuia pentru trecerea cinematografelor „Dacia” şi „Columna” în administrarea autotirăţilor locale şi judeţene în vederea reabilitării acestora.

„Am obţinut acordul domnului ministru al Culturii, în ceea ce privește trecerea cinematografelor Dacia şi Columna din Alba Iulia către CJ Alba şi Primăria Alba Iulia. Prin urmare, am discutat cu președintele Dumitrel să-i informam pe cei de la primărie. Ideal ar fi ca fiecare din cele două instituții să preia câte un cinematograf. Noi, de la CJ Alba vom solicita cu siguranță trecerea unui cinematograf la CJ Alba. Tot cu acest prilej l-am informat oficial pe domnul ministru în legătură cu posibilitatea de a ne înscrie în cursa pentru Capitală Culturală Europeană”, a explicat Florin Roman.

În perioada următoare, toate cinematografele din ţară administrate până în prezent de RADEF ar putea fi preluate de Ministerul Culturii şi oferite gratuit administraţiilor locale, acolo unde există solicitări. Acesta este şi cazul Cinematografului „Dacia” din Alba Iulia care, odată trecut în administrarea autorităţilor locale, ar putea fi reabilitat şi redeschis publicului. În patrimoniul Ministerului Culturii ar putea reveni şi fostul Cinematograf „Columna”, cu toate că acesta a fost scos la licitaţie în 10 mai 2012 şi adjudecat de o firmă care are ca obiect de activitate acvacultura în ape dulci. Clădirea a fost cumpărată de SC VPS Fishing and Hunting  SRL cu sediul în Gherla, dar de atunci şi până în prezent imobilul a rămas în continuare în paragină. Acesta ar putea fi motivul pentru care Ministerul Culturii ar dori să revendice şi respectivul cinematograf.

În ceea ce privește situația singurului cinema din Alba Iulia care încă mai funcționează, “Dacia”, reprezentanții România Film susțineau că există în proiect transformarea acestuia într-un Caffe Cinema 3D. Anunțul a fost făcut inițial în 2011, când directorul RADEF declara că ar urma să demareze investiția evaluată la 50.000 de euro, la începutul lunii iunie, pentru ca în septembrie albaiulienii să poată viziona primele filme 3D. Anii au trecut, iar investiția a rămas încă în faza de proiect.

Potrivit autorităţilor locale şi judeţene din Alba, odată preluate, cele două cinematografe din Alba Iulia îşi vor relua activitatea, iar albaiulienii vor fi din nou invitaţi la film, de data aceasta în condiţii moderne.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

8 Comentarii

8 Comentarii

  1. Marcel

    marți, 16.04.2013 at 11:52

    ar fi un lucru foarte binevenit si de mult timp asteptat, asa nu vom mai fi nevoiti sa mergem pana la Cluj, va multumim si asteptam cu nerabdare deschiderea.

  2. mircea trifu

    marți, 16.04.2013 at 15:40

    Daa..imi place foarte mult mai ales usurinta cu care Vicele.C.J .vorbeste despre anularea dreptului de proprietate a unei societati comerciale romanesti..Adevarat LIBERALISM….Incepand de la parcul Custozza si capitala culturala toate lucrurile au fost abordate de acesta in aceasta maniera aiuristica si doar de facut materiale la ziar..REZULTATE UN MARE O.Doar gargara,minciuni si manipulari de oameni..Asa a facut cu COMSA,cu VIERU,cu mine si cu multi altii…Nu mai vorbesc de prof.OTA si alte personalitati pe care le-a mintit si manipulat..Eu cu oameni din astia nu mai vreau sa am de-a face..Si-o sa fac totul ca lumea sa stie cine sunt de fapt..aaaa..era sa uit de cea mai mare dovada a caracterului si a muncii in echipa sau respectarea de angajamente..primul lucru dupa alegerile locale le-a intors spatele partenerilor din P.S.D si s-a pupat cu HAVA..

    • Andrei Popescu

      miercuri, 17.04.2013 at 09:53

      Frustrare…

  3. bbc

    marți, 16.04.2013 at 16:17

    cred ca acesta e un pas in plus..pe langa ceilalti. propun ca in cadrul cinematografului sa se amenajeze o cafenea/bar..astefel atragand mai multi clienti>>

  4. alex

    marți, 16.04.2013 at 22:14

    de bazinul olimpic nu se mai aude nimic, a fost doar gargara?

  5. radu

    miercuri, 17.04.2013 at 08:23

    dati-l moca sa la aia de la grup corint poate mai fac o cetate !

  6. mircea trifu

    miercuri, 17.04.2013 at 17:01

    Da d-le Andrei Popescu,cunoastem arsenalul…cand cineva spune un adevar ori e frustrat ori daca nu il facem nebun..Scoala Stefan Gheorghiu si metaoda securista..vezi cazul Parvulescu din 78 la congresul PCR..Cand mergeam timp de trei ani la emisiuni de radio saptamanale ca sa criticam administratia HAVA impreuna cu „”prietenii liberali”” asa eram numiti „”FRUSTRATI””Din pacate dupa ce au ajuns la putere s-au separat de parteneri care au devenit peste noapte „”frustrati”” ….

  7. St. Ti.

    joi, 18.04.2013 at 11:22

    O solutie pentru reabilitarea cinematografului Columna ar fi transformarea lui in parcare supraterana, de unde Primaria ar incasa bani frumosi avand in vedere ca in zona exista sute de masini plus cei ce vin la piata. Banii pe care iar castiga pe filme nu sunt suficienti nici pentru plata utilitatilor. Dar alesii poporului ( consilierii locali ) sunt mult mai destepti si mai aproba nu stiu ce gogomanie. Poate il preiau si il trasforma iar in discoteca.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax