Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Autostopul, interzis prin lege. Camera Deputaţilor a dat votul final pentru proiectul cu modificări privind transportul în regim de taxi

Publicat

autostop La şapte luni după ce Senatul a aprobat proiectul de lege care interzice autostopul, Camera Depuţatilor a dat votul final. Va fi interzis transportul public contra cost, de persoane, cu un autoturism, fără a deţine pentru acesta, după caz, autorizaţie taxi valabilă sau copie conformă valabilă.

Proiectul pentru modificarea şi completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere a fost adoptat miercuri cu 298 de voturi “pentru”, 2 voturi “contra”, 16 “abţineri”. Senatul a aprobat actul în octombrie 2014.

Modificările legislative prevăd că transportul în regim de taxi sau transportul în regim de inchiriere s-ar putea realiza numai de către transportatorii autorizaţi, care deţin autorizaţii taxi valabile, în cazul transportului în regim de taxi sau copii conforme cu normele valabile, în cazul transportului în regim de închiriere, eliberate în condiţiile prezentei legi, pentru fiecare autovehicul utilizat.

Va fi interzis transportul public contra cost, de persoane, cu un autoturism, fără a deţine pentru acesta, după caz, autorizaţie taxi valabilă sau copie conforma valabilă.

De asemenea, va fi interzis şi transportul public, contra cost, de mărfuri sau de bunuri cu un autovehicul cu masă maximă autorizată de cel mult 3,5 tone, fără a deţine pentru acesta autorizaţie taxi valabilă.

Persoanele fizice sau juridice care vor efectua, în mod repetat, transport public, contra cost, de persoane cu un autoturism sau de mărfuri cu un autovehicul, fără să respecte regulile ar putea fi sancţionate cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 5.000 lei.

Introducerea noilor dispozitii este necesară în condiţiile în care există practici ilicite în activităţile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fapt care afectează în mare măsură atât transportul local, cât şi transportul judeţean de persoane, se precizează în expunerea de motive a documentului.

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. cineva

    vineri, 08.05.2015 at 18:12

    ia sa se mai duca-n ****….

  2. albanezul

    sâmbătă, 09.05.2015 at 05:23

    Titlu incomplet..se interzice autostopul” contra cost”,deci daca am chef sa fac 100 de drumuri la Sebes si iau in masina 100 de autostopisti..este fix treaba mea de bun samaritean!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax