Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Autostrada Orăştie-Sibiu: Contractul pentru lotul 3, reziliat de Ministerul Transporturilor. Circulaţia ar putea fi reluată din septembrie

Publicat

autostrada, demolata, Ministrul Transporturilor a anunţat miercuri rezilierea contractului pentru Autostrada Orăştie-Sibiu, lotul 3. Potrivit sursei citate, autostrada a fost demolată din cauza lucrărilor proaste și a proiectului care nu a fost respectat, astfel că a fost reziliat contractul pe care CNADNR îl avea cu compania Impregilo Salini.

„Am primit analizele și expertizele din CNADNR care arată că materialele de construcție nu sunt în conformitate cu caietul de sarcini, lucrările sunt necorespunzătoare. Proiectul nu a fost respectat”, a spus ministrul Dan Costescu.

Acesta a precizăt că a cerut CNADNR să analizeze opțiunile pentru continuarea proiectului, să identifice soluțiile pentru reanalizarea lui și să elaboreze un plan de măsuri pentru a ști pașii în viitor.

„Am primit comunicarea din partea companiei, cu privire la rezilierea contractului cu actualul constructor. Se va demara o cerere de ofertă pentru selectarea unui nou constructor pentru a repara deficiențele din zona fisurată și demolată”, a spus ministrul.

În continuare, „termenul pentru lucrări, dacă nu apare nicio contestație, e august. În septembrie s-ar putea relua traficul„, precizează Costescu.

CNADNR va începe o serie de licitaţii separate, una pentru expertiza pe restul lotului de 22 de km şi alta pentru expertiza lucrărilor din afara carosabilului.

Ministrul spune că de la constructor se vor reţine banii din garanţie în cuantum de 60 de milioane de euro şi 30 de milioane din scrisorile de garanţie depuse de constructor.

Reamintim că Fostul şef al CNADNR, Narcis Neaga, a fost pus sub control judiciar pe cauţiune de procurorii DNA, în dosarul privind Autostrada Sibiu – Orăştie.

Vezi şi Autostrada Orăştie-Sibiu l-a dus pe fostul director CNADNR, Narcis Neaga, la DNA. Este în control judiciar pe cauţiune, pentru abuz în serviciu

Citeşte şi Autostrada demolată: Cum a fost forțat constructorul să deschidă circulaţia între Cunţa şi Sălişte, înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale

Corpul de control al ministrului Transporturilor a identificat în octombrie o serie de nereguli la CNADNR privind inclusiv proiectul Autostrăzii Orăştie-Sibiu, unde o porţiune de 200 metri trebuie reconstruită, şi a sesizat organele statului, suspectând fapte penale.

Vezi şi Raportul Corpului de control din Ministerul Transporturilor privind activitatea CNADNR. Concluzii dure la adresa companiei

surse: RomaniaTV.net, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax