Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Autostrada Sebeş-Turda. Câţi bani ar urma să aloce Guvernul pentru continuarea proiectului în acest an

Publicat

autostrada sebes turda lot 3 22 dec 2016În acest an, Guvernul Grindeanu vrea să aloce pentru autostrăzi şi şosele de centură circa 4,3 miliarde lei. Cei mai mulţi bani la autostrăzi sunt pentru Sebeş-Turda (A10), respectiv 950 milioane de lei.

Pentru variante ocolitoare – lărgirea la patru benzi a Centurii Bucureşti (Nord şi Sud), sumele alocate sunt de 216 milioane de lei.

Clasamentul autostrăzilor în funcţie de banii alocaţi în 2017 este condus de Sebeş-Turda (A10), care ar urma să beneficieze de o finanţare de 950 de milioane de lei, potrivit proiectului de buget al Ministerului Transporturilor (MT).

Urmează Autostrada Transilvania (Braşov-Borş), cu o alocare de 903 milioane de lei anul acesta.

Podiumul este completat de Autostrada Lugoj-Deva (A1), pentru care Guvernul estimează cheltuieli de 805 milioane de lei.

Executivul vrea să aloce 100 de milioane de lei şi pentru autostrada Bucureşti-Braşov (A3), unde în prezent se lucrează la cei 3 kilometri de la intrarea în Capitală, scrie economica.net. Pe lângă proiectele de autostrăzi în execuţie, MT a anunţat ca va finanţa şi studiile de fezabiltiate pentru proiecte noi ca Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, Ploieşti – Buzău – Bacău – Paşcani şi Comarnic – Braşov.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax