Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Autostrada Sebeș -Turda: Lucrările de construcție ar trebui demarate în 1 septembrie 2014. În aprilie începe proiectarea

Publicat

Lucrările de construcție a autostrăzii Sebeș-Turda vor începe în 1 septembrie 2014, în ciuda întârzierilor survenite din cauza proceselor în instanță, care se derulează după ce mai multe firme au contestat deciziile Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor. Aceasta este declarația vicepreședintelui Consiliului Județean Alba, în conferința de presă de vineri, la sediul PNL Alba. Acesta și-a exprimat convingerea că lucrările vor fi gata în 2016, așa cum s-a anunțat inițial, chiar dacă până în prezent lucrurile nu s-au desfășurat conform calendarului inițial.

„În 1 aprilie ar trebui să înceapă perioada de proiectare de 4 luni, iar în 1 septembrie ar trebui să înceapă lucrările. Am avut discuții cu ministrul, este conștient și el și noi că dacă nu vom sta călare pe constructori, va fi foarte greu. Chiar dacă avem opțiuni politice diferite, vom lucra împreună pentru acest obiectiv de interes național și județean”, a declarat Florin Roman.

În acest moment se derulează procese în instanță, iar proiectarea va începe doar după ce vor fi date soluțiile.

„Pe un lot deja s-a dat soluția. În aceste zile, cel târziu săptămâna viitoare ar trebui să se primească soluțiile la cel puțin trei loturi, pentru ca să poată da ordinul de începere a lucrărilor, organizarea dirigenției de șantier și faza de proiectare. Cred că se vor încadra în termen”, a mai spus Roman.

„Dacă se țin de termen, va fi gata, dacă nu, va fi foarte grav pentru statul român care va trebui să suporte întreaga plată”, a completat senatorul Teodor Atanasiu.

Luni, 25 martie, instanța a pronunțat o decizie definitivă în cazul procedurii de stabilire a constructorilor care vor realiza loturile autostrăzii Sebeş-Turda, pentru lotul 4, în care PA&Co International SRL a dat în judecată CNADNR şi a cerut anularea licitaţiei. Mai rămân de soluţionat cauzele în care mai multe firme au contestat deciziile CNSC şi care au termene la Curtea de Apel Bucureşti la sfârşitul lunii martie.

Citiți și: Autostrada Sebeş-Turda: Decizie definitivă în instanţă pentru lotul 4. Procese pe rol pentru celelalte tronsoane

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax