Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Autostrada Sebeş-Turda: Întâlnire la Aiud între proprietarii expropriaţi şi reprezentanţi CNADNR pentru preluarea actelor pentru despăgubiri

Publicat

primaria aiud

Reprezentanţii Primăriei Aiud anunţă proprietarii care deţin terenuri pe traseul Autostrăzii Sebeş -Turda că se pot prezenta, în perioada 31 iulie 2014 – 1 august 2014, la Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, pentru depunerea documentelor necesare obţinerii de despăgubiri băneşti pentru suprafeţele de teren expropriate. Astfel, aceştia nu mai trebuie să se deplaseze în alte locaţii pentru a îndeplini formalităţile necesare pentru primirea sumelor pentru terenurile preluate odată cu începerea lucrărilor la autostradă.

Actele necesare sunt: notificarea primită de la CNADNR, carte de identitate sau buletin, tilu de proprietate şi alte acte doveditoare, după caz.

După publicarea în Monitorul Oficial a listei cu proprietarii de imobile vizate pentru expropriere pe traseul viitoarei autostrăzi Sebeş-Turda, o parte dintre aceştia şi-au exprimat nemulţumirea privind cuantumul sumelor pe are urmează să le primească pentru terenurile sau construcţiile pe care trebuie să le cedeze statului, ca utilitate publică. Aceştia au la dispoziţie varianta procesului în instanţă, împotriva CNADNR, prin care pot solicita evaluarea proprietăţilor la valoarea de piaţă şi nu cea stabilită de evaluator pentru compania de drumuri.

Potrivit hotărârii de guvern 399 pe 2014, publicată în Monitorul Oficial din 2 iunie, s-a aprobat amplasamentul obiectivului de investiţii “Autostrada Sebeş-Turda” şi declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată pe traseul acesteia.

Totodată, a fost făcută publică o listă cu 4.312 de imobile supuse exproprierii, situate pe raza localităţilor Sebeş, Alba Iulia, Ciugud, Sântimbru, Galda de Jos, Teiuş, Aiud cu satele Gârbova de Jos, Sâncrai, Ciumbrud, Păgida şi Gâmbaş, precum şi localităţilor Rădeşti, Mirăslău, Unirea din judeţul Alba, respectiv Moldoveneşti, Mihai Viteazu şi Călăraşi din judeţul Cluj, proprietarii sau deţinătorii acestora, precum şi sumele individuale aferente despăgubirilor. Suma totală pentru toate aceste imobile este de 36.511.000 lei, bani ce vor fi plătiţi din bugetul de stat, prin Secretariatul General al Guvernului, pentru Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură, Investiţii Străine, Parteneriat Public-Privat şi Promovarea Exporturilor.

Citeşte şi AUTOSTRADA SEBEŞ – TURDA: Lista proprietarilor vizaţi pentru EXPROPRIERE pe traseul celor patru loturi

Sumele individuale se virează de către Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură, Investiţii Străine, Parteneriat Public-Privat şi Promovarea Exporturilor, în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora, într-un cont bancar deschis pe numele Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – S.A. la dispoziţia proprietarilor de imobile, pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul obiectivului de investiţii în vederea efectuării despăgubirilor în cadrul procedurilor de expropriere, în condiţiile legii.

Însă aceste sume – mult mai mici faţă de cele din piaţa imobiliară din prezent, care începe să de dezmorţească – nu-i mulţumeşte pe unii proprietari care au folosit terenurile lor pentru a investi zeci de mii de euro sau, în unele cazuri chiar sute, pentru a începe afaceri în agricultură. Este cazul unor oameni din zona Aiud-Ciumbrud, de exemplu, care au culturi de trandafiri, pomi fructiferi sau vii. Aceştia au luat deja legătura cu autorităţile şi au cerut soluţii pentru a nu-şi pierde investiţiile. Şi astfel de cazuri mai sunt pe traseul autostrăzii, şi pentru alte tipuri de culturi agricole sau chiar construcţii.

Citeşte şi AUTOSTRADA SEBEŞ-TURDA: Ce trebuie să facă proprietarii nemulţumiţi de banii primiţi de la stat pentru imobilele expropriate

Citeşte şi FOTO: Au început lucrările la AUTOSTRADA SEBEŞ-TURDA: Utilajele decopertează terenurile de pe tronsonul din zona Decea

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax