Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Autostrada Sibiu – Orăştie: CNADNR a depus PLÂNGERE PENALĂ împotriva constructorului, pentru „greşelile de execuţie”

Publicat

autostrada demolata sibiu orastie Compania Naţională de Drumuri a depus plângere penală împotriva constructorului Autostrăzii Orăştie-Sibiu. Motivul este tronsonul demolat din cauza “unor greşeli de execuţie”.

Directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Narcis Neaga, a anunţat vineri, la Satu Mare, că a depus plângere penală împotriva constructorului autostrăzii Orăştie – Sibiu, din cauza faptului că o parte a autostrăzii trebuie refăcută din cauza unor greşeli de execuţie.

„Vreau să vă informez în premieră astăzi că am depus plângere penală împotriva constructorului. Săptămâna viitoare, vom merge acolo să căutăm o soluţie tehnică astfel încât să nu ţinem autostrada închisă atâta timp cât solicită constructorul. El prefigurase ca autostrada să fie deschisă prin luna iunie-iulie, este inacceptabil aşa ceva. Am găsit soluţii tehnice, luni echipa tehnică de la companie, şi alte companii cu care lucrăm, va fi prezentă acolo, marţi vom comunica soluţia pe care o vom pune în practică, astfel încât să nu blocăm traficul pe autostradă 200-300 metri versus 20 km. Este inacceptabil”, a spus Neaga, într-o conferinţă de presă.

Vezi şi FOTO / VIDEO AERIAN: Zona unde a fost ruptă autostrada Sibiu-Orăștie. Imagini de la înălțime cu tronsonul electoral inaugurat acum un an

Acesta a explicat că traficul rutier este blocat pe tronsonul Cunţa-Sălişte din cauza unor greşeli de execuţie.

„Din cauza unor greşeli de execuţie a trebuit să blocăm traficul pe autostradă pe lotul III, între Sălişte şi Cunţa. Acolo au fost greşeli grave de execuţie, au fost puse în evidenţă în momentul în care am excavat totul, pe vreo 300 de metri, ca să vedem ce se întâmplă, de ce apar fisuri. Atunci am văzut marile greşeli de execuţie pe care le-a făcut constructorul”, a spus Neaga.

CNADNR a impus constructorului autostrăzii Orăştie – Sibiu, Salini Impregilo, să refacă porţiunea de 200 – 300 de metri din corpul de autostradă unde au apărut degradările, prin demolare şi reconstrucţie în conformitate cu proiectul tehnic aprobat.

Cei de la Salini susţin că au fost grăbiţi şi anul trecut, când Compania Naţională de Drumuri le-ar fi cerut să fie termine lucrările înaintea alegerilor prezidenţiale. Lotul cu probleme a costat 137 de milioane de euro, iar CNADNR spune că lucrările vor fi refăcute pe banii celor de la Salini Impregilio.

Vezi şi Autostrada demolată: Cum a fost forțat constructorul să deschidă circulaţia între Cunţa şi Sălişte, înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale

Peste o săptămână se împlinește un an de când a fost inaugurat, chiar înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale,  lotul trei al autostrăzii Sibiu-Orăștie. Fără se se gândească prea mult, autoritățile s-au grăbit să deschidă circulației cei 22 de kilometri care întregeau traseul Sibiu-Deva, cu toate că încă de atunci se zvonea că lucrările nu prezintă siguranță pentru participanții la trafic. La mai puțin de un an de la marea inaugurare, tronsonul a fost închis, chiar demolat pe o porțiune de circa 300 metri.

surse: agerpres.ro, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax