|

AVAC: Persoanele prejudiciate în accidente rutiere pot alege modul în care să fie despăgubite

politia traficPrin noua lege RCA, persoanele care au suferit vătămări corporale în accidente rutiere pot alege varianta amiabilă de stabilire a despăgubirii care garantează un nivel minim al indemnizației. Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație (AVAC) România dă detalii despre aceste drepturi.

Prejudiciile suferite vor putea fi stabilie fie de judecător, fie pe cale amiabilă. Cu ajutorul unor documente de specialitate, se va putea ajusta despăgubirea pentru fiecare caz în parte.

“Au existat dezbateri aprinse la care am participat în comisiile de specialitate, legate de modalitatea de stabilire a despăgubirilor, însă parlamentarii au înțeles complexitatea și particularitățile acestui mecanism și astfel, actualul articol ce reglementează ‘stabilirea despăgubirilor’ are o formă ce poate fi pusă în practică”, precizează AVAC, potrivit Agerpres.

Referitor la procedura judecătorească, pe baza unor probe cu caracter medical, medico-legal, psihologic și statistic, necesare particularizării traumei prin raportare la modul în care viața victimei a fost afectată, judecătorul va putea lua o decizie.

„Stabilirea întinderii prejudiciului trebuie să aibă la bază principiul proporționalității între suma acordată și intensitatea și durata vătămărilor. Trebuie înțeles că, la baza despăgubirii, se află instituția răspunderii civile delictuale ce implică repararea integrală a prejudiciului. Suma acordată drept despăgubire trebuie să fie echitabilă, rezonabilă și, desigur, să nu reprezinte o îmbogățire fără justă cauză”, potrivit AVAC.

Vezi şi Legea RCA, adoptată de Parlament. Care sunt noutăţile şi posibile efecte

Citeşte şi UNSAR: Noua lege RCA prezintă în continuare riscuri majore pentru piața de asigurări

URL scurt: http://alba24.ro/?p=569329avatar Publicat de pe 19 mai 2017
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Comentate recent

  • votul: Asta au votat sebesenii, adica un edil navetist, care habar nu are de problemele strazilor pastorite, sau se...
  • danielaz: Serios ?!?! Suspendare ptr trafic de droguri ?!
  • Adrian: Stau pe una dintre strazile neasfaltate si am copii mici , iasa copii sa se joace in curte si de cite ori...
  • pricolici: arsenie 2 și 3
  • Stefan: Dna Mariana, in afara de cheltuilelile pe cota parte, fd reparatii,,fd rulment, fd special, nu aveti de...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI