Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Avertismentul dur al ministrului Muncii pentru parlamentari: Dacă reducem CAS, tăiem din salarii

Publicat

parlament Avertisment din partea Ministrului Muncii pentru parlamentarii care vor reducerea CAS. O astfel de măsură ar putea atrage după sine tăieri de salarii în sistemul bugetar, spune Dragoş Pîslaru. Ministrul Muncii adaugă că o astfel de măsură ar însemna pierderi la bugetul de stat de 7,7 miliarde de lei anual.

Nu există nicio ţară în lume care să aibă mai multe beneficii din partea statului, salarii mai mari pentru funcționari şi în acelaşi timp taxe mai mici. Nu există aşa ceva. Deci trebuie să păstrăm un echilibru, pentru că la finalul zilei, dacă nu ne mai ajung banii, va trebui să tăiem de undeva şi vom tăia iar din salariile publice. E un avertisment extrem de serios”, a spus ministrul la emisiunea Kilometrul O de la Digi24.

Declarația sa vine în contextul în care parlamentarii au vot legi cu impact bugetar, chiar dacă Guvernul nu are bani pentru aplicarea lor. Două iniţiative ale PSD, una privind reducerea CAS şi o alta privind introducerea unui impozit specific în turism, au trecut de Senat, fără a se ţine cont de poziţia Ministerului de Finanţe.

Și ministrul de Finanţe a avertizat asupra impactului bugetar al acestei măsuri.

„Am făcut un calcul de impact, ar costa bugetul 7,7 miliarde de lei. Nu avem loc pentru o reducere a veniturilor atât de mare”, a spus Anca Dragu, ministrul de Finanţe.

Citește și Proiect pentru reducerea CAS, la Senat. Propunere de modificare a Codului Fiscal, pentru creşterea salariilor

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax