Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE AVERTIZAREA METEO Cod Portocaliu și Galben de precipitații mixte, ninsori și vânt, actualizată de ANM. Zonele vizate până VINERI

Publicat

coduri meteo 21 aprilie 2017 Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat, joi, avertizările de vreme rea anunţate de la începutul acestei săptămâni. Astfel, până vineri după-amiaza, sunt valabile Coduri galben și portocaliu de precipitații abundente și intensificări ale vântului, în mai multe zone ale ţării.

UPDATE:

COD GALBEN: 20 aprilie, ora 11.00 – 21 aprilie, ora 14.00

În Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în nordul Munteniei și al Dobrogei vor fi precipitații mixte. La munte va continua să ningă și se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.

Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice, unde viteza la rafală va atinge  55…65 km/h.

Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile și se va produce brumă, în cursul nopții de joi/vineri, îndeosebi în regiunile vestice, iar în noaptea de vineri/sâmbătă  în cea mai mare parte a țării.

COD PORTOCALIU: 20 aprilie, orele 11.00 – 15.00

În  cea mai mare parte a Carpaților Orientali și Meridionali, precum și în zona joasă a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea, va ninge și se va depune strat de zăpadă consistent. Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 50-60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăși 70-80 km/h, viscolind zăpada. Se vor cumula cantități de 30-45 l/mp.

COD PORTOCALIU: 20 aprilie, ora 15 – 21 aprilie, ora 9.00

În cea mai mare parte a Moldovei, începând joi, 20 aprilie, după-amiaza, vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor cumula local 50-60 l/mp . La începutul intervalului precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, iar din cursul nopții de joi/vineri (20/21 aprilie) vor  predomina ninsorile și  se va depune strat de zăpadă. În  cea mai mare parte a Carpaților Orientali și Meridionali, va continua să ningă și se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de 50-65 km/h, iar pe crestele montane de peste 70 km/h.

Avertizările meteo transmise marţi, 18 aprilie: Potrivit meteorologilor, în data de 19 aprilie, în intervalul orar 9:00 — 18:00, intră în vigoare atenționarea Cod portocaliu de ninsori abundente și viscol în zona înaltă a Carpaților Meridionali și a Munților Banatului. Județele afectate vor fi: Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Argeș. Astfel, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și a Munților Banatului va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, cu peste 80 — 100 kilometri/oră, viscolind puternic zăpada și reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

De asemenea, miercuri, între orele 4:00 — 18:00, va fi în vigoare atenționarea Cod galben de precipitații abundente, ninsori și strat de zăpadă la munte și intensificări ale vântului în zone din 25 de județe. Astfel, precipitațiile vor cuprinde jumătatea de sud-vest a teritoriului și cea mai mare parte a zonei de munte. În Banat, Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei va ploua, iar în zona montană vor fi mai ales ninsori. Cantitățile de apă vor depăși 20 — 25 litri/metrul pătrat și, izolat, 40 de litri/metrul pătrat. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării și local, îndeosebi în regiunile sudice și centrale, viteza la rafală va depăși 50 — 55 kilometri/oră.

La munte, cu precădere la altitudini de peste 1.400 de metri, se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu rafale de peste 60 — 70 km/h, viscolind ninsoarea.

Conform ANM, începând din 19 aprilie, ora 18:00, și până în 21 aprilie, ora 6:00, avertizarea Cod portocaliu se va muta în zone din 12 județe aflate în centrul, nordul și nord-estul țării. Județele vizate sunt: Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Brașov, Covasna și Harghita.

Pe durata avertizării, în Carpații Meridionali și Orientali va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 60 — 70 km/h și peste 80 — 90 km/h pe creste, viscolind puternic ninsoarea și reducând vizibilitatea.

Nu în ultimul rând, în intervalul 19 aprilie, ora 18:00 — 21 aprilie, ora 10:00, va fi în vigoare o avertizare Cod galben de vreme rea, ce va cuprinde 30 de județe și municipiul București. Aici, temporar, vor fi precipitații mai ales în sudul, centrul și estul teritoriului, iar în după-amiaza zilei de joi (20 aprilie) și în noaptea de joi spre vineri (20/21 aprilie), aria acestora se va restrânge către est. În aceste zone cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și, pe arii restrânse, îndeosebi în zona Carpaților Meridionali și Orientali, 50 — 60 l/mp.

Totodată, la munte va continua să ningă și se va depune strat de zăpadă. În restul țării va ploua, iar, începând din noaptea de miercuri spre joi (19/20 aprilie), în Moldova și pe arii mai restrânse în Maramureș, Transilvania și trecător în zona deluroasă din sud se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, unde vitezele la rafală vor atinge 50 — 60 km/h.

ANM precizează că vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile țării.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax