Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aviz pentru construirea unui parc fotovoltaic la Bărăbanţ. Acesta va fi amenajat pe o suprafaţă 50.000 mp

Publicat

Consilierii locali din Alba Iulia votează miercuri construirea unui parc fotovoltaic la Bărăbanţ, pe o suprafaţă de 53.498 mp. Solicitarea în acest sens vine din partea firmei „Mithra Energy Concepts” SRL şi cuprinde avizarea documentaţiei PUZ şi introducerea în intravilan. Parcul va avea 212 module cu panouri fotovoltaice.

SC Mithra Energy Concepts SRL solicită Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia avizarea documentației PUZ – introducere în intravilan pentru construire parc fotovoltaic, extravilan Alba Iulia – Bărăbanț. Realizarea unui parc fotovoltaic, cu o suprafață de 53.493 mp presupune și introducerea în intravilan a terenurilor, care acum se află în extravilanul municipiului.

Zona va fi echipată cu utilităţi, respectiv energie electrică şi apă. Accesul se va face din stradă, iar în incinta proprie vor fi amenajate 4 parcări. Se propune accesul carosabil din drumul de exploatare existent, care străbate zona din partea nordică, iar în interiorul parcelei se vor prevedea căi de circulaţie şi spaţii de parcare, pentru a evita staţionarea autovehiculelor pe drumurile publice.

Construcţia va păstra distanţe minime între clădiri, de exempli în caz de incediu este necesară distanţa de 3 m. Amplasarea construcţiilor se va face în concordanţă cu forma neregulată a parcelei astfel încât în incinta parcului vor fi instalate 212 module cu panouri fotovoltaice, prin intermediul unei structuri metalice zincate. Acestea vor fi fixate pe sol prin intemediul unor stâlpi metalici zincaţi, înfipţi în pământ la o adâncime de 1,80 m. Înălţimea maximă a construcţiilor va atinge 2 m.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax