Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avocatul Viorel Jidveian a încetat din viaţă

Publicat

Unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi din Alba Iulia, Viorel Jidveian s-a stins din viaţă, sâmbătă dimineaţa, în urma unor probleme de sănătate care l-au afectat în ultimul timp.

Apreciat şi respectat de foarte mulţi albaiulieni, Viorel Jidveian a fost procuror, până în anul 1995, iar din 1996 şi până în prezent a practicat avocatura cu multă dăruire. Din păcate, o boală necruţătoare i-a curmat zilele, dar cunoscuţii spun că nicio clipă nu a renunţat să lupte pentru a se face bine, fiind motivat de dorinţa de a reveni la muncă, dar mai ales de dorinţa de a se bucura de familie, de soţie şi de fiul său, tânărul avocat Ovidiu Jidveian.

Avocata Angelica Mocan, colegă de breaslă, a declarat că este o pierdere regretabilă pentru barou. „Un om care s-a dovedit un bun coleg. Regretăm că a murit atât de repede, condiţionat de boală şi regretăm că nu am reuşit să ne luăm rămas bun de la el cât încă a fost în viaţă”.

La fel, şi colegul său de generaţie, avocatul Ioan Rus a declarat că este regretabilă moartea sa, atât pentru Baroul Alba, cât şi pentru oamenii care l-au cunoscut, pentru prieteni, pentru cei cărora le-a acordat asistenţă juridică, “pentru că el făcea asta nu doar pentru bani, ci şi din dorinţa de a face dreptate sau de a ajuta pe cineva atunci când se afla într-o situaţie mai critică”.

Ioan Rus l-a cunoscut pe Viorel Jidveian atât în calitatea de procuror pe care a avut-o, cât şi în calitatea de avocat şi prieten.  “A fost un profesionist deosebit, un foarte bun coleg, a fost un mare apărător în fata instanţelor de judecată. Dânsul a lucrat foarte mult pe dosare penale şi era un profesionist deosebit în acest domeniu, dar s-a preocupat şi de dosare din domeniul comercial. A fost un coleg extrem de muncitor şi un adevarat intelectual, nu doar în domeniul acestei profesii s-a afirmat, fiind un om cu cu o vastă cultură, de o modestie deosebită şi bună colegialitate, rar întâlnită. Aşa că a fost o veste foarte dură când am aflat de boala asta năprasnică ce l-a dărâmat în timp atât de scurt”, a spus avocatul Ioan Rus.

Transmitem condoleanţe familiei îndoliate. „Dumnezeu să îl odihnească în pace!”

sursa foto:  Ziarul Unirea

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax