Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: BAC 2014 în judeţul ALBA: SUBIECTE la proba la alegere a profilului. Eseu despre fazele meiozei, la Biologie. Recunoaştere pe hartă, la Geografie

Publicat

Bacalaureat 2014, sesiunea a doua în judeţul Alba. Cei mai mulţi candidaţi la proba la alegere a profilului din Alba au dat examen, vineri, la Biologie. La ieşirea din sălile din concurs din Alba Iulia, tinerii au spus că au fost subiecte uşoare, la primele două puncte, însă a fost mai greu la celelalte. La Biologie, a fost extrasă varianta de subiect nr. 10.

Citeşte şi BAC 2014, sesiunea a doua: SUBIECTE și BAREME de corectare pentru proba la alegere a profilului, publicate pe EDU.ro

La Biologie, printre punctele pe care le-au avut de rezolvat candidaţii s-au regăsit un eseu despre fazele meiozei (tipul de diviziune celulară care permite formarea celulelor reproducătoare). De asemenea, au avut de rezolvat probleme, una dintre ele cu calcul al masei plasmei dacă o persoană are 80 de kilograme.

La Geografie, candidaţii au avut de recunoscut pe hartă anumite zone din Europa şi din România (oraşe) şi de calculat mortalitatea şi natalitatea în perioadele 1960 – 1990 – 2012. Varianta de subiect extrasă a fost nr. 10.


SUBIECTE BIOLOGIE VEGETALĂ ȘI ANIMALĂ


 


 

 

 

 

SUBIECTE FIZICĂ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SUBIECTE CHIMIE ORGANICĂ

 

 

 

 

 

 

 

Rezultatele la a doua sesiune de Bacalaureat vor fi afişate luni, 1 septembrie, până la ora 12.00, după care candidaţii pot depune eventuale contestaţii. În 4 septembrie, vor fi cunoscute rezultatele finale.

Vineri, 29 august, peste 600 de candidaţi au fost aşteptaţi la ultima pobă scrisă a examenului de Bac, sesiunea de toamnă, cea la alegere a profilului. Dintre aceştia, cei mai mulţi au susţinut proba la Biologie (397), 143 Geografie, 50 Anatomie, 28 Fizică, 14 Chimie, 5 Sociologie, 5 Logică, 3 Psihologie, 2 Filosofie, 2 Informatică, 1 Economie. Examenul va fi susţinut în cinci centre din judeţul Alba, iar condiţiile de susţinere acestuia sunt la fel de stricte ca la probele anterioare.

Potrivit IŞJ Alba, dintre cei 651 de candidaţi înscrişi, au fost prezenţi în sălile de examen doar 527. Cinci elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă la examen.

Citeşte şi BAC 2014 în ALBA: CINCI candidaţi ELIMINAŢI din examen la ALBA IULIA şi ABRUD. Au fost prinşi cu telefonul mobil şi fiţuici

Examenele au fost organizate în cinci licee din judeţul Alba: Colegiul Tehnic „Dorin Pavel“ Alba Iulia, Colegiul Naţional“ Lucian Blaga“ Sebeş, Colegiul Naţional „Titu Maiorescu“ Aiud, Colegiul Naţional „Inochentie Micu Clain“ Blaj şi Liceul „Horea, Cloşca şi Crişan“ Abrud.

CALENDAR BACALAUREAT 2014 – sesiunea august-septembrie 2014, probele scrise

25 august  Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă

26 august Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

27 august Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

29 august Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

1 septembrie  Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

2 – 3 septembrie Rezolvarea contestaţiilor

4 septembrie Afişarea rezultatelor finale.

Promovarea examenului de bacalaureat

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:

– au susţinut probele de evaluare a competenţelor;

– au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea;

– au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax