Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

BACALAUREAT 2015 în Alba: Primul caz de tentativă de fraudă, în sesiunea a doua. Elev din Cîmpeni, eliminat din examen

Publicat

isj alba1 Un candidat din Alba la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat 2015 a încercat să copieze la proba obligatorie a profilului, respectiv Istorie, însă a fost prins şi eliminat din sală. Este vorba despre un elev de la Colegiul Naţional „Avram Iancu” din Cîmpeni, care a dat examen la centrul din Abrud. Potrivit metodologiei, acesta nu se mai poate prezenta la probele următoare şi se consideră că nu a promovat Bac-ul.

Din datele IŞJ Alba, prezentate de inspector şcolar general Marcela Dărămuş, la proba obligatorie a profilului de miercuri – Matematică şi Istorie – au fost prezenţi 346 de candidaţi, din 439 înscrişi.

Citeşte şi BACALAUREAT 2015, sesiunea a doua: SUBIECTE la Matematică şi Istorie, proba obligatorie a profilului. Situaţia candidaţilor din Alba

Este primul caz de tentativă de fraudă din această sesiune în judeţul Alba. Reamintim că în sesiunea de vară, au fost şase candidaţi eliminaţi din examen, după ce au încercat să copieze folosind telefoane mobile.

Potrivit metodologiei de examen, candidaţii nu pot intra în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile. Cei care vor fi prinşi copiind vor fi eliminaţi din examen.

Candidatii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax