Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

BACALAUREAT 2015 în Alba: Tentativă de FRAUDĂ la ultima probă de examen, la centrul de la Colegiul Militar. 98 de candidaţi absenţi

Publicat

bac 2015 militar Ultima probă de la examenul de Bacalaureat 2015 din Alba a fost cu ghinion pentru cel puţin un candidat din Alba Iulia. La centrul de examen organizat la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”  a fost sesizat un caz de tentativă de fraudă la examen. Unul dintre absolvenţii Colegiului Naţional „HCC” din Alba Iulia, care a susţinut proba în locaţia amintită, a fost eliminat din examen.

Din datele IŞJ Alba, prezentate pentru Alba24 de inspectorul şcolar general Marcela Dărămuş, la proba scrisă la alegere a profilului au fost înscrişi 2.849 candidaţi, s-au prezentat 2.751 şi absenţi au fost 98.

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2015 în Alba au fost organizate în 13 centre din judeţ. Patru dintre acestea se află la Alba Iulia: Colegiul Economic, Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” şi Liceul cu Program Sportiv.

Cei peste 2800 de candidaţi din Alba aşteptaţi să participe la examen au avut de ales între disciplinele Fizică, Biologie, Anatomie, Chimie sau Informatică, pentru proba la alegere a profilului real, tehnic, tehnologic şi militar, respectiv materiile Geografie, Filosofie, Logică şi argumentare, Economie, Psihologie sau Sociologie, pentru uman, servicii şi vocaţional.

Citeşte şi FOTO: BACALAUREAT 2015: SUBIECTE la Geografie, Biologie şi celelalte materii de la proba la alegere a profilului

Citește și BACALAUREAT 2015: BAREMELE de corectare pentru subiectele de la ultima probă scrisă, publicate de Ministerul Educaţiei

Potrivit calendarului actualizat al sesiunii iunie-iulie pe 7 iulie se vor afişa rezultatele (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00–20:00), iar în 8-9 iulie se vor rezolva contestaţiile, urmând ca abia în 10 iulie să fie afişate rezultatele finale.

Până vineri, cinci elevi au fost eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă prin utilizarea telefonului mobil la probele de Limba şi literatura română, respectiv Matematică.

Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat.

Potrivit metodologiei de examen, candidaţii nu pot intra în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile.

Citeşte şi BAC 2015 în ALBA: SUBIECTE primite cu întârziere, pentru unii candidaţi, la ultima probă. Cum s-au descurcat absolvenţii din Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax