Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO UPDATE: BACALAUREAT 2016: SUBIECTELE de la proba scrisă de Limba şi literatura română, sesiunea a doua, profil UMAN şi REAL

Publicat

examen bac test proba scrisaPeste 300 de candidaţi din judeţul Alba au susţinut, luni, proba scrisă la Limba şi literatura română, în cadrul celei de-a doua sesiuni de Bacalaureat 2016.

Primele rezultate vor fi cunoscute în 29 august.

 

 

 

 

 

Subiectele pe care le-au primit candidaţii din Alba şi din ţară, de la profilul umanist şi pedagogic au cuprins cerinţe pe baza unui text de Gib Mihăiescu („Bordelul din rezervă”) despre rolul emisiunilor culturale în societatea actuală (text argumentativ), tema şi viziunea despre lume într-un text poetic aparţinând lui Tudor Arghezi sau Ion Barbu (eseu).

La profilul real, subiectul I a cuprins cerinţe pe baza unui text din Mircea Eliade („Noaptea de Sânzâiene”), la subiectul doi – text argumentativ despre rolul comunicării în relaţiile de prietenie, iar la subiectul III eseu despre tema şi viziunea despre lume într-un text poetic  aparţinând lui Lucian Blaga sau Nichita Stănescu.

La centrul de examen din Alba Iulia au fost aşteptaţi aproximativ 90 de candidaţi, însă 20 nu s-au prezentat la proba scrisă de Română. La ieşirea din săli, tinerii au spus că subiectele au fost uşoare şi nu le-au creat probleme.

UPDATE: Subiectele şi baremele de corectare au fost publicate de Ministerul Educaţiei, pe site-ul edu.ro, în jurul orei 15.00.

Vezi BACALAUREAT 2016, sesiunea a doua: SUBIECTELE şi BAREMELE de la proba de Limba şi literatura ROMÂNĂ, publicate de Ministerul Educaţiei

Examenul va continua marţi, 23 august, cu proba scrisă de limba maternă, unde sunt înscrişi trei candidaţi din Alba. Proba obligatorie a profilului este organizată şi pentru 380 candidaţi din Alba (311 la Matematică şi 69 la Istorie). De asemenea, la proba la alegere a profilului sunt aşteptaţi să participe 374 de tineri din oraş, majoritatea optând pentru Biologie (215), Geografie (107), Logică (29).

Condiţiile pentru desfăşurarea examenului sunt aceleaşi ca şi la sesiunea de vară, nefiind permis accesul în săli cu surse de inspiraţie sau comunicare ce pot fi folosite pentru rezolvarea subiectelor. De asemenea, sălile sunt monitorizate video şi audio.

În judeţul Alba sunt organizate patru centre de examen, la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia, Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud şi Liceul „Horea, Cloşca şi Crişan” Abrud.

Vezi şi BACALAUREAT 2016: A început a doua sesiune. MODELE de SUBIECTE

CALENDARUL examenului de BACALAUREAT 2016 – sesiunea de toamnă:

16-17 august 2016 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

16-17 august 2016 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

17-19 august 2016 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

18-19 august 2016 Evaluarea competenţelor digitale – proba D

22 august 2016 Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă

23 august 2016 Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

24 august 2016 Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

26 august 2016 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

29 august 2016 Afişarea rezultatelor (până la ora 16,00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16,00 – 20,00)

30 – 31 august 2016 Rezolvarea contestaţiilor

1 septembrie 2016 Afişarea rezultatelor finale

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax