Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Banii acordaţi de CL Alba Iulia pentru Cupa Cetăţii la tenis, Cupa „Dance to Sunrise” şi Federaţiei Române de Powerlifting ar putea fi retraşi

Publicat

Suma de 9.500 de lei repartizată unor evenimente culturale şi sportive din Alba Iulia ar urma să fie retrasă de Consiliul Local Alba Iulia, la propunerea Instituţiei Prefectului, care consideră că adoptarea articolelor din hotărârea aferentă a fost nelegală. Este vorba despre Cupa Cetăţii la tenis, Concursul „Cupa Dance to Sunrise” şi acordarea unor bani Federaţiei Române de Powerlifting, pentru rezultate deosebite la campionatele mondiale.

Instituţia Prefectului Alba arată că, prin articolul 2 al HCL 275/2012 ,a fost aprobată alocarea sumei de până la 1.500 de lei Clubului Sportiv „Constructorul” Alba Iulia pentru organizarea Cupei Cetăţii, o competiţie de tenis de nivel naţional. Consideră articolul nelegal pentru că finanţarea structurilor sportive se poate face doar prin prevederile Legii educaţiei fizice şi sportului (69/2000) şi ale Legii pentru regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general (350/2005).

În cazul articolului 7 din HCL 275/2012, a fost aprobată alocarea sumei de până la 4.500 de lei din bugetul local din 2012, Federaţiei Române de Powerlifting, care a obţinut rezultate deosebite la Campionatele Mondiale de Powerlifting, Juniori, Polonia. Adoptarea acestui articol s-a făcut fără a fi întocmit un proiect de hotărâre însoţit de raportul compartimentului de specialitate şi fără avizul comisiei de specialitate, potrivit Instituţiei Prefectului.

La articolul 9 din aceeaşi hotărâre de CL, a fost aprobată suma de 3.500 de lei pentru Clubul de Dans Sportiv „Dance to Sunrise”, care organizează a treia ediţie a Cupei cu acelaşi nume. La fel, lipseşte raportul şi avizul comisiei de specialitate.

Rămâne de văzut cum se va proceda la revocarea acestor articole şi eventual retragerea sumei totale de 9.500 de lei, dacă proiectul va fi aprobat în CL, în condiţiile în care aceste evenimente sau retribuţii au avut deja loc.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. VLAD VASILE

    duminică, 16.12.2012 at 18:43

    Clubul Dance To sunrise dupa organizarea competitiei ,nu a primit nici un ban de la PRIMARIE deci ce sa retraga……….
    ASTA DATORITA SEFULUI DE LA COMISIA DE CULTURA CARE NU FACE DIFERENTA INTRE FIRME SI CLUBURI SPORTIVE UN MARE SPECIALIST.
    La competitie au fost prezenti 550 de sportivi din intreaga tara , O NIMICA TOATA .30 DE ARBITRII , DECI CINE ARE NEVOIE DE BANI ?
    AICI NU SUNT DE VINA CEI CE CONDUC INSTITUTIA CI UNII CARE NU AU CE CAUTA INTR -O INSTITUTIE LOCALA.

  2. Pingback: Şedinţă cu tensiuni la Consiliul Local Alba Iulia. Vezi proiectele APROBATE | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax