Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat de 78 de ani din Alba Iulia, victima unei înşelăciuni demne de scenariul unui film

Publicat

Un bărbat de 78 de ani din Alba Iulia a fost victima unei înşelăciuni desprinse parcă din fillmele mafiote. În dorinţa de a ajuta, victima a condus în propria casă două persoane necunoscute, fără să se aştepte măcar o clipă la ceea ce avea să i se întâmple.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că, miercuri, 7 septembrie, în jurul orelor 10.00, în timp ce se întorcea de la cumpărături, bărbatul a fost acostat de către o femeie care pretindea că este cetăţean străin şi care i-a solicitat să-i arate unde se află spitalul în care pretindea că este internat un prieten de-al ei, victima unui accident rutier. Bărbatul s-a oferit să-i arate femeii unde se află spitalul şi s-a deplasat împreună cu aceasta la un autoturism, înmatriculat în străinătate, ce era condus de un bărbat.

Odată ajunşi la poarta Spitalului de Urgenţă Alba, şoferul autoturismului a primit un telefon de la un pretins medic, care i-a spus că trebuie să mai aştepte aproximativ 2 ore până primeşte rezultatele radiografiei, context în care cei doi s-au oferit să-l conducă pe păgubit la locuinţa sa.
În momentul în care au ajuns la locuinţa reclamantului, cei doi i-au solicitat acestuia să le permită să lase o borsetă în interiorul acesteia, întrucât era vorba de o sumă mare de bani şi le era teamă să o poarte cu ei, lucru cu care victima a fost de acord.

În acest context, cei doi i-au solicitat reclamantului să le împrumute suma de 500 lei, cu promisiunea că aceasta îi va fi înapoiată în câteva ore, când se vor întoarce pentru a-şi recupera borseta.

Pentru că nu avea bani în locuinţă, reclamantul s-a deplasat împreună cu cei doi la o bancă din municipiul Alba Iulia, de unde a retras suma de 500 lei, pe care a înmânat-o bărbatului, iar, în momentul în care s-a întors acasă, a constatat că în borsetă erau hârtii.
În cauză, Poliţia Municipiului Alba Iulia continuă cercetările în vederea identificării autorilor pentru tragerea lor la răspundere penală şi recuperarea prejudiciului.

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de înşelăciune, poliţia recomandă:

• Nu discutaţi cu străinii despre situaţia dumneavoastră financiară şi nici nu oferiţi bani pentru diverse promisiuni.
• Atenţie la vânzătorii ambulanţi sau la comercianţii fără autorizaţii; s-ar putea să plătiţi pentru un produs mai mult decât valorează.
• Nu permiteţi accesul în casă persoanelor necunoscute care vă oferă diverse produse şi promoţii atrăgătoare sau prestarea de servicii în gospodărie. Dacă sunteţi de acord cu prestarea de servicii, manifestaţi o atenţie deosebită faţă de persoanele respective şi protejaţi-vă bunurile din locuinţă.
• Dacă la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care se recomandă de la diverse instituţii (gaz, electrica, cablu, telefonie, etc) sau că oferă diverse servicii (deratizare, coşerit etc), nu le permiteţi accesul în locuinţă până nu verificaţi fie la administrator dacă a fost solicitat serviciul acestora, fie telefonic, la instituţia unde pretinde că lucrează. Aceste activităţi fiind realizate în mod unitar într-un imobil.
• Dacă sunteţi abordaţi de astfel de persoane, reţineţi semnalmentele acestora, obiectele de îmbrăcăminte pe care le poartă, eventual marca si numărul de înmatriculare al autoturismului cu care se deplasează. Apelaţi, gratuit, Serviciul Unic de Apeluri de Urgenţă 112 si un poliţist se va deplasa imediat la faţa locului!
• Aduceţi la cunoştinţa poliţiştilor orice tentativă de înşelăciune!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax