Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Abrud, cu dosar penal. A găsit 400 de lei, şcoşi de la bancomat de altă persoană şi nu i-a predat Poliţiei

Publicat

baniUn bărbat din Abrud s-a ales cu dosar penal la Cîmpeni. Şi-a însuşit, fără drept, o sumă de bani găsită la un bancomat din oraş. Poliţia aminteşte că nepredarea bunurilor găsite, în termen de 10 zile, autorităţilor sau celui care l-a pierdut, constituie infracțiune.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, 21 septembrie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Cîmpeni l-au identificat pe B.D., de 55 de ani, din Abrud, ca persoană bănuită de comiterea unei infracţiuni de „însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor”.

În sarcina bărbatului s-a reţinut faptul că, în data de 12 august 2016, în timp ce trecea prin dreptul unui bancomat din Cîmpeni, a observat şi şi-a însuşit 400 de lei, eliberaţi de bancomat, sumă ce o solicitase un client al băncii şi pe care uitase să o ia.

Faţă de B.D., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de „însuşirea bunului găsit”.

Inspectoratul de Poliție Judeţean Alba reaminteşte prevederile art. 243 din Codul Penal, potrivit căruia „Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau amendă. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu-i aparţine”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax