Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbatul care a atacat judecătoarea de la Aiud cu un ciob de stică, ARESTAT preventiv pentru tentativă de omor şi ultraj judiciar

Publicat

arestat, catuse Bărbatul de 29 de ani care a atacat o judecătoare cu un ciob de sticlă a fost arestat preventiv, fiind cercetat pentru ultraj judiciar prin modalitatea tentativei de omor. Augustin Varga va sta după gratii 30 de zile, în condiţiile în care deja se afla în penitenciar, unde executa o pedeapsă cu închisoarea.

Tribunalul Alba a comunicat că a admis joi propunerea formulată de procurori de arestare preventivă a inculpatului Augustin Varga pentru 30 de zile (12 mai – 10 iunie).

Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă, ci poate fi atacată cu contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Conţinutul minutei hotărârii pronunţate în acest caz:

“Admite propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba cu privire la inculpatul Varga Augustin şi în consecinţă: În baza art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e Cod procedură penală, art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, art. 226 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Varga Augustin, în prezent privat de libertate în cadrul Penitenciarului Aiud, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 12.05.2016, până la data de 10.06.2016, inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, iar onorariul avocatului din oficiu, în sumă de 130 lei, va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei, în contul Baroului de Avocaţi Alba.”

Oamenii legii au luat astfel toate măsurile pentru ca inculpatul să rămână după gratii, având în vedere incidentul violent petrecut pe 11 mai în sala de judecată de la Judecătoria Aiud.

Reamintim că Augustin Varga (29 de ani, din Cetatea de Baltă), se afla în penitenciarul Aiud unde executa o pedeapsă de 6 ani şi 2 luni pentru tâlhărie calificată şi înlesnirea evadării. Miercuri, se afla la instanţă pentru că se judeca o cerere a sa de contestaţie la executarea pedepsei.

La ieşirea din sala instanţei, acesta s-ar fi aplecat peste podiumul la care se afla judecătoarea şi şi-a îndreptat mâna spre gâtul acesteia. A fost imobilizat la timp de forţele de ordine care, după ce l-au percheziţionat, au găsit în mâna acestuia un ciob de oglindă.

Potrivit Pachetului Tribunalului Alba, acuzaţiile în acest caz sunt de ultraj judiciar şi tentativă de omor. Astfel, în loc să obţină câştig de cauză după contestaţia la executare, acum deţinutul riscă mai mulţi ani după gratii.

Vezi şi Incident VIOLENT la Judecătoria Aiud. Un deținut a ATACAT un judecător, cu un ciob de sticlă, la ieşirea din sală

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax