Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbatul care a lovit maşina Poliţiei cu un Mercedes furat, condamnat definitiv la închisoare cu executare. Are pedeapsă mai mică, datorită legii mai favorabile

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronunţat definitiv în dosarul în care un bărbat din judeţul Cluj a fost judecat pentru furt şi distrugere. Acesta a fost prins după o urmărire ca-n filme pe străzile din Alba Iulia, anul trecut, după ce a lovit maşina Poliţiei. A fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, cu un an mai puţin faţă de decizia Judecătoriei Alba Iulia. În 14 ianuarie 2013, Daniel Iuga (33 de ani) nu a oprit la semnalul poliţiştilor de la rutieră, în zona Gării din oraş, iar oamenii legii au reuşit să-l imobilizeze doar după o acţiune spectaculoasă prin mai multe cartiere.

Soluţia pe scurt a Curţii de Apel Alba Iulia din 14 aprilie:

“Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia şi de partea civilă IPJ ALBA împotriva sentinţei penale nr. 23/27.01.2014, pronunţată de Judecătoria Alba Iulia în dosarul nr. 997/176/2013, pe care o desfiinţează:

– pe latura penală, doar în ceea ce priveşte intervenirea legii penale mai favorabile pentru infracţiunea de furt calificat şi în ceea ce priveşte soluţiile de achitare pentru infracţiunile de punere în circulaţie şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare şi de părăsire a locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei;

– pe latura civilă, în ceea ce priveşte soluţia de respingere a acţiunii civile a părţii civile apelante.

Rejudecând în limitele de mai sus:

Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare în elementele ei componente, astfel:

– 3 ani închisoare pentru infracţiunea de furt calificat, 6 luni închisoare pentru infracţiunea de distrugere; stabileşte noua încadrare juridică a faptei de furt calificat; menţine soluţia de condamnare a inculpatului ID pentru infracţiunea de furt calificat prev. de art. 228 alin. 1 şi art. 229 alin. 1 lit. d din noul Cod penal şi reduce pedeapsa aplicată acestuia de la 3 ani închisoare la 1 an închisoare.

– în aplicarea art. 5 alin. 1 din noul Cod penal, menţine pedeapsa de 6 luni închisoare aplicată inculpatului pentru infracţiunea de distrugere prev. de art. 217 alin. 1 din Codul penal din 1969

– condamnă pe inculpatul Iuga Daniel pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, prev. de art. 85 alin. 2 din OUG 195/2002, în vigoare la data faptei, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare

– condamnă pe inculpatul ID pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie dacă accidentul s-a produs ca urmare a unei infracţiuni, fără încuviinţarea poliţiei, prev. de art. 89 alin. 1 din OUG 195/2002, în vigoare la data faptei, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare.

În aplicarea art. 5 alin. 1 din noul Cod penal, în baza art. 34 lit. b din Codul penal din 1969, contopeşte pedepsele de 1 an închisoare, 6 luni închisoare, 1 an şi 6 luni închisoare şi 1 an şi 6 luni închisoare în pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 6 luni închisoare, pe care o sporeşte cu 6 luni, urmând ca inculpatul IUGA DANIEL să execute în final o pedeapsă rezultantă de 2 ani închisoare. (…)

În baza art. 397 alin. 1 din noul Cod de procedură penală şi art. 1349 şi art. 1357 din noul Cod civil, admite acţiunea civilă exercitată de partea civilă IPJ ALBA şi, în consecinţă, îl obligă pe inculpatul ID să plătească acestei părţi civile suma de 4.758 lei cu titlu de despăgubiri civile. (…)”

Potrivit deciziei Judecătoriei Alba Iulia, tânărul, care este domiciliat în comuna Floreşti din Cluj a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru infracţiunile de furt şi distrugere. Instanţa a respins cererea acestuia de restituire a permisului auto. Hotărârea poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Alba Iulia.

Reamintim că în 14 ianuarie anul trecut, pe Bulevardul Ferdinand I din Alba Iulia, poliţiştii Serviciului Rutier au încercat să oprească pentru verificări un autoturism Mercedes cu numere de înmatriculare de Germania. Şoferul a încetinit, însă nu a oprit, aşa că echipajul a pornit în urmărirea lui. După aproximativ doi kilometri, pe strada Nicolae Bălcescu din Alba Iulia, poliţiştii au ajuns în drept cu maşina respectivă, dar şoferul a virat brusc şi a lovit autospeciala de poliţie. După ce au reuşit să-l oprească, poliţiştii l-au identificat şi au constatat că maşina Mercedes fusese declarată furată din Cluj-Napoca, iar autoturismul avea plăcuţe de înmatriculare false. Tânărul a fost arestat preventiv.

AICI puteţi vedea mai multe fotografii din timpul acţiunii poliţiştilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax