Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Bardan, despre acţionarul indian de la UPSOM: “Mingea este la ei”

Publicat

Uzina de Produse Sodice din Ocna Mureş (UPSOM) este cu un picior în groapă, iar acţionarul majoritar indian GHCL a dorit să se spele pe mâini de dezastrul pe care l-a produs combinatul de clorosodice, donând statului un pachet majoritar de acţiuni, cu posibilitatea de a deveni noul administrator.

Conform Prefectului de Alba, Ştefan Bardan, la ultimele discuţii pe care acesta le-a purtat cu conducerea UPSOM, a aflat că acţionarul indian i-a propus companiei Romgaz – reprezentată de Ministerul Economiei – să preia 51% din acţiunile UPSOM, în contul obligaţiilor pe care combinatul le are către furnizorul de gaze, datorii ce se ridică la 11 milioane de euro.

Ştefan Bardan a precizat că instituţiile statului au făcut tot ce se putea face pentru repornirea combinatului, însă nu a existat un feedback din partea acţionarului majoritar: “Ceea ce a însemnat sprijinul autorităţilor de stat şi a celor locale s-a făcut, dar vrem să vedem şi ei cu ce ofertă vin. Vă spun, la ultimele discuţii, acţionarul indian a propus ceva de genul: vă dăm vouă (n.r. statului) acţiuni majoritare să administraţi combinatul, nouă ne ajung 49 la sută”.

Ce se va întâmpla în continuare, depinde de indieni: “Mingea este la ei acum!”, a ţinut să sublinieze Ştefan Bardan.

În lipsa altor opţiuni, investitorul indian a promis autorităţilor judeţene că va încerca să realizeze, până în luna noiembrie, un plan de reorganizare şi investiţii la combinat, pe care îl va prezenta administraţiei judeţene şi Guvernului.

Totusi, Bardan este rezervat în ceea ce priveşte credibilitatea pe care investitorul indian o are în momentul de faţă: “De un an de zile ne tot spun ca vor să redeschidă combinatul”.

UPSOM s-a închis în luna februarie a acestui an, din cauza datoriilor pe care le are la Romgaz şi bănci. Acesta a fost nevoit să-şi sisteze activitatea pentru că i-a fost oprită alimentarea cu gaz metan. Rând pe rând, cei peste 800 de angajaţi au intrat în şomaj tehnic.

La începutul acestei săptămâni, angajaţii UPSOM au protestat  în faţa combinatului pentru că nu şi-au primit o parte din salariile compensatorii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax