Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

BAZĂ de AGREMENT la BLAJ. Asociere între CJ Alba şi primărie pentru investiţie de 3,5 milioane lei

Publicat

zi libera picnic La Blaj se pregătește al doilea mare proiect în colaborare cu CJ Alba, după cel de restaurare a Palatului Cultural. De data aceasta este vorba despre amenajarea unei baze de agrement pe un teren de peste 10.000 de metri pătrați, lângă Parcul „Avram Iancu”, un complex în care localnicii şi nu numai ar urma să aibă acces la bazine de înot pentru adulţi şi copii, spaţii verzi pentru relaxare, terenuri de sport şi de joacă pentru cei mici.

În şedinţa din ianuarie a CJ Alba se propune un accord de principiu pentru asocierea între Consiliul Local din Blaj şi Consiliul Judeţean Alba, pentru a suporta cheltuielile pentru amenajarea unei baze de agrement la Blaj. Acestea sunt estimate la valoarea de 3,5 milioane lei şi vor fi împărţite la jumătate între cele două instituţii.

Încheierea acordului de asociere între CJ şi Primăria Blaj, prin intermediul CL vizează activităţile de proiectare, plăţile aferente pentru dirigenţia de şantier şi Inspectoratul de Stat în Construcţii, inclusiv valoarea efectivă a realizarii investitiei rezultata in urma procedurii de achizitie publica, alte cheltuieli legale.

Fiecare dintre cele două instituţii se angajează să suporte din bugetul propriu contravaloarea a ½ din cheltuielile totale aferente realizării obiectivului şi preiau în acelaşi procent imobilul ce va face obiectul investiţiei, adică teren şi construcţii, de 10.476 mp.

La finalizarea lucrărilor Judeţul Alba şi Municipiul Blaj vor dobândi dreptul de proprietate în cotă de ½, în devălmăşie, asupra obiectivului.

CJ Alba asigură suport în realizarea managementului obiectivului în toate etapele de execuţie: va urmări modul de execuţie a lucrărilor, prin verificarea situaţiilor de lucrări lunare din punct de vedere cantitativ, calitativ şi valoric, respectiv concordanţa cu oferta adjudecată, va participa în comisiile de elaborare a documentaţiilor de atribuire a achiziţiilor publice, în comisiile de evaluare a ofertelor privind atribuirea contractelor de achiziţii publice, în comisiile de recepţie la terminarea şi la finalizarea lucrărilor etc.; asigură suport la întocmirea rapoartelor tehnice intermediare si finale; aprobă indicatorii tehnico economici aferenţi obiectivului – se arată în documentaţia de proiect.

La rândul său, Municipiul Blaj prin Consiliul Local Blaj asigură managementul obiectivului inclusiv în etapa achiziţiei lucrărilor/serviciilor, organizează licitaţiile şi contractează lucrările/serviciile; urmăreşte încadrarea lucrărilor în graficele de timp stabilite; urmăreşte modul de execuţie a lucrărilor, cantitativ şi calitativ; urmăreşte respectarea clauzelor contractuale privind aspectele de natură tehnică, economică şi juridică (subcontractanţi, termene de decontare, sume aferente lucrărilor executate, etc); se obligă ca propunerile de modificări în cadrul investiţiei (NCS, NR) să fie convenite de ambele părţi înainte de angajarea lor; efectuează recepţia lucrărilor/serviciilor împreună cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Alba; transmite Consiliului Judeţean Alba informaţii despre progresul lucrărilor, întocmirea şi furnizarea rapoartelor tehnice intermediare si finale precum şi orice alte date solicitate cu privire la realizarea obiectivului; se obligă, după efectuarea recepţiei la finalizarea lucrărilor de investiţie aferente bazei de agrement, să întreţină şi să asigure funcţionarea acesteia sens în care va elabora un regulament aprobat de părţi prin hotărâre; se obligă ca veniturile obţinute din utilizarea a ½ din zona de agrement realizată în baza prezentului acord şi transmisă Consiliului local al Municipiului Blaj în administrare de către Judeţul Alba, vor fi folosite integral pentru finanţarea cheltuielilor curente de întreţinere, funcţionare şi dezvoltare a acestei zone.

Dacă această colaborare va fi aprobată, locuitorii din Blaj şi nu numai vor avea acces la o bază modernă de agrement, cu un bazin de înot în aer liber pentru adulţi, trei bazine de înot mai mici, pentru copii, terenuri de sport (inclusiv de tenis de câmp), spaţii verzi, pentru relaxare (inclusiv pentru amplasarea de hamacuri), spaţii de alimentaţie publică şi administrative.

Terenul de 10.000 de metri pătraţi a fost identificat lângă Parcul “Avram Iancu” din Blaj.

Primul proiect de anvergură realizat în cooperare cu CJ Alba, reabilitarea Palatului Cultural din Blaj, are termen de finalizare în 2016.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax