Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bazin acoperit de înot și sală polivalentă la Blaj. Proiectele ambițioase ale primarului Gheorghe Rotar

Publicat

gheorghe valentin rotar Un bazin acoperit și o sală de sport polivalentă. Acestea sunt obiectivele primarului din Blaj, Gheorghe Rotar, pentru perioada următoare. Prezent în emisiunea „Testul de Sinceritate” pe Alba24, acesta a declarat că un bazin de înot este un adevărat indicator de civilizație, mai ales pentru o comunitate de 20.000 de locuitori. Referitor la sala polivalentă, Rotar spune că primăria este dispusă să suporte 50% din costuri și în acest moment se caută și alte surse de finanțare.

Bazinul de înot acoperit ar urma să fie amplasat în zona bazei de agrement, deschisă în această vară la Blaj. Administrația dorește ca lucrările să demareze la finalul acestui an sau cel târziu la începutul anului viitor.

„Cred că Blajul a ajuns la un nivel de dezvoltare în care poate să-și permită întreținerea unui astfel de bazin și cred că oamenii au nevoie de așa ceva pentru petrecerea timpului liber. Acesta va fi un bazin de dimensiuni mici, bazin școlar de 25 de metri pe 12 metri, cu șase culoare. Va avea toate anexele necesare, băi, saună, jacuzzi, deci tot ceea ce este necesar, dar nu va fi un Bazin Olimpic ca la Alba Iulia, pentru că și orașul Blaj este mai mic și eu cred că este suficient”, a declarat primarul Gheorghe Rotar, în emisiunea „Testul de Sinceritate” de la Alba24.

Acesta a mai spus că bazinul va beneficia și de instructori, angajați ai primăriei, astfel încât părinții să-și poată da copiii la lecții de înot în timpul orelor de sport.

„Acest bazin va beneficia de angajarea, din partea administrației locale, de doi sau trei profesori de înot, astfel încât, începând cu ora 8.00 până la 14.00, toți părinții care doresc să-și dea copiii la înot în timpul orelor de sport să o poată face. Asta vrem să facem și atunci este și normal ca aceste costuri să le suporte administrația locală. După acest program, va fi închis o oră sau două pentru curățenie și de la 16.00 și în weekend va putea fi folosit de cetățenii din municipiu, pentru a înota și a practica acest sport. Acesta este conceptul și ne asumăm din start și posibilitatea să suportăm anumite costuri pentru întreținerea lui”, a spus Rotar.

Primarul a precizat că în ultimii ani administrația s-a preocupat destul de mult referitor la ceea ce înseamnă infrastructură de agrement, amintind de baza deschisă în vara anului trecut.

Vezi şi FOTO: Bază de agrement de 3,5 milioane lei, la BLAJ. Bazine cu apă încălzită și terenuri de sport moderne. Program și prețuri

În cadrul emisiunii, primarul a vorbit și despre dorința de a avea o sală polivalentă și spune că rezultatele echipei de volei, Alba-Blaj sunt principalul motiv pentru care își dorește acest lucru.

„Ținând cont de rezultatele echipei de volei,  care a ajuns un brand pentru județ și ținând cont că nu există o sală polivalentă în județul Alba, eu cred că se poate face una pentru toate sporturile. Administrația locală este de acord să suporte 50% din costuri și acum căutăm parteneri pentru diferența de 50%, și în mod normal unul din parteneri ar trebui să fie Consiliul Județean. Eu vă spun că această sală se va face pentru că până la urmă este în interes județean, nu doar de interes local” a mai spus Gheorghe Rotar.

Vezi şi FOTO: Sală polivalentă de 11.000 mp și 2.000 de locuri, la Blaj. Investiţia ar urma să fie gata în 2018

VEZI:  FOTO-VIDEO: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului Alba. TESTUL de SINCERITATE cu primarul Blajului, Gheorghe Rotar

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax