Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bazinul Olimpic Alba Iulia: PROGRAM de acces separat pentru agrement şi iniţieri şi TARIFE majorate. Modificări în regulament, la aprobat în CL

Publicat

inot bazin

inot bazinÎn şedinţa din 20 februarie a Consiliului Local din Alba Iulia se propun pentru aprobare modificări în regulamentul de funcţionare a Bazinului Olimpic din Alba Iulia. Astfel, va fi program separat pentru iniţieri şi agrement şi program special la saună. Cu alte cuvinte, cei care ştiu să înoate nu vor mai avea acces în intervalul orar rezervat pentru cei care învaţă sau fac pregătiri, adică elevii de la Clubul sportiv al liceului de profil.

Şi tarifele se majorează. Intrarea va costa 15 lei pentru 2 ore, pentru adulţi. Se propun tarife speciale pentru grupuri organizate (minimum 10 persoane), familia cu copii şi „pachet de duminică”.

Schimbările propuse coincid cu perioada în care a izbucnit scandalului iscat de nemulţumirile instructorilor de înot, dar şi ale celor care folosesc Bazinul Olimpic pentru agrement. Dacă primii au reclamat costuri mari pe care trebuie să le suporte – adică şi taxă de intrare şi taxă pe culoar de înot -, ceilalţi „clienţi”, înotători amatori, au sesizat „aglomeraţia” şi lipsa de organizare.

Citeşte şi ŞTIREA TA pe ALBA24 | Bazinul Olimpic din Alba Iulia: temperatura e bună, dar lipsesc oamenii, logica și managementul

Citeşte şi Scandal la Bazinul Olimpic din Alba Iulia. Instructorii de înot au intrat în grevă. Nu sunt de acord cu taxele impuse de Primărie

AICI, regulamentul iniţial, pentru comparaţie.

Prin noul regulament, se propune ca accesul în incinta bazinului să se facă pe baza următorului program:

– pentru CSS Liceul Sportiv alba Iulia, de luni până vineri, între orele 11.00 şi 17.00 şi sâmbăta între orele 9.00 şi 11.00

– iniţierile (cursurile de înot ţinute de instructori), vor fi doar între orele 11.00 şi 17.00, de luni până sâmbătă

– pentru agrement, de luni până sâmbătă, acces între orele 7.00 – 11.00 şi apoi doar de la 17.00 până la 21.00; de asemenea, duminica, este deschis între orele 7.00 şi 21.00.

Va fi program special pentru saună: de luni până duminică, între orele 8.00 – 10.00 şi 18.00 – 20.00.

Bazinul Olimpic se va folosi în paralel pentru activităţile de iniţiere şi cele desfăşurate de CSS Liceul Sportiv Alba Iulia, fiind alocate culoarele 1 şi 8 pentru iniţiere şi 2-7 pentru CSS Liceul Sportiv Alba Iulia.

Tarifele propuse sunt mai mari. Dacă până acum se plătea 12 lei intrarea pentru un adult, acum se propune taxă de 15 lei, tot pentru două ore.

TARIFE

Intrare bazin pentru copii, elevi, studenţi la zi, pensionari, şomeri: 10 lei/şedinţa de 2 ore (anterior, 5 lei)

Intrare bazin pentru adulţi: 15 lei/sedinţa de 2 ore (anterior 12 lei)

Intrare saună pentru elevi, student la zi, pensionari, şomeri: 5 lei/15 minute (anterior tot 5 lei)

Intrare saună pentru adulţi: 10 lei/15 minute (la fel)

Abonament intrare bazin pentru copii, elevi, student la zi, pensionari, şomeri (durata unei sedinţe fiind de 2 ore):

– pentru 10 sedinţe: 85 lei – valabilitate 30 zile (85%), anterior 42 lei (85%)

– pentru 20 sedinţe: 150 lei – valabilitate 60 zile, anterior 75 lei (75%)

– pentru 30 sedinţe: 210 lei – valabilitate 90 de zile, anterior 105 lei (70%)

Abonament intrare bazin pentru adulţi (durata unei şedinţe fiind de 2 ore):

– pentru 10 şedinţe: 130 lei (30 zile), anterior 100 lei/ 2 ore

– pentru 20 şedinţe: 225 lei (60 zile), anterior 180 lei/2 ore

– pentru 30 şedinţe: 31 lei (90 zile), anterior 250 lei/2 ore

Abonament saună elevi, studenţi la zi, pensionari, şomeri (durata unei şedinţe fiind de 15 minute) – nu au fost majorate:

– pentru 10 şedinţe: 40 lei

– pentru 20 şedinţe: 75 lei

– pentru 30 şedinţe: 100 lei.

Abonament saună adulţi:

– pentru 10 şedinţe: 80 lei

– pentru 20 şedinţe: 150 lei

– pentru 30 şedinţe: 200 lei.

Grup organizat de elevi/ studenţi/ pensionari (minim 10 persoane): 8 lei/persoană.

Grup organizat adulţi (minimum 10 persoane): 12 lei/persoană.

Pachet familie cu copii sub 12 ani:: 15 lei/părinte, copiii au gratuitate.

Duminica: pachet 1+1 gratuit – 10 lei de persoană pentru eleci, studenţi şi pensionari; pachet 1+1 gratuit – 15 lei de persoană pentru adulţi.

Taxa de acces în tribună: 2 lei/persoană.

Tarif de închiriere culoar bazin program: iniţieri, începători, avansaţi, performanţă, însoţiţi de instructori, asociaţii sportive, posesori/posesoare de certificat de înregistrare fiscală (maximum 15 persoane) – 80 lei pe oră.

Tarif închiriere locaţia cafenea (preţ pornire licitaţie): 8 lei/mp/lună

Tarif închiriere cabinet masaj (preţ pornire licitaţie): 6 lei/mp/lună

Tarif închiriere spaţii antrenori, arbitri: 2 lei/mp/lună.

Tarif închiriere magazie: 1 leu/mp/lună.

Elevii de la CSS Alba Iulia – specialitatea înot – au gratuitate cu tabel nominal semnat de conducerea clubului pentru fiecare clasă.

Din regulamentul privind funcționarea și utilizarea Bazinului Olimpic Alba Iulia

Orice modificare a orarului va fi adusă la cunoştinţa beneficiarilor prin afişare sau înştiinţări scrise.

Accesul în incinta bazinului se face contra cost, doar pe bază de brățară magnetică. Beneficiarii sunt obligați să aibă asupra lor în permanență brațara magnetică și dovada achitării taxei de utilizare a Bazinului Olimpic.

Brățările magnetice se eliberează pe zile și pe interval orar (ședință), în ordinea solicitărilor, durata unei ședințe fiind de 2 ore, nedepășind numărul maxim de utilizatori: 152 persoane simultan.

Brățările magnetice (eliberate doar după achitarea taxei de utilizare) au valabilitate o singură ședință sau regim de abonament (pentru mai multe ședințe). Abonaților li se vor elibera carduri magnetice, cu achitarea unei garanţii de 30 de lei pe card (garanţia se returnează la predarea cardului).

Este obligatorie purtarea brățării magnetice primite și utilizarea acesteia la toate porțile magnetice din bazin. Angajații bazinului sunt îndreptățiți să verifice oricând biletele de intrare, iar clienții sunt obligați să le prezinte.

Brățările magnetice vor fi predate de către beneficiari la expirarea perioadei pentru care s-au achitat taxele de utilizare a Bazinului Olimpic. În cazul în care beneficiarii nu predau brățările magnetice sau produc stricăciuni acestora au obligația să plătească contravaloarea lor (20 de lei).

Competițiile, programul de pregătire și manifestările sportive au prioritate abonamentelor pentru public sau contractelor de închiriere (gratuit), momentul și data de desfășurare ale acestora fiind afișate sau comunicate în prealabil.

Este interzis accesul în ținută de stradă pe suprafețele destinate exclusiv desfășurării activității sportive sau de agrement.

Orice persoană care beneficiază de serviciile oferite are obligația de a respecta îndrumările și instrucțiunile personalului angajat, profesorilor și instructorilor sportivi.

Înaintea intrării în apă beneficiarul este obligat să urmeze circuitul igienico-sanitar necesar, astfel încât prima și ultima etapă să fie spălarea la duș.

În bazin se va folosi numai echipament adecvat și acceptat de normele și reglementările în vigoare. Este obligatorie casca pentru persoanele cu părul lung şi folosirea costumului de baie (slip nu şort sau bermude).

Beneficiarii sunt obligați să: păstreze ordinea și curățenia în incinta bazinului.

Sunt interzise în incinta bazinului:

  1. Consumul de alimente și băuturi;
  2. Fumatul, cu excepția locurilor special amenajate;
  3. Prezența persoanelor în stare de ebrietate sau sub influența substanțelor halucinogene;
  4. Introducerea obiectelor contondente și periculoase
  5. Accesul cu animale de companie;
  6. Săritul, stropitul sau jocul cu mingea în bazin, sau orice alte activități care produc disconfort altor beneficiari
  7. Blocarea căilor de acces
  8. Folosirea saunelor de către copiii sub 14 ani;

Beneficiarii au obligația ca, în cazul producerii unui eveniment ieșit din comun – accident, incendiu, prezența unor obiecte periculoase etc. – să anunțe personalul bazinului pentru a putea interveni.

În cazul utilizării dotărilor în mod neadecvat, fără respectarea instrucțiunilor, administratorul nu își asumă responsabilitatea pentru accidentele provocate de către beneficiari.

Răspunderea pentru obiectele personale cade exclusiv în sarcina beneficiarului.

În cazuri excepționale, defecțiuni tehnice, administratorul poate întrerupe activitatea parțial sau în totalitate și poate schimba programul afișat (stabilit inițial).

Pentru eliberarea brățărilor magnetice sunt necesare următoarele:

– abonamentele procurate (cardurile magnetice)

– dovada achitării taxei de acces stabilită.

Sancţiuni:

Nerespectarea de către beneficiari a obligațiilor prevăzute în regulament se sancționează, în cazul săvârșirii pentru prima dată a unei abateri, cu avertisment, iar în caz de repetare a abaterii sau a săvârșirii unei alte abateri, cu anularea abonamentului sau a dreptului de folosință, după caz și cu interzicerea dreptului de utilizare a Bazinului Olimpic pentru o perioadă de până la 3 luni.

În cazul producerii de pagube din culpă sau din cauza exploatării defectuoase a bunurilor din dotare, persoanele stabilite vinovate vor suporta integral paguba produsă.

Refuzul de a suporta pagubele produse prin utilizarea defectuoasă, producerea de distrugeri dotărilor, echipamentelor, spațiilor sau oricăror bunuri puse la dispoziție atrage după sine consecințele prevăzute de reglementările și legislația în vigoare şi interzicerea accesului la Bazinul Olimpic până la soluţionarea cauzei.

Nerespectarea oricăror altor reglementări, norme și prevederi legale în vigoare atrage după sine suportarea consecințelor de către făptuitori.

Administratorul bazinului nu va acorda despăgubiri morale sau financiare în cazul producerii de accidente sau pagube materiale beneficiarilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Albaiulian

    vineri, 13.02.2015 at 22:35

    Parca nu era vorba de o majorare a tarifelor, ci de atragere a clientilor…dar suntem in Romania…

  2. nu conteaza

    sâmbătă, 14.02.2015 at 08:32

    Bine oameni buni, dar copiii care sunt la after school si ies la ora 16 nu mai pot invata sa innoate dupa noul vostru program?

  3. Corina

    luni, 16.02.2015 at 09:12

    Problema mare cu grupele de initiere era ca instructorii ocupau toate culoarele cu grupele de copilasi , iar cei care veneau pentru agrement (ma refer aici la adulti) nu mai aveau unde sa inoate, in conditiile in care plateau abonament integral,fara reducere.
    Din acest motiv am renuntat si eu mai merg la bazinul olimpic.
    Nu este insa normal sa limitezi accesul doar pana la ora 17 al copiilor care merg la clasele de inot, deoarece parintii nu ii pot aduce doar pana la acea ora (serviciu,etc).
    Trebuiau stabilite anumite zile in care sa aiba acces doar grupele de initiere (2-3 zile pe saptamana, de dimineata pana seara)

    • albadanni

      miercuri, 18.02.2015 at 09:56

      Instuctorii nu ocupau toate culoarele, ci doar cele de pe margine, unde sunt scarile de acces si de fapt, asta a fost problema. Vin 2-3 parinti cu copii si nu mai puteau sa stea chiar pe margine, sa se tina cu mainile de bara.
      Din al meu pdv ar putea sa interzica cursurile in week-end, oricum majoritatea parintilor atunci vin cu copii si in timpul saptamanii sa ramana programul normal. Oricum, daca nu mai sunt cursuri de initiere de ce au mai construit bazinul?! Sa il admiram de la distanta? Unde si cum sa mai invete copii nostri sa inoate?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax