Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bazinul olimpic din Alba Iulia se redeschide în luna mai. Administrația locală vrea să-l transforme într-un centru de agrement

Publicat

După aproape doi ani de așteptare, albaiulienii vor putea înota din nou în bazinul olimpic, din luna mai. Conform primarului Mircea Hava, investiția pentru renovarea complexului s-a ridicat la peste 10 milioane lei.

Bazinul olimpic din Alba Iulia a fost proiectat în 1983, iar ultimele modificări au fost efectuate în perioada 2004-2005, când a fost schimbat sistemul de încălzire. După ce lucrările au stagnat, în a doua parte a anului 2011, din lipsă de fonduri, albaiulienii au motive de bucurie, pentru că în luna mai 2012, bazinul va fi redat circuitului public. ”Au fost probleme legate de finanțare, datorită problemelor care s-au ivit în execuție. În momentul execuției, când s-a desfăcut  acoperișul, s-a constatat că grinzile erau putrede, aveau foarte multe probleme legate de apă, de aburi. S-au făcut alte expertize și s-au găsit alte soluții. S-a întârziat câteva luni de zile”, a declarat primarul Mircea Hava, în cadrul unei conferințe de presă.

Îmbrăcămintea piscinei va fi tot în gresie, deși la un moment dat autoritățile locale au intenționat să schimbe acest sistem cu unul mai modern.

Planuri de viitor: Taxarea la oră sau abonamentul electronic

Pentru ca modernizarea să nu fie doar la nivelul infrastructurii, autoritățile locale s-au gândit ca pe viitor să modernizeze și sistemul de plată. Astfel, nu ar fi exclus ca abonamentele să fie de tip electronic (cu ceas, un sistem deja folosit la nivel internațional, mod de taxare similar cu cel de la Aqua Land din Deva sau Băile Felix).

Complexul olimpic din Alba Iulia ar putea deveni un adevărat centru de agrement, ce oferă şi o sală de forță, mini bar, saună, masaj,  bazine de recuperare, dar și alte facilităţi.

Rodica Bob: ”Ne-a lipsit bazinul olimpic”

Cei mai afectați de lipsa unui complex olimpic au fost înotătorii de performanță. Aceștia au fost nevoiți să facă naveta o dată pe săptămână la Hunedoara, pentru a se pregăti, iar părinții au suportat costurile deplasărilor, în vreme ce mulți sportivi au renunțat la înotul de performanță din acest motiv. ”Ne bucurăm dacă bazinul se va deschide în luna mai, sigur că ne-a lipsit bazinul olimpic, pentru că am fost nevoiți să mergem la Hunedoara pentru pregătire, am pierdut mulți sportivi, campioni naționali au renunțat la sport, iar și pe partea de inițiere am avut de pierdut”, a declarat Rodica Bob, antrenor înot, LPS Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. florinel

    joi, 02.02.2012 at 13:14

    in sfarsit in termina…trebuia sa fie gata inca din august!

  2. MeMo

    joi, 02.02.2012 at 13:24

    Era si timpul.Dar la cat de serioase sunt lucrurile in Romania, nu prea cred ca o sa se deschida in luna mai a anului 2012.
    Poate in luna mai a anului 2013…

  3. HOREA

    joi, 02.02.2012 at 14:36

    Doi ani s-a lucrat cu ” viteza melcului” si se termina in mai , iar in iunie sunt alegeri!
    La revedere domnule Hava nu ne mai prostesti, cu o gramada de bani poate sa faca oricine si ” fapte” !

  4. Tibi

    sâmbătă, 04.02.2012 at 08:46

    Primaria poate sustine o echipa de fotbal care nu are nici un rezultat? Da. Dar pe campionii la natatie? Nu. Ii foarte simplu cat sunt primar fac ce vreau. Mai repede a construit bazinul Ceausescu decat sa il zugraveasca hava (cu h mic ca nu merit mare) rusine treci la colt 2.

    • Dragos

      duminică, 05.02.2012 at 17:49

      Bine zis……….eu fac inot de performanta si ma gandesc sa renunt datorita deplasarilor la care nu mai rezist!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax